(ט?)

נוגה 1234

New member
(ט?)

שונאת. כל גרם וגרם. שונאת להסתכל במראה.
בוכה, רק מלהסתכל במראה.
ונמאס לי שקוראים לי משוגעת. או שאומרים שאני הורסת להם תחיים.
נמאס.
(לא סתם פסח זה החג השנוא עליי בעולם)
אני יודעת שאני טיפוס לא קל, שקשה לחיות איתי
יודעת כמה אני מפגרת ומשוגעת וטיפשה ומה שביניהם
אבל אני לא מסוגלת לשמוע את אבא או אמא אומרים לי את זה.
כי רק לשמוע את המילים של אמא-- את הורסת לי את החיים----.
הם לא יודעים למה זה גורם לי. לא רואים תרגע של אחרי.
יש לי מליון ואחד תירוצים לחתכים על הרגלים, מוכנים לכל מקרה שלא יהיה.
והפסיכולוג אמר שעד הפגישה, בעוד פחות משבוע, אני חייבת להפסיק לפגוע. אחרת, כאילו, זה תנאי שיכול לגרום להפסקת הטיפול.
ואני לא יודעת, פשוט לא יודעת איך לא פוגעים במצבים כאלו.
ובשבוע האחרון, ניסיתי לאכול. עוד משהו שגרם לי לפגוע. כמעט כל יום. לפעמים כמה פעמים. כמעט הצלחתי לעמוד בתפריט שאמא קבעה לי. כדי להוכיח שאני בריאה ויכולה לחזור לפסיכיאטרית הקודמת (עד שהיום קיזזתי את זה עם חדר כושר). וכן, זה שאני אוכלת, מביא אותי למקומות לא טובים. אבל עברה לי המחשבה בראש, שאולי אני כבר בריאה? כי כן, בשבוע האחרון, מליון פעמים חשבתי על לקצץ, לצמצם. החזקתי את עצמי חזק חזק לא להקיא אחרי כל ארוחה. אבל אכלתי. וכן, אחר כך, חתכתי, והסתכלתי במראה ובכיתי, והיום, אחרי החדר כושר, נשקלתי. בשביל עצמי (כי לדיאטנית החלטתי שאני לא חוזרת). ונחרדתי לראות את המשקל. אני עצומה. שמנה. טיפשה. זה משקל (למרות שאני יודעת שהוא לא מדוייק, בגדים ונעלים ומים וכו') שהבטחתי לעצמי שאני אף פעם, אף פעם, לא אחזור אליו יותר.
אבל בעצם, מה ההבדל בין זה, לבין דיאטה? (רק כי בליל הסדר איזה דודה שאלה אותי "מה, עשית דיאטה?" כבר אמרתי שאני שונאת את פסח?!)
כי דיאטה, זה בסדר, זה לא מחלה, זו לא הפרעה. אז אולי, רק אולי, אני בריאה?
וכן, אני יודעת שחלק מהסיבה שאני אוכלת עכשיו, חוץ מהרצון לחזור לפסיכיאטרית הקודמת, שהציבה את זה כתנאי, זה הידיעה שברגע שיתחילו המתכונות ובגרויות, הטירוף יתחיל מחדש. ושאם שנה שעברה, הגעתי לתקופה הזו הכי סבבה שאפשר, וזה פשוט מוטט אותי, אז טוב, אם אני מגיעה לזה מפורקת..... אני אפילו לא יכולה לדמיין מה יכול לקרות.

גם אני לא מבינה

איך אפשר לבקש ממך להפסיק לפגוע בלי לתת לך משהו במקום. בדיוק מהסיבה הזאת אני לא מצליחה להפסיק לאכול (וגם לפצוע את עצמי. אולי לא כמוך, אבל בדרכי שלי). כי אין לי תחליף. כי אין לי משהו במקום. פעם היה כאן שרשור של עצות להימנעות מפגיעה עצמית, נדמה לי שגם באירוח של סה"ר דיברו על זה, אבל אני לא יודעת איך מחפשים כאן. כשהייתי באו.איי למדתי להמיר את השימוש באוכל ב"שימוש" בקבוצות, בתמיכה של חברי התכנית, באמונה בכוח עליון. לצערי, חוץ מהאמונה, הכול אבד לי, וגם זה לא כמו שהיה פעם.

