(ט')

(ט')

חסמתי אותה מכאן, לא רוצה שהיא תתקרב, לא רוצה שהיא תקרא.

הייתי שבוע שלם אצל סבתא שלי, היא דווקא הלחוצה במשפחה, זאת שמכריחה אותי לאכול כשאני קמה, לאכול בצהריים, לנשנש משהו בין ערביים ולאכול ארוחת ערב גדולה ואז להגיד לי "מה זה הבטן הזאת? השמנת" זאת שצועקת עליי שאני לא אוכלת מסודר ואז אומרת לי "יש פה מרפאה להפרעות אכילה, אולי תלכי לשם? או לפסיכולוג?" בדר"כ אצלה אני עולה במשקל, כי אני חושבת שאם היא הייתה יכולה היא הייתה מאכילה אותי בכוח ובשנתיים האחרונות נמנעתי מללכת בתדירות גבוהה כי זה סתם שיחק לי עם הראש. אבל מאז שאני עובדת בת"א אין לי הרבה ברירות.

לא אכלתי, לפחות לא כמו שהיא הייתה רוצה שאוכל. חצי ארוחה ביום וגם זה בכוח. הייתה ירידה, משמעותית. וכשנשקלתי אתמול בבוקר בכיתי מרוב אושר. רק עוד קצת...רק עוד טיפה (בעצם עוד הרבה) ואגיע למשקל היעד. גם קניתי אייפון חדש וזו עוד סיבה (שטחית אמנם) לשמוח ממנה, לפחות בשבילי.

ואז הגיע התקף הדיכאון המטורף ביום רביעי. סתם ככה משום מקום, בלי סיבה ובלי משהו שיעורר את זה, או לפחות לא ששמתי לב.
והרגשתי שאני רוצה להיות שקופה, להיעלם, רציתי לפגוע ולא יכולתי, לא היה לי איך. והרגשתי שאני משתגעת.
נסעתי למשמרת לילה בעבודה ורק קיוויתי שיתפוצץ האוטובוס בדרך, או שידרסו אותי במעבר החצייה, כל דבר שיכאב מאוד ויסיים הכל, ישבתי שם בקבלה כל הלילה עם דמעות בעינים, בקושי מתפקדת, הרגשתי מתה.

אני כבר עייפה. עייפה מהמאמצים, עייפה מלהרגיש ככה. עייפה מהחיים.
אני, חילונית וכופרת גמורה, עדיין מתכוונת לנסות לצום היום, אני לא מוותרת על הירידה הזאת בשום מחיר.

levshavur

New member
מור (אולי טריגר)

שלום לך
ההפרעה היא דבר רע ולא תקין, והיא זקוקה לטיפול- ומקום שמטפל בהפרעות אכילה הוא באמת הכתובת. כמה שתכעסי עליי, אבל ברמה מסוימת, סבתא שלך צודקת. גם לגבי ארוחות ההמלצה של תזונאים (לפחות לפי כל מה שאני למדתי בלימודים שלי) היא לא "להתנפל" על מעט ארוחות גדולות, אלא לחלק לארוחות קטנות במהלך כל היום. שתדעי גם שאם את לא אוכלת יותר מדיי שעות, זה עלול להיות הסיבה להתפתחות של סוכרת (ושמעתי את זה מרופאה קונבנציונלית שהסבירה לבעלי למה חשוב כן לאכול מסודר) כך שהסבתא שלך צודקת. יכול להיות שהיא מגזימה עם כמות האוכל שהיא מנסה לתת לך (סבתא שלי הייתה דוחפת לי בילדות כמויות בלתי נסבלות של אוכל ודרשה שאני אסיים את הכל כי "לנו במלחמה לא היה מה לאכול"...) אז מה שאני מציעה לך זה שתלכי לדיאטנית של הפרעות אכילה- וחשוב שזו תהיה מישהי שמתמחה בתחום, אני בהחלט ראיתי את ההבדל בין שני הסוגים, ושהיא תתאים לך תפריט שיתאים למש פתרון יעיל לבעיה הזאתא נחמדה עכשיו, ולא בדיוק מפרגנת ומחבקת- אני מנערת אותך, לטובתך. אני הייתי שם, במקום שלך ואני מבינה איך את מרגישה, אבל יש גם סוג של חיים אחרים- נורמליים, ואני יכולה להגיד לך שאני מאושרת לחיות אותם!
לגבי הדיכאון ה"פתאומי" בעבר גם לי היו "נפילות" במצב הרוח שלי, וזה לא בגלל שיש לי מאניה דיפרסיה אלא בגלל הפוסט טראומה שהייתה לי.
יש פתרון יעיל לבעיה הזאת- יש סוג של תרופות שנכנסות לקטגוריה של "מאזנות מצב רוח" (כמו דפלפט, למיקטל
ותרופות אחרות מהסוג הזה). זה לא אומר שפתאום תהיי אדישה, או שזה ידכא לך את הרגשות, לא! מה שזה עושה זה מניעה של נפילות חדות לדיכאון. אני יכולה להגיד לך שברגע שנמצאה לי התרופה הנכונה זה עשה מהפכה חיובית בחיים שלי, וגם עזר לי
להיפטר מהפגיעה העצמית (כיום אני עדיין ממשיכה עם נוגד דיכאון ומאזן מצב רוח, לא בגלל שאני צריכה את זה נפשית
אלא, שמסתבר שהטיפול הזה עוזר במניעה של מיגרנות...ומאז שהועלה המינון של הדפלפט כמעט שאין לי יותר
מיגרנות (לעומת תקופה בשנה שעברה שהייתה לי מיגרנה קשה כל יום!) אז יש פתרונות לדברים. חשוב רק ליישם
אותם.
כל עוד את נאחזת בהפרעה עם השיניים והציפורניים, וכל עוד את רוצה בה, היא לא תלך ממך! את צריכה לרצות את השינוי, ואת צריכה כוח רצון גם ליישם. חלק מהמחלה זה שהיא גורמת לך לרצות להישאר בתוכה ולחוות אותה כמשהו טוב, אבל זו
אשליה, המחלה "משחקת" איתך...
עצוב לי שאת רוצה את הצום ואת הירידה- אני לא חושבת שאת עוצרת לחשוב איזה נזק קשה זה יכול לגרום לגוף שלך, ואני מניחה שיש במאמרים של הפורום משהו על הנזקים של ה"א, ואולי כדאי שתקראי את זה...שתחשבי קצת האם זה ב א מ ת מה
שאת רוצה?
ובכל זאת למרות הדברים הקשים שכתבתי לך,
חיבוק גדול!
לבשה.

