חוק הדיקור והלשכה - המשך
שלום דני נגעת כאן במנקודה מורכבת וטעונה מאד ואני אנסה לפשט אותה במידת האפשר. קודם כל חשוב להדגיש שהיום הלשכה והעמותה הסינית עובדות בשיתוף פעולה במסגרת אחת, כך שיש היום חזית אחידה מול משרד הבריאות. ( אני לא מבין מהיכן צץ הרעיון שיש 3 אגודות מקצועיות שעוסקות ביצוג הרפואה הסינית, אני מכיר רק אחת) זאת למרות שהיו בעבר ויש מספר חילוקי דעות בנושא חוק האקופנקטורה, אבל אפשר להתקדם ביחד גם כאשר יש מספר חילוקי דעות בנושאים מהותיים מסויימים. לגבי העבר וההווה של חוק הדיקור. בעבר (1999) הוקמה הלשכה/ארגון הגג כגוף שמיצג את כלל המקצועות המאוגדים בעמותות, גוף שגיבה בן השאר את מהלך חוק האקופנקטורה, ואכן נציגי כלל המקצועות השתתפו פיזית באותו יום בכנסת שבו החוק עבר ללא מתנגדים. בשלב מסויים נאמר לנו על ידי בכירי משרד הבריאות שחוק האקופנקטורה יהיה אב ודגם להסדרת שאר המקצועות. בשלב זה פנינו לעמותה הסינית שישבה אז עם משרד הבריאות בבקשה להיות שותפים - משקיפים בישיבות כדי למנוע פגיעה בשאר המקצועות ונענינו לצערינו בסירוב מוחלט! בנקודה זו עלו מספר חילוקי דעות מהותיים: הלשכה טענה שהזמן לא בשל להעביר את כל ההכשרה ברפואה משלימה למסגרות אקדמיות ואוניברסיטאיות ולסגור את כל בתי הספר הלא-אקדמיים. חששנו מאד מתוך אחריות לשאר המקצועות, שהתקדים שנכפה אז על ידי משרד הבריאות על חוק הדיקור, שהעיסוק בו יהיה תלוי אך ורק בקבלת בתואר אקדמי באוניברסיטה, יכפה על שאר המקצועות. בשלב זה פנינו לשר הבריאות והעלינו את חששנו והוא החליט למזג את כל המקצועות בחוק אחד. נכון להיום, חבר הכנסת יורי שטרן שהוא מבעלי הצעת החוק, החליט לפתע, ביוזמה פרטית להמשיך לקדם את חוק האקופנקטורה, וזאת למרות שהלשכה/ארגון הגג, משרד הבריאות והסתדרות הרופאים חשבו שנכון להמשיך לפעול להסדרת התחום במסגרת הוועדה שהקים שר הבריאות דני נווה בתחילת 2005, להסדרת כלל המקצוע במקום להסדיר אותו בשיטת הסלאמי. עמדתנו היום היא, שאם ח"כ יורי שטרן מעונין לקדם את חוק האקופנקטורה,ביוזמה פרטית בשיתוף עם העותה הסינית, אנו בלישכה לא מתנגדים באופן מהותי (חוץ מהנקודה הנ"ל בנושא האקדמיה שכבר הוסכם כבר על כל הצדדים שהיא תשונה) במידה והמצב הקודם לא יחזור ואנו נהיה שותפים בתהליך מתוך ההבנה וההסכמה שהעמותה הסינית היא זו שמובילה את המהלך. הגישה הכללית שלנו היא "שכוחנו באחדותנו" בעמידה מול הממסד במטרה לשמר ולקדם את הרוח ההוליסטית במדינת ישראל, ונכון להיום מבינים זאת כל חברי הלשכה, ועושים מאמץ לגשר על הפערים מתוך הדברות ומשא ומתן.