יאכטה בשותפות

msagiv1

New member
יאכטה בשותפות

אני מנסה לארגן קבוצה של 6-8 אנשים פרטיים לקניית יאכטה חדשה (37-40 רגל) עפ"י מודל מעניין ומוצלח שכבר עובד בהצלחה יותר משנה עם יאכטה אחרת. יש מתעניינים? חוץ מזה מה דעתכם על שותפויות ביאכטות?

סינאן

New member
6-8 אנשים??????

הי נראה לי הרבה ועוד לבניה ,לא אהבתי טוב אני בקושי מסתדר עם עצמי בכל מקרה בהצלחה

talf18

New member
8-6?!?!

שותפות גדולה שכזו יכולה להיות מאוד מאוד מעניינת ולפעמים גם לסכסך בין חברים טובים אם באמת אתה חושב שתוכלו לתפקד ככה אז בהצלחה לך רק תדאג שתעברו על כל המיקרים למשל מה יקרה אם אחד מכם ירצה לצאת עם המשפחה ביום שבת, מה תעשו תשארו בבית? תתלוו אליו ולמשפחה? או שהוא פשוט לא יצא? וככה מתחילות מריבות מנסיון של שותפות של שני אנשים זה קשה אז 8-6 על כמה כמה וכמה. בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה רבה.

Alex33

New member
אולי שותפות בסגנון "מועדון חברים"..

בו לכל אחד שימוש עצמאי ,אבל לפרק זמן מוגבל ולוח זמנים קבוע מראש , מחולק "הגיונית" ובצורה מוסכמת..והוצאות המשולמות מקופה משותפת שאף פעם לא במינוס.. אחרת... אני לא רואה איך זה עובד לאורך זמן ובלי "לשבור את הכלים"..

msagiv1

New member
איך חיים עם שותפים ושורדים

אלכס הכי קרוב למהות הרעיון המקורי. קיום תקנון מפורט המגדיר את זכויות וחובות המשתתפים הוא חובה, אך מאידך גמישות האנשים היא המפתח לכל הנושא ובהתאם ייבחרו האנשים בקבוצה. לכל אחד יהיה הזמן שלו (ועפ"י החלטתו, עם אחרים בקבוצה או בלעדיהם). בקיץ תעגון היאכטה בחו"ל ולכל אחד יהיו שבועיים להפלגה. האחזקה והטיפול השוטף, שהם גורם חיכוך פוטנציאלי משמעותי יעשו ע"י חברה חיצונית. סה"כ העלויות השוטפות יהיו נמוכות יחסית לכל אחד וסה"כ עלות מול תועלת הם משמעותית זולים יותר מכל אופציה אחרת. השיטה נוסתה בקבוצה שהתארגנה לפני יותר משנה והתוצאה עלתה על הציפיות וחלק ניכר מהחששות התברר כלא רלוונטי. גם עם קבוצה של 8, די והותר זמן שייט לכל אחד והתלות באחרים אפסית. פרסמתי מודעה בלוח הפורום וכל המעוניין בפרטים נוספים יכול להתקשר.

למעלה