ט'

PantherettePitz

New member
ט'

אני לא יודעת למה אני חוזרת לפה כל פעם, ולמה אני כותבת פה. אני יודעת שאני בסדר, הרבה יותר משהיה גורם לי להרגיש שיש לי "זכות" לכתוב פה. ואני יודעת שהכל סביבי לא בסדר ושאין לי שום מקום אחר בעולם שבו מישהו מבין למה זה והפורום הזה קשורים. אבא שלי לא-מאוזן שוב. הוא לוקח תרופות כבר כמה שנים (בודדות, מעט מדי), אבל משהו השתבש לו והוא בהתקף מאניה, למרות שהוא אומר שהוא ממשיך לקחת תרופות. בימים האחרונים אני לא מתעניינת ולא שואלת את אמא שלי כלום, כי כמו שאמרתי לה היום בטלפון, "אני נחושה בדעתי לשמור על מצב רוחי התקין". ודווקא כי הוא לוקח תרופות הפעם, זה כל-כך שונה מבכל הפעמים האחרות. אני מרגישה שאני רוצה לצעוק על מישהו, ולא יודעת על מי. אני מלאת כעס על העולם, על כך שזה קורה לאמא שלי, ולאחים שלי, ולי, וגם לו. זו הפעם הראשונה שאני מרחמת גם עליו בכל הסיפור, כי זו הפעם הראשונה שהוא לוקח תרופות וזה קורה לו. אני מנסה לעזור, ואני למעשה מחזיקה בשיא אישי - הזמן הרב ביותר בו אבא שלי עדיין מדבר איתי כשהוא בהתקף. אבל אני כל-כך כועסת ואני לא יודעת על מי, וקשה לי ואני אפילו לא יודעת למה - אני לא גרה איתם בכלל, ולא חייבת אפילו לבוא לבקר. ואני לא יודעת למה דווקא הפעם אני נזכרת בכל-כך הרבה אירועים מהילדות שלי - כשאפילו לא ידענו, כי לא סיפרו לנו על המחלה שלו כל השנים - דברים שפגעו בי, או ביתר המשפחה, ודברים שאני יודעת לקשר פתאום לכל-כך הרבה נושאים שקשה לי איתם. וקשה לי, אישית. לגמרי בנפרד מיתר בני המשפחה. זה תמיד היה ככה - 'פיצ' הרגישה-יתר-על-המידה, הכבשה השחורה, זו שלא שוכחת דברים, שעושה דרמה, שלא יודעת להבליג, ו'פיצ' שבגיל 16 דפקה לעצמה את החיים והייתה דווקא היא זו שבתום התקף המאניה של אבא נאלצה להתחיל בטיפול פסיכיאטרי. קשה לי כי אני לא 100% בריאה כרגע to begin with, ואני לא מסוגלת להודות עד כמה מה שקורה עכשיו מערער עוד יותר את שלוות הנפש שלי. קשה לי כי אני לא יודעת אם לאכול או לא לאכול, ואם אני כבר אוכלת אז מתי לעצור, וקשה לי כי אני חוזרת לעסוק בשאלות האלה מפני שאני לא יכולה לעסוק ביתר השאלות שמטרידות אותי. קשה לי כי הייתי אצל רופא והוא אמר שאם הבדיקות שלי ייראו כפי שנראו מאז פרוץ האנורקסיה (גם אחרי שהחלמתי) ילדים הם לא אופציה כרגע. קשה לי כי אני לא ישנה בלילה, וקשה לי כי אני מדמיינת את אבא שלי מבזבז את כל כספי המשפחה, ואמא שלי מתעלמת מהשאלות העדינות שלי בנושא. קשה לי כי כשאני כן ישנה אני מתעוררת מותשת, וכי בכל בוקר אני כותבת על הפנים שלי 'הכל בסדר' והולכת לעבודה שבה אני כמעט שלא מצליחה לגלות עניין. ובין כל אלה, אני בכלל מרגישה שאין לי זכות להתנהגות חולה, כשמישהו בסביבתי חולה באמת. מתנהלים פה דיונים על "לא חולה מספיק" ועל אשפוזים, ואין לי דבר לתרום להם מפני שהמושגים האלה לא אומרים לי דבר. אבא שלי חמק מאשפוז גם לאחר שתקף רופא (וגם כשהוא צעק עלי שישבור אותי לרסיסים ושיזרוק אותי מהבית, וגם כשהוריד לי את השאלטר של החשמל בחדר, וגם כשקרא לי פרה, וגם כשהייתי מתעוררת בבוקר לקול הצרחות שלו על אמא שלי שהיא פרה מטומטמת, וגם כשהוא הפסיק לדבר איתי ואני בת השמונה הייתי צריכה לבוא אליו לאחר שבוע של שתיקה ולהתנצל על שגרמתי לו לצעוק עלי). כך שאין לי מושג מתי מישהו כן 'חולה מספיק', ואשפוזים מבחינתי הם משהו ששמור לדודי הפסיכוטי והאובדני שלא ראיתי כבר שנים. וגם כשאני קוראת פה בפורום אני מרגישה צורך להתנצל על מה שאני כותבת, כי אני רואה פה את מה שגם סיפרו לי בבית - שאני רגישה מדי ומפונקת, כי לכל-כך הרבה אנשים קרו דברים הרבה יותר גרועים, וגם היו הורים הרבה יותר גרועים, ואין לי שום סיבה אפילו לכתוב את ההודעה הזו כי אני באמת אמורה להיות בסדר גמור. ואני באמת מעמידה פנים שאני בסדר גמור, כי אני לא מרגישה שיש לי זכות להגיד שקשה לי במצב הזה, ואני יודעת שאני לא עומדת להתפרק פה בקרוב כך שאני מרשה לעצמי רק "לשחק" קצת, ולא לאכול רק קצת, ורק לא לישון מספיק ולחיות על קפאין, וזה הכל. אני אפילו לא בטוחה שאני מרשה לעצמי לכתוב הודעות בפורום הפרעות אכילה בערב שבו אני מרגישה כבר חצי שעה שאני עומדת לפרוץ בבכי.