אני גם לא מבינה מה הטעם לחזור למטפלים שהציבו לך כתנאי שלא תפגעי בעצמך, אם כשתחזרי אליהם לא תוכלי לדבר על הפגיעה העצמית הזאת ותצטרכי להסוות אותה כדי שיטפלו בך. אז במה הם יטפלו? באילו בעיות? מה ההיגיון כאן? ואיך טיפול כזה יכול בכלל להצליח אם הוא מותנה במשהו שאת לא מצליחה לעשות בעצמך וצריכה עזרה (שלהם?) כדי להפסיק לעשות? זה כאילו שיגידו למכור לסמים: אנחנו נטפל בך ונגמול אותך בתנאי שתהיה נקי מסמים. כאילו... הלו???!!! ומה בדיוק יעזור לו לצאת מהסמים אם לא טיפול? לא מבינה את הקטע הזה.

יש לי יותר שאלות מתשובות, ועדיין, אני חושבת שכדאי לשקול אשפוז, אם זה מה שממליצים לך עליו. את חייבת עזרה לא בכאילו, לא בערך, לא במקום. עזרה, והרבה. ונראה לי שהרבה יותר אינטנסיבי ממה שהמטפלים הקודמים והנוכחיים יכולים לתת לך (ונדמה לי שהם בעצמם אמרו לך את זה. הם פשוט לא רוצים לקחת אחריות כשאין שיתוף פעולה מצדך).

נוגה 1234

New member
טיפול וזה..

תודה שאת עונה לי...
וסליחה שרק עכשיו אני עונה.. היו לי כמה ימים נוראיים. שונאת את פסח. שונאת תעודף זמן עם המשפחה, "זמן איכות" עלק. שונאת שקוראים לי משוגעת. לא יכולה לסבול את זה שאומרים שאני הורסת להם את החיים. מיד המחשבה הבאה שבאה זה שהיה להם הרבה יותר טוב אם לא הייתי כאן. (לא שכרגע אני הולכת לעשות משהו עם ההבנה הזאת, זה פשוט מכאיב לי הידיעה, שהיה להם יותר טוב בלעדי).
האו סי די החמיר בזמן האחרון ברמה שהוא לא היה ככה שנים. את בטח תחשבי שאני משוגעת....... ושהם אפילו צודקים כשהם קוראים לי ככה. אבל כמעט כל פעולה מלווה בטקס. שונאת את זה.
בעקרון, כשהגעתי למרכז הזה, כבר לפני כמה חודשים, ולא רצו לקבל אותי, אני נלחמתי שיקבלו אותי והבטחתי שאפסיק עם הפגיעות. (וכשלא רצו לקבל אותי בגלל הפגיעות וגם בגלל שהיו קצת מחשבות אבדניות, אז גם יש טאבו שגם על הנושא הזה אסור לדבר שם.) ועכשיו, הפסיכולוג ממש הציב קו אדום, שאני חייבת להפסיק עם הפגיעות עד לפגישה הבאה, כי בתנאים כאלה, להגדרתו, הוא לא יכול לעבוד. הוא אמר שבפגישה הבאה נדבר על כלים על איך לא לפגוע ולהתמודד עם הצפות של רגשות ובלה בלה בלה, אבל אמר שאני חייבת להפסיק לפגוע קודם לבד. ואינלי מושג איך. הפסיכיאטרית, הקודמת, שאליה אני רוצה לחזור, הציבה כתנאי שאני חייבת לסיים עם הפרעת האכילה לפני שאני חוזרת אליה (בניגוד לפסיכולוג הנוכחי שהציב את הפגיעה). ובכל זאת, בעקרון, נכון לעכשיו-- ההמלצה היא לא אשפוז. זה היה נכון עד לפני כמה חודשים, עד לפני שהתחלתי במרכז הזה. נכון שהם לא באמת יודעים תמצב האמיתי, אבל כן נראלי שהשתפרתי.
נכון, לדיאטנית אני מסרבת ללכת. אני פוגעת כמעט כל יום. האו סי די ברמות זוועתיות. אבל אני אוכלת. רק בשביל שאוכל לחזור לפסיכיאטרית, כי אני יודעת שעומדת להתחיל תקופה קריטית, ובדיוק במקום הקריטי הזה, אני חייבת שיהיה שם מישהו בשבילי, שבאמת ידע מה קורה, ושאוכל לפנות אליו. אז אני יודעת שנכון לעכשיו, כן אני אוכלת, אבל מחליפה את זה בפגיעה. ויודעת שלמרות שאני אוכלת כמעט שלוש ארוחות ביום, רוב מה שאני אוכלת זה דברים עם מעט קלוריות. אחרי כל ארוחה מחזיקה את עצמי חזק מלהקיא. אבל בוכה. שונאת מלהסתכל במראה. שונאת לראות את ההשתקפות של עצמי. שונאת כל גרם וכל מיליגרם. וחושבת על לצמצם. אבל זה אומר שאני לא חולה. כי אני אוכלת, אני שמנה. ואני יודעת שיש מצב שזה רק זמני, ויודעת שעוד מעט שוב מתחילה תקופת הבגרויות, שרק מלראות את לוח הבחינות בא לי להקיא, ויודעת ואולי אפילו קצת מפחדת, כי שוב יהיה לי תירוץ לא לאכול. שוב אוכל לא לאכול שעות, כמעט ימים שלמים, בלי להרגיש את הרעב. אבל נכון לעכשיו, אני אוכלת, ואני שונאת את עצמי. זה גורם לי לפגוע. ככה כל לילה. מן כרוניקה ידועה מראש.
ואני צריכה להחליט עכשיו כל מיני החלטות גורליות. וזה רק מפחיד יותר.

