יאיר לפיד

basai

New member
יאיר לפיד ../images/Emo10.gif

רוצו לקראו את המאמר של יאיר לפיד משבת שעברה במעריב ג ד ו ל !!!!!!!!!!!!!!!!

שיקה

New member
חוץ מכל ההתבדחויות..

חוץ מכל ההתבדחויות סרות הטעם, עולה רושם שהעיסוק בקארטה הוא עיסוק באלימות לשמה וכי פציעות באימונים הם דבר שבשגרה. ולא היא. ראשית, אינני יודע כמה זמן מתאמן מר לפיד, אבל חשוב לזכור שיש לבסס יסודות איתנים של טכניקות יסוד ושל עקרונות תנועה אצל התלמיד, בטרם מאפשרים לו לבצע קרב. הביצוע של כל אותם התרגילים הוא, על פי רוב, לא טבעי לאדם ממוצע. לכן עליו לתרגלם זמן ממושך לפני שהוא נדרש ליישם אותם בקרב. זאת ועוד, אם מכניסים את האלמנט של מתח ולחץ הקרב לאדם לא מיומן מספיק, התוצאה אחת היא - פציעה. גם כשתלמידים מתחילים לעשות קרבות, חשוב שהדבר יהיה הדרגתי, בקצב מתון כשבכל פעם מוסיפים עוד ועוד מרכיבים של הקרב. על התלמידים לעשות מספר חודשים של קרבות מונחים ועם הגבלות ברורות (קרבות שבהם קיימת הנחייה ספציפית ומפורשת אודות הקצב, ההתמקדות בקרב, היעדים, המטרות ועוד) עד שמאפשרים להם לעשות קרבות חופשיים. ככלל (ברזל) יש לזכור שתמיד תמיד תמיד האחריות הבלעדית והסופית על מה שקורה בקרב הוא על בעל הדרגה הבכירה. לטוב, אבל בעיקר לרע. ואם הקרב יוצא משליטה (קצב, מאבקי אגו באגו) או שאחד מהצדדים נפצע (פציעה של ממש עם נזק) משמעות הדבר היא שבכירותו של התלמיד אינה עולה בקנה אחד עם הסטנדרטים של בעל דרגה בכירה באומנות לחימה.

אחרי שקראתי את הכתבה.

וחוץ מכל ההתבדחויות השזורות למכביר, הפציעה הנ"ל, נגרמה כתוצאה מחוסר אחריות של הבועטת (שאני מניח, שהיא הצד היותר בכיר). פגיעות ומכות, הן דבר שעלול לקרות באימונים, אך אם הדבר מסב נזק שמגיע עד כדי שבר בעצם, הדבר מעיד על חוסר אחריות מוחלט! בעיטה שגורמת לשבר, היא בעיטה שנעשית בחוסר ביקורת ושליטה עצמית, וכנראה רצון "להוכיח" ליריב מי יותר חזק, ומי יותר שולט. אני לא מצפה, שהאימונים יהיו עדינים אלא אימונים ריאלים ושישאפו לשקף מצב מציאותי (עד כמה שניתן, במסגרת המגבלות). כשאני מתרגל עבודה בזוגות, עם בכיר ממני, אני מצפה וצופה שיהיה לי יותר קשה, אך אני עדיין סמוך ובטוח, שככל שתהיינה פגיעות - הן לא יהיו בגדר פציעות (ויש הבדל רב בין השניים!!). בסופו של דבר - וכאן אני מסייג - האחריות קיימת לא פחות על המדריך, שאולי התיר לתלמידיו להיות שלוחי רסן - אם זה בצורת ההתייחסות, או בהנחייה לגבי אותו שיעור/תרגיל. לבסוף, אני מקווה שדברים מעיין אלה, לא מעמידים באור שלילי את תחום אומנויות הלחימה.

צודק...

זה באמת חוסר אחריות. חוסר שליטה. חוסר. ורצון להראות כנראה מי שם הגבר... הכתבה משעשעת... אבל.. זה נוראי לחשוב על זה ככה..

