יאלה, קדימה למים העמוקים

אי-מייל

New member
יאלה, קדימה למים העמוקים

טוב, לאחר דברי הפתיחה, נתחיל עם קצת רצינות. ההודעה נכתבה גם לפורום דתיים וגם לפורום מסורתיים. אתמול נפתח פורום חדש למסורתיים. לאט לאט צצה לה מצד שמאל אחות מפלגה קטנה, בנוסף למפלגת החרדים מימין. מה מבדיל אותנו מהם? מקום הלימודים? עוד מצווה או שניים, יותר או פחות שאנחנו מקיימים? אני מתפלל שלוש פעמים ביום, אבל לא מברך את כל הברכות, אז מה אני? דתי או מסורתי? תגידו מסורתי? אבל אני הולך כל הזמן עם ציצית. תגידו דתי, אבל את הלימודים עשיתי בישיבות. אם המסורתי מאמין הרי בה', אז למה הוא לא משתדל לקיים יותר, ואפילו אל תעלו את הנושא הזה של מה לקיים ולמה לקיים. למה החבר'ה של מסורתיים, לא יכולים להכנס אלינו? (שאלה יותר למנהלים), האם מסורתי לא יכנס לכאן כי הוא מפחד שנחזיר אותו בתשובה? שנעיר לו? ואם כן? הוא לא מספיק חזק במסורתיות שלו? הוא מפחד להיות דתי? שחס וחלילה הוא יתנהג כדוס? אני חושב שיש בפורום דתיים את רוב הגוונים של הדת, אז למה ליידי H החלטת לפתוח את הפורום? כי לא נכנסת קודם אלינו(פורום דתיים)? האם זה שאתה עושה את מצווה זו והשני את האחרת, זה הופך אותכם למסורתיים? האם יש מד מצוות, שאם אתה עושה עד רמה מסויימת, אז אתה מסורתי, שלב נוסף, אתה דתי, ואם המד עולה עד הסוף , אז אתה בכלל חרדי? ואם כן, אז מה השלבים שלו, כמה מצוות יש בכל שלב? איזה מצוות? רק בגלל הבגדים?

masorti

New member
שתי הערות...

הערה ראשונה... החבר'ה של פורום מסורתיים כן נכנסים אליכם (אני מניח שהכוונה לפורום 163). יש מהם אפילו שזכו שם לניק בצבע אדום. אנא בדוק שם לגבי הכינוי masorti. זה לא אומר שאסור להיות גם בפורום שמשמש כבית טבעי. הערה שנייה... קטעים נרחבים מהודעתך סותרים את סעיף 2 לתקנון פורום זה. כל הנוכחים כאן אינם זקוקים לעזרתך כדי שתראה לנו את האור. וחבל שאני נאלץ כבר בשלב מוקדם זה של הפורום להדוף מישהו שמרגיש צורך להתפרץ לכאן ולהציל את נפשנו. הייתי מעדיף דיונים פנים-מסורתיים.

אי-מייל

New member
היי גבר

זה שאתה נכנס אלינו (כמובן, כל פעם שאני אומר אלינו, אנחנו, הכוונה לפורום דתיים, 163), רק מחזק את השאלה שלי, מדוע צריך את הפורום? מהם אותם דיונים פנים-מסורתיים שעליהם אתה וליידי רוצים לדבר? אני מאחל לכם שהפורום יהיה פעיל ולא פורום אופים (OFF). אתה יודע מה, אני אשמח אם אתה וליידי, תעשו מעיין פיילוט בשבילי, על נושא פנים-מסורתי. למה לך מותר להביע את דעותך המסורתיות בפורום דתיים (אני שמח שאתם נכנסים, ואני חושב שגם מבחינת המנהלים זה דבר מבורך), ולי אסור ההיפך? (שוב, אני עדיין לא ידע איזה דיונים יהיו אצלכם...).

masorti

New member
תקרא שוב את הודעתך בראש השירשור...

אתה לא מביע את דעתך הדתית, אלא מטיף לנו מוסר שאנו איננו יהודים טובים. אני מבין שאתה חש מצוין להיות בתפקיד של אליהו הנואם לעם "עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים", אבל המסורתיות אינה עבודת הבעל. לא זכור לי שהטפתי בפורום דתיים לא לשמור מצוות. לכל היותר הגבתי בציניות להודעות של כותבים אולטרה-חרדים שהוסיפו לכל מצווה עשר החמרות. אתה מבין מצוין מהם דיונים פנים-מסורתיים. דיונים בהם מסורתיים מדברים על הגוונים האפורים, בלי שמחב"שים יסבירו להם שהדת היא שטויות ובלי שמחב"תים יסבירו להם שמי שאינו חרדי ייצלה באש הגיהנום.

אי-מייל

New member
קרא שוב את הודעתך

ותראה שבמקום להביע את עמדתך הדתית, אתה שולח אותי למחוזות הדתיים בואך החרדים.(את שיחותי עם איש הרוח ממנהלי חרדים, אני מעדיף לעשות בפורום מידי, ולא בחרדים).

masorti

New member
תגיד, מה אתה רוצה ממני?

