יאיר

יאיר

זוכר שהזמנתי אותך ואת "אשת הברזל" לצ´אט? היא חזרה שם מספר פעמים על הביטוי המשולש: "רבין בוגד!! רבין רוצח!! ורבין ברוך-השם מת!!!!" נכון? אז אולי בכל זאת יש לימין הקיצוני קשר קטן שבקטנים לרצח רבין?

מה הקשר?

אני לא אומר תודה לאל כי אני לא מאמין באלוהים. אני חושב שזה טוב מאוד שיש שלום. מה הקשר בין זה לבין מה שאמרתי? לא הבנתי. דיברתי על הסתה שהייתה מהימין ועדיין יש. איפה הקשר לשלום עם מצרים?

הנה הקשר שלך ,יאיר!

כמה דברים : אחד - השלום עם מצרים נחתם ע"י ראש ממשלה של הליכוד אבל כמו כל הסכם שלום יש צורך באישור הכנסת לפני שהוא מקבל תוקף משפטי! חוששני יאיר שחברי הכנסת של הימין לא הצביעו בעד הסכם השלום עם מצריים לטענתם ולטעת הדוסים סיני זהו שטח בלתי נפרד משטחי ארץ ישראל! למעשה הקריאות אז(מצד תנועות ימין) היו: "בגין בוגד" "בגין רוצח" חברי הכנסת של המערך לעומת זאת הצביעו בעד הסכם השלום ,זאת אחת הפעמים היחידות שהצעה של ראש הממשלה עברה ברב בזכות האופוזיציה ("הקואלציה שראש הממשלה הרכיב התנגדה לו"). שתיים- הנה הקשר בין ההסתה לשלום עם מצריים הימין הסית נגד רבין וגם הסית נגד בגין רבין נרצח בגין הסתגר בביתו (יצא מדעתו כנראה) עד שמת! כל שלמעשה "השמאל כן קשור לשלום עם מצרים"

גיא17

New member
סליחה שאני נדחף אבל

כמובן שיש לימין הקיצוני קשר לרצח, ההסתה שהביאה לרצח. זה לא שסתם איזה מטורף קם בבוקר ורצה להתפרסם אז הוא רצח ראש ממשלה, ואולי תגידו שאין קשר ושום שלט לא יביא מישהו לרצוח בנאדם אבל מסתבר שכן... ומצד שני, גם השמאל לא עשה יותר מדי עניין מזה, עובדה שזה המשיך, כך שלכולנו יש קשר [עקיף וקטן מאוד, כמובן] לרצח- אי מניעת ההסתה.

מי הרשה לך להידחף? ../images/Emo13.gif

השמאל בהחלט לא הגיב מספיק להסתות, אבל היו הפגנות נגד של השמאל. אי-אפשר להגיד שלשמאל הייתה אחריות על הרצח.

shay_even

New member
שלום- עבודה של מרצ

התחילה התעוררות של השמאל כנגד ההסתה זה היה קשה כי לימין היה המון כסף ולשמאל לא- והם כמובן פחדו להתפנות אז היה להם את כל הכוח של התנחלים, השמאל האמין ב"הכלבים נובחים והשיירה עוברת". מסתבר שטעו אבל בהחלט התחילו להתעורר- בגלל זה אורגנה איזה עצרת המונים בכיכר מלכי ישראל, להראות תמיכה בממשלת רבין וההמונים גם באו "הרשו לי לומר, אני גם מתרגש..." - אין ספק שהיו בהחלט המון. וגם נוער מרצ היה עם הקמפיין "שלום- עבודה של מרצ, קמפיין שגרם לרבין, שראה את זה לראשונה בעצרת, לצעוק על רן כהן (שיחתם האחרונה אני חושב...) אבל מישהו (לא נזכיר יהודי חובש כיפה חסר אלוהים שהוסת על ידי הימין הקיצוני) ולא נזכיר מי זה כדי לא לפגוע באחדות העם, הוא בהחלט ידע לקרוא שלטים, ועוד לחייך אחרי זה- ויש אנשים שעוד מגוננים עליו הבושה!

גיא17

New member
"רצחו שלום בכיכר

ראיתי מול עיני איך הוא נגמר והתברר שאיש דתי בלי אלוהים ראה יותר מדי שלטים ועוד חייך במעצר מתי אתם תבינו כבר.."

גיא17

New member
כמובן שלא הייתה אחריות

מלאה, אבל קמצוץ של אשם אפשר להאשים עם השמאל, לא בתור שמאל אלא בתור חלק מהעם [כלומר, האשמה מוטלת על כל העם- שמאל, מרכז, ימין- לא קיצוני, אלו שלא נכחו בהפגנות מסיטות], אך אין ויכוח על כך שלחוג מסוים בימין הקיצוני הייתה אחריות כמעט מלאה.

אתה סותר את עצמך

לכל העם יש אחריות חלקית- ולחלק יש אחריות מלאה?!? איזו אמירה לא בוגרת- מה אנחנו, ילדים בגן?

למעלה