תמירי

New member
פציעות באימונים וכ"ו

צריך תמיד לשאוף למרות שזה אומנות לחימה לתרגל כמה שיותר קרוב למצב אמת. אבל וכאן יש אבל גדול האחריות הראשונית לציעה כזו חלה על המאמן ורק עליו הוא מחלק לזוגות והוא קובע את מטרת האימון. אין באמון מטרה לפגוע אלא להפעיל עוצמה אדירה עד המילמטר האחרון לעצם שבו אנו מתכוונים לפגוע. אני חושב שאותה בחורה רצתה להוכיח משהוא והוכיחה את ההפך ילדותיות וחוסר רצינות. כל מאמן חייב ללמד את תלמידיו עשה ואל תעשה באימונים ולשנן את הוראות הבטיחות כן אתם שומעים נכון למשל פנים מחוץ לתחום וכ"ו. הסיפור הוא לדעתי פשוט בושה וחרפה למרות שהוא כתוב מצוין. גם המתאמנים חייבים להיות ערניים אסור לחלום שניה חלום ואו אי ריכוז אזי היריב תופס אותך אפילו אם הוא בעט בה מוושי גרי עדיין לדעתי היה יכול לבלום כזו בעיטה בעת יציאתה ואו לזוז מהמסלול שלה אבל נעזוב את הצד המקצועי. לסיכום אני במקום לפיד הייתי חושב על נקמהההההה הוס תמיר

אני מציעה לקחת את המאמר

בקצת פחות דבקות. אני לא בטוחה שהעובדות היו כפי שתוארו. בהחלט יכול להיות שהוא פשוט החליק על התחת וכך שבר רגל, אבל זה היה נראה לו פחות רומנטי. כל מי שמספר שקונג פו הוא סוג של קארטה, נדמה לי שאפשר כבר להתייחס לדבריו בספקנות יתירה.

ובאותו הקשר ../images/Emo4.gif

מי שמתהדר בדרגות דאן (יפניות), באומנות לחימה סינית - גם אליו כדאי להתייחס בספקנות... והמבין - יבין!

נדמה לי שזאב כבר הסביר את העניין

הזה, לא??? אז למען כולם, פעם נוספת - והפעם במלים שלי: מקובל (וגם אם זה לא היה "מקובל", אז יש מורים שהופכים את זה למקובל בעצם זה שהם עושים את זה) לתאר את הדרגות "המקבילות" משיטות דירוג שונות, למען יבינו במה מדובר. לדוגמא, דרגת "טוון 3" הסינית מקבילה בערך לדרגת "דאן 9" היפנית, אם אינני טועה. אז אפשר לדבר ב"דאנית", ב"טוואנית" או בכל שפה אחרת שרוצים...

dusk

New member
או שהיא באמת שברה לו את הרגל

יש אנשים כאלה.ראיתי אותם.וחוסר דיוק בפרטים הוא לא לא סיבה מספקת לזלזול (מאוושי גרי היא לא בעיטה צידית!). זה לא קל לשבור רגל,וכדי שבבעיטה אחת היא תשבור לו את הרגל זה מצריך המון כח ודיוק.וגם זה שלא הטיסו אותו לביה"ח מיד זה חמור מאוד. מסכן,אולי הוא נפל על דוג´ו דפוק ביותר.ישנם בנמצא.

ואצלנו בשיעור יוהו נשמע היום במקרה

מהרגלים "טובים" קשה להשתחרר. עצוב, אבל נכון. אולי גם לנערה ההיא יש הרגל "טוב" מהבית?

bizhar

New member
נו באמת חבר´ה לא הגזמנו ?

מיתר כבר הציעה לא להתייחס יותר מדי בכבדות לנאמר. אני מציע לפתוח שירשור שנושאו: האם עיסוק באומנות לחימה מקהה את חוש ההומור ?

אסף2

New member
הממ...

אני מניח שאחרי כל המכות בראש הזיכרון הוא לא הדבר היחידי שנימחק...

מוואשי גרי

היא בעיטה שיוצאת מהצד ועוברת לאמצע... לא בעיטה צידית... האא... יש לי רעיון.. אני פשוט אשתוק וזהו...

bizhar

New member
אל תשתקי, זה לא יעזור.... ../images/Emo20.gif

פשוט אל תכתבי !! סתאאם....כולנו אוהבים אותך

למעלה