האוי אוי אוי השלישי שלי להיום... (ט)

אבא שמוריד את השלטר של החשמל... אוףףףףףף עוד נקודה כואבת... באמצע השיעורים הוא היה מכבה לי את האור בחדר כי 'נגמרה הקצבת החשמל'. אז מה אם זה היה לפנות בוקר? אלו היו השעות שבהן התרכזתי הכי טוב... עד היום... וגם אני אולצתי להתנצל על דברים שלא עשיתי מעולם, התנצלות ע"י כריעת ברך ונשיקה לכפות רגליו... אוי, הפלשבקים שאני סופגת פה היום... אני כותבת לך את זה כדי שתביני שאת לא לבד, ושאת אמיצה, את מאוד מאוד אמיצה, ואת מתמודדת. כי את הכי חשובה בשבילך. חיבוק.

Kalphana Vera

New member

(כל מילה ומילה שלך מוכרת עד כאב)

No longer

New member
את לא הוגנת כלפי עצמך.

את נוגעת ללב. כואב לי לקרוא אותך כי זה אומר לכמה דקות לחיות את החיים שלך, להרגיש את מה שאת מעבירה דרך המקלדת. ואת מצליחה לעשות את זה באופן שמציג תמונה כל כך רחבה, שזה גורם לרגש נורא חד. ועל זה אני רוצה להגיד לך שאת פשוט לא הוגנת כלפי עצמך. את עוברת דברים כל כך קשים ולא נותנת לעצמך קרדיט ולו לשניה אחת. זה כל כך קשה לחיות עם הורה חולה, באופן גלוי, שהמחלה שלו ומתי היא תתפרץ שוב היא ההתעסקות המשפחתית. וה"משחקים הקטנים" שלך עם המחלה שלך, לא חומקים מהעין כאן, כי הם כביכול מינורים. הם מראם כמה קשה לך, איך את מנסה להשתחל ולהקל על עצמך את החיים האלה בקטנות. ואת יודעת מה, מעבר לכמה שאני מכירה כל מילה שלך על בשרי, מעבר לזה. הייתי רוצה שיהיה לך מקום להתעסק רק בך. באיך שאת רואה ומרגישה וחוווה וצריכה את הדברים. אז דבר ראשון, הפורום..לשירותך, באמת. ואל תרגישי לא נוח או לא מספיק, כדי לכתוב כאן. גם אם את לא מגיב על שאר השרשורים האקטואלים [את רואה אותי מגיבה עליהם? כלאחת ומה שהיא מסוגלת באותו רגע.] ודבר שני- אני לא יודעת מספיק, אז אני שואלת. מה עם טיפול? מה עם מקום בשבילך? חדר משלך? מקווה שבכית קצת, ושאת שומעת כמה מהשירים הרגועים שסובבים את הפורום בסופ"ש הזה, ומנסה לעשות לעצמך סופשבוע שקט.