קולדון

New member
את תמשיכי לסבול ככה (ט)

עד שלא תפנימי את הקשר הישיר בין האובססיה שלך לאוכל, או יותר נכון, לאי-אכילה, לבין איך שזה משפיע על המוח והתפקוד הכללי.

אני מבינה שאת חולה. את מבינה את זה?
את מבינה שכרגע האושר היחיד שיש לך בחיים זו השנייה הזו שאת עולה על המשקל ורואה ירידה? שזו ביוק שניה כי בכרגע שראית את הירידה הזו זה בכל מקרה לא מספיק ואת רוצה עוד. כלומר, יום אחרי זה תראי אותו מספר וכבר לא תרגישי אושר צרוף.

כל עוד את לא מבינה שהאושר שלך והערך העצמי שלך לא יכולים להיות מבוססים על מידה במכנסיים, והחיים שלך לא יהיו מספקים ם כל מה שיעניין אותך זה כמה אכלתי וכמה ירדתי... או לא אכלתי ולא ירדתי לחילופין... את לא תהיי מאושרת, ואת לא תרגישי אחרת.

ו..חבל. כי זה כן אפשרי ואת פשוט במקום מאוד חשוך כרגע אז את לא מסוגלת להבין שיש חיים שיכולים להראות אחרת.

רק תנסי לדמיין את עצמך עוד 5 או 10 שנים מעכשיו.
בא להיות באותו מקום של סבתא מכריחה אותי לאכול וזה עושה לי סרטים?

הירידה במשקל היא אושר רגעי בלבד

ואחריה בא סבל בלתי נגמר...
עד מתי תסכימי לסבול ככה בשביל שניות האושר האלו?

עד שזה יהיה להם מספיק...

ולהם הכוונה למשפחה שלי...אמא שלי, סבתא שלי, אחותי...
עד שאני לא ארגיש שייכת במשפחה שלי עצמי, בין כל הרזים והרזות, אני לא אפסיק.
עד שאני לא אהיה זאת שמדברים עליה בכל מפגש משפחתי לטובה ומרעיפים שבחים ולא הכישלון עם עודף המשקל...אני לא אפסיק..

אני לא מספיק טובה בשביל המשפחה שלי וכנראה שגם לא אהיה עד שכל המשקל הזה לא ירד ממני...

jellybelly1

New member
מבינה

אני זוכרת כמה היה מכאיב לקבל הערות על הגוף והמשקל כשהיה לי עודף. בלי ספק זה אחד הדברים שהביאו אותי למצב של היום שקשה לי כל כך לצאת ממנו. אני הרבה פחות בריאה מהתקופה המלאה שלי וסיכויים לעתיד טוב הרבה יותר נמוכים. אנשים מקשרים עודף משקל לבריאות לא תקינה וזה אחד הדברים שהוכחו כלא נכונים. גם הקישור של משקל נמוך להצלחה זה טעות. יש כל כך הרבה אנשים שחיים חיים מלאים ומצליחים ומאושרים בזוגיות שלהם והם בעודף משקל. המשפחה שלך והביקורת שלהם מקשות עלייך להבין את זה. רזון לא מביא אושר והצלחה. אכילה בריאה ומאוזנת מגיעה רק ממקום של קבלה עצמית ולא ממקום של ביקורת ושנאה לגוף.

למעלה