ט"ו באב - כנסו בקשה

adikush09

New member
ט"ו באב - כנסו בקשה

סילחה על הבורות אבל מתי זה ערב טו באב? זה היה אתמול? פספסתי את זה או שזה היום? וכל הארוחות המיוחדות במסעדות זה היה אתמול? תודה..

dance of life

New member
ערב טו באב היה אכן אתמול..

היום זה יום טו באב (אף פעם לא הבנתי את ההפרדה המפגרת הזאת...
) בכל אופן אם פספסת ואכזבת מישהי, קח אותה היום ותסביר שחשבת שזה היום (כולם מתבלבלים, זה באמת מרגיז) חוצמזה שהעיקר הכוונה וההתייחסות ליום...

ננה f

New member
מפגרת זו לא הדרך הנכונה לכנות מסורת

בדת היהודית חגים מועדים ויום טוב (או צום( נחגגים , חלים בערב שלפני. כמו ערב שבת, החל בשישי למשל, עו ערב יום כיפור שבו הצום מתחיל מאותו ערב עצמו ולא למחרת. מפגר זה בטח לא.

איריסג

New member
במסעדות (לפחות בחלן) הארוחות

המיוחדות הן היום - ככה לפחות אמרו לי בסושי סמבה כשרציתי להזמין מקום

dance of life

New member
חס וחלילה לא התכוונתי

להעליב או לפגוע. שלא לדבר על העובדה שאני מאד מאמינה בה' ומאד שומרת על מסורת. התכוונתי בהתבטאותי שזה נראה לי טיפשי לחלק כך כל דבר. כן, נראה לי טיפשי לעשות ערב יום כיפור ולמחרת יום כיפור. ערב יום זכרון ולמחרת יום. זה לא משהו מהתורה כמו שבת, זה משהו שנקבע בממשלה. אלא אם יש לך תימוכין בתנ"ך, אני אמשיך לחשוב שזה טיפשי. לא מבינה את ההגיון שעומד מאחורי זה (אם יש כזה) שוב מצטערת אם פגעתי

ננה f

New member
ט"ו באב חג של הממשלה?הממשלה????

סליחה. אני לא רוצה להעליב... ובטח לא נעלבתי. את פוגעת רק בעצמך- לפני שאת ממשיכה להגיב אני מציעה וחושבת שכדאי שתסתכלי : 1.כאן.(בעיקר לגבי זריחת הירח- שזורח כידוע בערב ולא למחרת...) 2. וגם פה(בעיקר הפיסקא האחרונה), 3.וקצת על תרבות ט"ו באב, כדי להבין מי אנחנו בכלל, ומהי המסורת המחודשת הזו. יש עוד המון מקורות והסברים ואם תרצי אחפש לך קצת על חגים , וערבי חג והמשמעות. אני לא דתיה ואפילו לא שומרת מסורת, נהפוך הוא. אני משוקצת להחריד. אבל לפני שמלהגים בפורומים כדאי לדעת על מה מדברים.

dance of life

New member
לא כתבתי שטו באב זה מהממשלה

כתבתי על ההחלטה לעשות כך את יום כיפור ויום הזכרון למה את קוראת מה שנוח לך?!

ננה f

New member
אהה. וכדאי שתכתבי, אולי, לרב הראשי

לישראל (את יכולה לבחור בין אשכנזי לספרדי אפילו...) או לחילופין לשר הפנים/דתות כמה טיפשי זה העניין של לחגוג את ערב יום כיפור וגם את יום כיפור כולו. כמה טיפשי באמת...

dance of life

New member
תסלחי לי

אבל יש לך הבנה סלקטיבית. יש לי לצערי זיקה מאד חזקה ליום כיפור, אז אל תזלזלי. לא אמרתי ש"טיפשי לחגוג את יום כיפור" אלא שטיפשי לחגוג בנפרד ערב ויום למחרת. אל תכניסי לי מילים לפה.

ננה f

New member
תודה יקיר השכונה והבנות.

ו חןחן על הקישור וההסבר המעיר ומאיר והמהיר.

...ומעט מידע בנושא יהדות

הי אני שמח שאת מאד מאמינה בה' ומאד שומרת על מסורת, אך כדאי לדעת עובדות יסוד בדת. בתיאור הבריאה (מייד בתחילת ספר "בראשית" - החומש הראשון) מופיע מספר פעמים הביטוי "ויהי ערב ויהי בוקר - יום ....". מכאן, ולא כתוצאה מחוק ממשלתי, היהדות תמיד אבל תמיד מתייחסת לערב שלפני כשייך ליום שאחריו. לכן גם השבת מתחילה מרדת החשיכה ביום ששי בערב (ולא- כפי שטועים לומר"ערב ששי" אלא "ערב שבת") ומסתיימת עם חשיכה ביום שבת שהוא "מוצאי שבת". אלו היו 60 שניות על מושגי יסוד ביהדות, ללא קשר לממשלה ולנוהגים "מפגרים". לא, כלל אינני דתי. לא ביקרתי בבית הכנסת בימי כיפור מזה שנים. אני סתם חובב אוכל (לאו דוקא כשר).

dance of life

New member
אכן

כתבתי שאני לא יודעת אם יש לזה הקשר כלשהו לדת, ושאשנה את דעתי על העניין אם אגלה שיש כזה. תשובתך קצת יותר ממצה ובעלת כבוד מזאת של קודמתך. תודה

ננה f

New member
אפשר להוסיף גם .. טוב. אוכל טוב.

שמחה על ההארה וההערה, נוהג ניפסד שלי להתרגז מביטויים מפגרים של אנשים נאורים. love u 4ever+ 4ever
עם

adikush09

New member
תודה...עוד שאלה

רציתי ללכת לסושי שמבה אבל אז המליצו לי על "יקיניקו טנקה"..מישהו מכיר...מה כדאי משניהם? תודה..

אנחנו מאוד אוהבים את יקיניקו

היינו שם די הרבה פעמים - גם במיקום הישן (מתחם האואוט לט) וגם בחדש (שיבר ורבע ימינה)... נכון, היא יקרה - וזו בהחלט מסעדה לאירועים מיוחדים, אבל גם החוויה שם מיוחדת. אנחנו אוהבים לקחת תא פרטי, וכל ההתעסקות עם הבשר (המשובח - אני חייבת להגיד) אותנו הדליקה. בסושי סמבה לא הייתי כך שלא אוכל לעזור לך לבחור בין השתיים.

ננה F, בדקי היטב את עצמך.

נוח לו לאדם שיפיל עצמו לתוך כבשן האש, ואל ילבין פני חברו ברבים.

למעלה