(ט)

נוגה 1234

New member
(ט)

ניסיתי.
סיפרתי.
כמה שיכולתי.
העיפו אותי.
אני עוד לא בטוחה אפילו מה אני מרגישה.
הפסיכיאטר אמר כזה שבזה שסיפרתי על ההחמרה של הפגיעות, בעצם ידעתי למה זה יוביל.
לא רציתי לספר לו כמה היה לי קשה לספר, כמה לא רציתי, כמה שיקרתי.
ואולי זה יותר טוב.
אולי יותר טוב ככה.
מזל שכל היום היו מסביבי אנשים, אחרת ישר הייתי פוגעת. ועכשיו--. אני עדיין מנסה למשוך את זה, מנסה להחזיק מעמד בלי.
אבל יודעת שעוד שנייה זה שוב יגיע.
זה כבר נהייה צפוי. מידי.
והייתה היום פגישה עם דיאטנית חדשה, לא מהמרכז שעד עכשיו טופלתי שם.
היה...... לא יודעת איך להגדיר אפילו.
בהתחלה היה בסדר. עד שהיא שמעה כמה אני אוכלת ביום. אמרה שלא מגיעה אפילו לX קלוריות.
אמרה שזאת התאבדות איטית.
שזה קצת ניער אותי, כי בהרגשה שלי, בראש אני יודעת אולי שמה שאני אוכלת זה לא הרבה, אבל בהרגשה שלי זה המון!
היא הייתה מזועזעת.
ישר דיברה על אשפוז. וכשאמרתי מה, אני שוקלת יותר מידי, אמרה בדיוק את מה ששמעתי פה הרבה פעמים, שלא תמיד זה המשקל, אלא פשוט זה שאני לא אוכלת זו סיבה מספיק טובה, ושאני לא כ"כ רחוקה גם במשקל.
ואמרה שירדתי יותר מידי בפחות מידי זמן, וישר רצתה לספר לאמא עד כמה המצב רע. ועצרתי אותה. פשוט כי אני מעדיפה שמישהו שאני סומכת עליו יספר לה קודם, שהיא תשמע את זה ממנו. וביקשתי ממנו שיעשה את זה, כי אני רוצה להשתפר. אבל אני מפחדת מזה פחד מוות.
ברצינות היא נתנה לי שבועיים, ואמרה שאז היא תספר, ושאז נראה שהיא כבר צופה שאני ארד עוד, ושאלה מה אם אני רוצה אשפוז ובלה בלה בלה. ולא יכולתי להגיד שכן. כל מה שיכולתי להגיד היה שאין סיכוי שזה רלוונטי אליי.
כי אני רוצה להשתפר. אני באמת רוצה. אבל אני לא מסוגלת להביא את עצמי לאכול אפילו טיפה יותר ממה שאני אוכלת עכשיו. היא ניסתה לחשוב איתי על מה אפשר לאכול, על מה כן יכול לבוא בחשבון, וכל דבר אפילו הדברים המעטים שאמרתי לה כן, אולי, אולי אני אנסה. ידעתי שאין סיכוי שאני אוכל להביא את עצמי לאכול אפילו משהו מכל זה. אני לא מסוגלת. ואני יודעת שאם לא יהיה שם מישהו לידי, בשבילי באותו רגע, אני פשוט אתחרפן. אני יודעת שזה לא טוב, אבל אני כל הזמן אומרת לעצמי שאני מסוגלת לחיות על קפה, שאני מעדיפה לא לאכול אבל לא להקיא. ואני מפחדת שאם אנסה לאכול אפילו משהו אחד קטן מתוך מה שהעלתה, או שאקיא או שאפגע. ואלו שתי אופציות שאני רוצה כמה שפחות להגיע אליהן.
ומה שהכי עשה לי צביטה בלב זה שבסוף, היא שאלה איך ילדה כ"כ שמחה, מוכשרת, צבעונית מגיעה להפרעות אכילה. ולא יכולתי אפילו להסביר לה איך אתה מתמכר לק"ג שנושרים, למחמאות, להרגשה שאתה עומד בכוח רצון, להתמכרות של האין, הריק. היא לא הייתה יכולה להבין.
ואני רוצה להבריא. הגעתי לשלב שאני באמת רוצה להבריא.
אבל באותה נשימה, אני רוצה לרדת.
ואני לא יודעת איך לעזאזל חוזרים לאכול נורמאלי.

נוגה 1234

New member
(לא משנה)

(סליחה,
קראתי תהודעה והרגשתי מטומטמת.
סליחה שחפרתי.
לא באמת ראוייה לתגובה).