פיצ. (ט)

מה את אומרת לגבי מה שכתבו לך? ומה שלומך היום? (אצלנו במשפחה לכולם מותר להתאשפז. למרבה הצער, בן דוד שלי לא עשה את זה [על אף פי שהאפשרות הוצעה לו כמה וכמה פעמים] ובחר להתאבד במקום). מצטערת שאין לא מה לתרום מעבר למה שכבר כתבו לך. אני רק מקווה שתצליחי להביא את עצמך, בדרכים שנראות לך, למקום יותר טוב. כי מה שכתבת נשמע רע (ולא מה שכתבת על אבא שלך. מה שכתבת עלייך. בכנות, לא אכפת לי מאבא שלך. אכפת לי ממך).

PantherettePitz

New member
תודה לכולן על התגובות

גרניום, לשאלתך - אני מרגישה יותר טוב היום, ורוב הזמן אני מרגישה יותר טוב מאשר הרגע בו כתבתי את ההודעה הזו. אני מודעת, לצערי, לעובדה שזה לא אומר שאני לגמרי בסדר. עצוב לי לראות בנות שהזדהו עם ההודעה שלי. אני מרגישה ככה חלק קטן מהזמן וזה כבר נראה לי רע מאוד. אין לי מה להוסיף חוץ מזה שאני באמת מקווה שגם אצלכן זה לא מוטיב מרכזי כי זה נורא קשה ככה. ל-no longer, ייתכן שאני באמת לא הוגנת כלפי עצמי - זה קורה לי לפעמים. אחרי הרבה שנים שבהן הייתי ״בעייתית״ ועסקתי המון בכמה שקשה לי, וגם הפסקתי לתפקד כדי להראות את זה, מאוד קשה לי היום להודות שעוברים עלי דברים שהם באמת קשים. אני באמת מודעת לעובדה שאני ״משחקת״ במחלה שלי, ואני גם יודעת שאני עושה את זה כי זה מקל עלי ׳לנכס׳ לעצמי את הקושי הזה ולהפוך אותו למשהו שלי. אני לא בטיפול, אבל שוקלת את זה. אשר ל״חדר משלי״ - כאמור, עם ההורים אני לא גרה, ולמרות שכשבעלי בבית אנחנו חולקים מרחב אני מוצאת זמן ״לבד״ בשפע, ובניגוד למשפחה שנולדתי בה, אני לא מרגישה צורך במקום מבודד בתוך המשפחה שיצרתי לעצמי, , ועל זה אני כנראה באמת יכולה לשמוח. המון תודה שוב לכולן על התגובות.

מזל טוב!

(שמלה לבנה והכל?) (ותגידי, מה צריך לקרות כדי שתאפשרי לעצמך לחיות טוב יותר?)

PantherettePitz

New member
לבנה-לבנה

למורת רוחו של כל מי שחושב שבחורה לבנבנה טבעית ואף חיוורת כמוני נראית מעט, איך לומר, חסרת חיים בשמלה לבנה צחה. ותודה רבה, וזה, כמובן. (ולשאלתך, אני לא יודעת. קשה לי להתייחס לשאלה שיכול לעלות ממנה אפילו במרומז שאני לא חיה טוב כרגע, כי אני מספרת לעצמי שכן. אני יודעת שיש יותר טוב, אבל זה כמו משהו שקראת בספר ומתייחס לאיזו תופעה רחוקה - אני לא חושבת שאני זוכרת יותר טוב מזה.)

למעלה