יפה...

אני חושבת שאת יודעת שאת חולה, ואפילו מאוד מאוד חולה. מי שסתם עושה דיאטה לא פוגעת בעצמה אם בטעות נכנסה לה איכשהו חתיכת שוקולד לפה. מי שעושה דיאטה לא חושבת על אוכל ועל קלוריות כל היום ומתעסקת רק בזה. מי שעושה דיאטה, סתם דיאטה, לא שונאת כל גרם בעצמה ולא מטופלת במרפאה להפרעות אכילה אם היא רק עושה סתם דיאטה. את יודעת את זה טוב, נכון? את סתם מנסה לשכנע את עצמך שהכול פיקס אצלך. אז זהו, שלא.

ואני אולי חוטאת למטפלים שלך, אבל אני ממש לא מבינה את המדיניות הזאת של להורות לך להפסיק לחלוטין את הפגיעה ואת הצומות בלי לתת לך אילו שהם כלים להתמודדות עם המצבים שגורמים לך לפגוע ולצום. לא מבינה את הרציונל שעומד מאחורי זה.

והשרשור לא יקפוץ כי כבר עברו יותר מ-72 שעות מאז שפתחת אותו... תצטרכי לפתוח חדש.

הלוואי שיכולתי לתת לך פתרונות, אבל לצערי קטונתי...

את מבלבלת את עצמך

את לא בריאה.
את מאוד מאוד חולה.
אם את בריאה, תוכלי להוכיח את זה לעצמך על ידי שיתוף פעולה מלא בטיפול שלך. אם את בריאה לא תהיה לך בעיה לעמוד בכל דרישה שלהם.
יכולה?

נוגה 1234

New member
אבל

אני אוכלת. נכון, אם היו אומרים לי עכשיו לאכול שוקולד, אינמצב שהייתי יכולה. אבל אני לא חושבת שבזה נמדדת העובדה אם אני בריאה או חולה..
ובימים האחרונים, אני אוכלת, ולא מקיאה. כן, זה מאבק. כן, אני מחליפה את הצמצום וההקאות בפגיעה. נכון שביום טוב, זה יכול להגיע לשלוש ארוחות, וגם אז, הרוב זה אוכל עם מעט קלוריות.. אבל אולי אפשר להחשיב את זה כדיאטה? ובעצם, מה ההבדל בין דיאטה להפרעה? אבל אם בימים האחרונים אני לא צמה ולא מקיאה, לא יכול להיות שאני חולה. והדרישה של לא לפגוע, לא קשורה להפרעת אכילה. כי אם אני אוכלת, אני לא יכולה שלא לפגוע.. אבל אם אני אוכלת אז לא יכול להיות שאני חולה..

למעלה