בוודאי שאת ראויה לתגובה.

וראויה גם לעזרה ולתשומת לב ולהקשבה,
בתוך כל הדברים הקשים שאת עוברת ועושה לעצמך.
אני יודעת שזה מעליב שלא הגיבו לך מה ימים. התגובות פה מעטות בימים האחרונים כמו שראית, נסי לא לקחת את זה אישית.

אני שומעת שבעצם את כבר מבינה שאת צריכה את העזרה של האשפוז, נכון?

נוגה 1234

New member
אני מנסה

להיות יותר פתוחה לרעיון.
בדיוק היום, מישהו שאל אותי מה לדעתי יוכל לעזור לי. והתשובה שלי הייתה שיהיה שם מישהו שיהיה בשבילי בדיוק שצריך, כי אחרת, אני לא רואה את עצמי אוכלת כמות קלוריות נורמאלית בלי להקיא שלא לדבר בכלל על לפגוע.
אותו מישהו אמר לי שאני בעצם אומרת אשפוז.
אז אני עוד לא יודעת מה אני אומרת בכלל.
אני אומרת שבפעם הראשונה, אני באמת רוצה לעזור לעצמי.
כן, אני מפחדת לוותר על ההפרעה, אפילו מאוד.
אבל אני גם מבינה שזה יכול לקחת ממני הכל.
וזה נמשך כבר למעלה משנה, ואני לא מצליחה לעצור את זה לבד. והחלטתי שאין מצב שאני נותנת לזה להמשך ככה עוד שנה נוספת.
שאני באמת רוצה להבריא. וכן, אשפוז זה לא ישים איתי, ולא הגיוני וכל הלאים בעולם,
וקשה לי לשמוע תמילה הזאת אפילו בלי להביע איזו התנגדות נחרצת, אבל הבנתי שאני צריכה עזרה. ובסופו של דבר, אם זה מה שיידרש כדי להחלים,
יכול להיות שאני אהיה יותר פתוחה לזה.

גם אני חושבת שמה שאת אומרת זה אשפוז

ולא רק עכשיו.
אני חושבת שאת רוצה הרבה יותר עזרה ממה שיכולה להיות לך בטיפול רגיל, ושגם מגיעה לך כזו.

אני שמחה לשמוע את המילים החזקות שלך.
זוכרת איך הרגשתי בגילך, כשכל כך רציתי שיצילו אותי מזה אבל במקביל לא יכולתי בשום פנים ואופן להגיד את זה לאף אחד. זוכרת איך אמרתי לחברה אחת שהייתי רוצה לחזור לאכול, וקיוויתי כל כך שהיא תעביר את המסר הלאה, ושתגרום לאיזה מבוגר להציל אותי, וזה לא קרה.
אני חושבת שאת צריכה להביא להורים שלך את הדברים שאת כותבת כאן. להצליח להגיד להם בצורה כלשהיא שזה מה שאת רוצה וצריכה.

מה את אומרת?

נוגה 1234

New member
אני לא מסוגלת לספר.

(וסורי שעונה רק עכשיו, היה לי שבוע לגמרי מטורף.)
אני לא יכולה לספר להם.
כשהנושא של אשפוז עלה פעם, הם קראו לזה שטויות.
צריכה שמישהו אחר יספר להם במקומי. ושיהיה לי מספיק אומץ לא להכחיש הכל.

יש בהודעה שלך

דברים קשים,
וביחד עם זה אפשר לקרוא שם הרבה כוח.
זה שאת רוצה להבריא זה המון.
זה לא עושה את כל העבודה, זה לא הופך אותך לבריאה,
אבל זה עוזר להיות בתהליך לקראת זה.
תמשיכי...

נוגה 1234

New member
תודה

הבעיה זה שאני לא יודעת איך לתרגם תרצון הזה של להחלים למעשים.
הדבר היחיד שיותר התחלתי לעשות זה לשתף, ולבקש מאנשים לפתוח את זה בשבילי.
זה אולי הדבר היחיד שהשתפרתי בו.

תמרה45

New member
אני גם חושבת שזו התחלה מעולה

ממש כמו פנס.
להסביר לך למה?
כי כשאת תקועה במחלה אין לך שמץ של מושג איך להשתחרר ממנה
והדרך הלדעתי יחידה כדי להיפטר מכל מה שרע זה רק לשחרר ולשתף אחרים
זה עוזר לך להבין כמה שהמקום של המחלה הוא רע
ולאט לאט (זו התקווה) נפתח בך הרצון לנסות דברים אחרים.. ולגלות אותם גם..

למעלה