יאיר הי

דניאל ק

New member
יאיר הי

רציתי לשאול אם הכוכב השליט של בית 4 ומיקומו יכול גם ליצג את מצבו הגופני של האב. במפה המדוברת מזל דלי בבית 4 שם נמצאים נוגה וצדק, הכוכב השליט אורנוס נמצא בבית 12 עם היבטים חיוביים בלבד.(משולש לנוגה, משושה למאדים בבית 2), האב חלה בשיתוק בכל ארבעת גפיו לפני מס´ שנים. כיצד מתבטא אורנוס במפה הנ"ל לדעתך?

שאלה מעניינת

במקרים מסויימים - בהחלט כן. מה שתיארת, לגבי השליט בבית ה 12 - בית של פחדים, ואף הסגר מסוגים שונים - בהחלט יכול להתקבל על הדעת כשלעצמו. אולם צריך להסתכל על עוד אספקטים של האב: השמש למשל, מאוד חשובה בנושא הזה, וגם שבתאי. יש כאלה הטוענים ששליט הבית ה 5 מייצג את מצבו הפיזי של האב.בכל מקרה, ההיבטים החיוביים יכולים גם להראות על קבלת המצב כפי שהוא מצד חלק לא מודע מסויים של האב, ואולי גם יכולת להשתמש בו ובבונוסים שהוא מביא בחלקים מסויימים בחיים. יש אסכולה שלימה באסטרולוגיה - ועליה נמנה גם אני - הטוענת שאנו מביאים על עצמנו את כל החליים הפיזיים שלנו, ויש ציר שלם - הציר הפסיכוסומטי - של הבתים 6 - 12 שעובד כך: לחצים שהנפש לא יכולה להתמודד איתם ממקום רגשי ותת מודע בבית ה 12, עוברים לבית ה 6 ומתבטאים כסוג של מחלה. אורנוס בבית ה 12 כשלעצמו יכול להצביע לעיתים על פחדים וחוסר לגיטימציה לשנויים, בגוף ברוח ובאורח החיים, חוסר לגיטימציה לבטא את החלק האותנטי שלנו, ואולי אפילו עונש מסויים הבא בעקבות צעד שעשינו בחיינו. לעיתים זהו צעד רגשי, כמו רצון לנתק קשר מסויים שאין לנו אומץ לעשותו, ומתבטא באופן פיזי בגוף שלנו. רציתי פשוט להראות לך דרך הסתכלות נוספת על הנושא, ואולי גם לתת חומר כלשהו למחשבה..

דניאל ק

New member
תודה על התשובה המהירה ועוד הרחבה

בנושא. כעצתך בדקתי גם את השמש ושבתאי. ובכן השמש שגם היא במזל דלי מקבלת היבטים חיוביים בלבד. שבתאי פגוע מכוכבים חזקים מאדים ופלוטו,אך מקבל היבטים חיוביים מנוגה וצדק. (משולש) האם שבתאי (ככוכב הדמות הסמכותית והנוקשה) תמיד מיצג את האב? גם אם האב במקרה הנ"ל היה פתוח וליברלי ולא נוקשה בכלל. לי שבתאי בחיים תמיד נראה כמייצג את הדמויות הסמכותיות בעבודה, או באירועים חיצוניים שאיתם אני תמיד נתקל בבוס חזק ומלחיץ שלא נותן ביטוי לאינדיבידואל שלי. וכדרך אגב לגבי אורנוס בבית 12 כמייצג את השמש ושליט בית 4, האבחנה שלך לגבי פחד משינויים רגשיים נכונה מאוד,(למרות שאורנוס במשולש לנוגה האם זה לא אמור לבלום את תופעת הפחד משינויים רגשיים?)) אך לגבי שינויים שאינם קשורים לרגש במהותם כמו שינוי מקום עבודה וכדומה, הדבר נעשה בלי מחשבה תחילה ומזעזע תמיד את סובבי.

המשך התשובה - סופסוף שאלות מעניינות

ובכן, מייצגי האב במפת הלידה הם שליט בית 4, השמש ושבתאי. השמש מייצגת את החלק הפיזי של האב, ואת האימפקט שלו על הילד. שבתאי מייצג את החלק של האב הקשור למסגרות בחיים ולסמכות בכלל (כולל בוסים, קח ותן, מקל וגזר, ועוד). לגבי אורנוס - בדרך כלל הדברים אינם נעשים במודע, אלא מתוך פחד לא מודע, אך כדאי לזכור - גם לשנוי מקום עבודה יש אימפקט רגשי על האדם, וזה שנוי ככל שנוי אחר. לגבי המשולשים והזויות ההרמוניות בכלל - זויות הרמוניות אינן מונעות פגיעה תסכול או אומללות, ולפעמים אפילו להיפך: ההרמוניה מראה שאין לחצים בנושא, וקבלת העונש\הפגיעה אפילו עוברת עקב כך בצורה הרמונית. הרמוניה לא עושה תמיד טוב. להיפך: זוית פעולה מראות על צורך בעשייה אקטיבית בנושא, בגלל לחץ פנימי, ועקב העשייה - קורה גם שיפור. בזוית הרמונית האדם מקבל פעמים רבות את המצב כפי שהוא, ולא נלחם בו. זו עוד טעות נפוצה על ידי אסטרולוגים רבים, שחושבים משום מה שזויות הרמונית מביאות לחיים הרמוניים. טעות, טעות, ושוב טעות: במקרים רבים, הן רק מנציחות מצבים דיסהרמוניים.

דניאל ק

New member
זויות הרמוניות פוגעות חידשת לי קו

מחשבה נוסף. עכשו יהיה לי הרבה הרבה חומר למחשבה. תודה על החידוש.

לא פוגעות - אבל בהחלט יכולות לתקוע

אותך, אם אתה לא יודע איך לעבוד איתן. כי זויות כאלה לא פועלות מעצמן, בניגוד לזוית דיסהרמוניות שהלחץ שהן יוצרות מכריח אותך לפעול. על כן, עם זויות הרמוניות, חייבים להיות אקטיביים כדי להפעיל את הזוית, אחרת..

למעלה