הנה לך סעיף 2 של תקנון הפורום: "הפורום בא לדון במסורת היהודית, בחוקים ומצוות שכל אחד בחר לאמץ לו. אין מטרת הפורום להטיף לגולשים ולהכריע איזו דרך צודקת ואיזו לא ,לכן "חינוך" הגולשים לא בא בחשבון." והנה לך משפט לדוגמא מהודעתך: "אם המסורתי מאמין הרי בה', אז למה הוא לא משתדל לקיים יותר, ואפילו אל תעלו את הנושא הזה של מה לקיים ולמה לקיים." הבעיה שלך אינה איתי אלא עם תקנון הפורום. רוצה להחזיר בתשובה?.... לא כאן.

אי-מייל

New member
אין לי בעיה

אני לא רוצה להחזיר בתשובה, ולא אכפת לי מי יותר דתי (אם בכלל). אבל אם אין הבדל,אז בשביל מה פורום נפרד?

lady h

New member
כולי תקווה שלא כך יקרה

אם תכני הפורום אינם תואמים את דעתך או אם אינך מוצא בהם עניין, אינך חייב לכתוב בו. בתפוז יש עוד הרבה פורומים ובינהם יש כאלו שלא תואמים את דעתי ולא מעניינים אותי, לכן איני מבקרת בהם או כותבת בהם, בטח שלא מביעה את דעותיי המנוגדות. אנא קרא את תקנון הפורום.

למה זה כל כך מפריע לך?

זה פוגע בך אישית שיש גם פורום דתיים וגם פורום מסורתיים? בלי קשר לכך שאני אישית חושבת שיש הבדל מהותי, ואני למשל לא הייתי מוצאת את עצמי בפורום דתיים ואני מאמינה שאני לא לבד, הדר לא פתחה את הפורום על דעת עצמה, הנהלת תפוז היא זו שאישרה את הקמת הפורום הזה כשפורומים חדשים עד כמה שידוע לי לא נפתחים סתם ככה, אלא לאחר בדיקות ודיונים לצד מחשבות של כמה וכמה גורמים, האם יש מקום לפורום בנושא המדובר ואם הוא ימשוך גולשים. מי אתה מול הנהלת תפוז שיקבע שהפורום מיותר וזו הייתה טעות להקים אותו? אם זה כל כך צורם לך, אתה מוזמן לעשות שני דברים: האחד לפנות בתלונה להנהלת תפוז ולדרוש שיסגרו את הפורום "הכל כך מיותר" לדבריך. השני, לא להיכנס לפורום, פשוט להתעלם מקיומו. מה נותן לך לכתוב כאן את כל ההשמצות האלו? וסתם בשביל הרקורד, בתפוז יש גם את הפורומים הבאים: אהבה ורומנטיקה, סינגלס קלאב, בליינד דייט, מלחמת המינים, בינו לבינה, אהבה ממבט שני, נשים גברים ומה שבינהם ואחרון חביב - היכרויות. יבוא מישהו כמוך ויגיד? "באמת צריך כל כך הרבה פורומים באותו נושא? זה מאוד קרוב, אפילו יותר ממסורתיים ודתיים". אז זהו, שכל הפורומים שצויינו הם פורומים פעילים שקיימים שנים, ולכל פורום יש את הגולשים שלו שכן רואים את ההבדלים שקיימים בתפיסה האישית שלהם כאנשים, ומדובר כאן ביותר מגולש אחר. אני לא רואה אותם באים בטענות למה לא סוגרים את כל הפורומים האלו.

בדיוק../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

גמאני מעולם לא הייתי רואה את עצמי נכנס לפורום דתיים. כל אחד במקום שנוח לו להיות. אבי.

lady h

New member
שלום וברוך הבא

כשאתה שואל "מה אני": לא נראה לי שאני או כל אחד אחר יכולים לבא ולהחליט בשביל אי-מייל את זהותו. "למה האדם המסורתי לא יכול להכנס אליכם?" מישהו אמר שלא? הכל עניין של הרגשה אישית ואיך שאותו אחד רואה לנכון. למה החלטתי לפתוח את הפורום? הסברתי זאת בהודעה הנעוצה וגם בהודעת המנהל. לדעתי יש קהילה גדולה שמונה אנשים שמגדירים את עצמם כך. כפי שטענתי, ההגדרה הזאת רחבה מאוד. מה שמגדיר בן אדם כמסורתי או דתי זה הוא עצמו. אין פה עניין של מד מצוות, זה גישתו שלו בלבד.

avivbarnoy

New member
יש הבדל משמעותי

ההבדל הוא בתפיסה... להיות דתי בא מתפיסה אחת חד משמעית היותר (ככל הידוע לי) אמונה בה', בהלכה, וברבנים שמעבירים את ההלכה. המסורתי לא חייב להאמין באף אחד מאלה, מסורית יכול להיות אדם שמקיים מצוות מתוך 'מסורת' ולא הלכה. בארה"ב חוגגים את חג ההודיה, שאיננו חג דתי, כי אם לאומי, חג זה הוא מסורת של האמריקאים, כך יש כאלה שרואים בדת שלנו מסורת. יש כאלה שרואים בדת כנכונה אך מיושנת וכו'. בשורה התחתונה, יש הבדלים עמוקים בתפיסה, יש מקום לקיים דיון בתפיות השונות, ובבחירות השונות. בנוסף, ישנו נדבך ההרתעה- ישנם אנשים רבים שהיו נרתעים להיכנס לפורום 'דתיים' מתוך הנחה ששם הרוב דתיים בהגדרה הקלאסית של דתיות, ולכן ירגישו ל שייכים וימנעו מלהיכנס לפורום- הש מסורתיים הרבה יותר מזמין (לפי דעתי) אנשים מכל הצדדים.

למעלה