ט"ו באב - חג נחוץ?

understaitment

New member
ט"ו באב - חג נחוץ?

מי באמת צריך את ט"ו באב? אלה שיש להם אהבה - לא באמת צריכים את החג הזה כדי לאהוב. אלה שאין להם אהבה - החג הזה נועד להכאיב להם עוד ותר? כי זה האפקט הכי יעיל שלו.
 

ShirShir

New member
חג הוא חג הוא חג. כמו כל חג יהודי.

למה צריך את ראש השנה? למה צריך את פסח? חנוכה? שבועות? "אלה שיש להם משפחה - לא באמת צריכים את החג כדי להיפגש. אלה שאין להם משפחה - החג הזה נועד להכאיב להם עוד יותר?"
לא.......... הנה הסבר למה חג האהבה.
 
לגבי חג האהבה יש לי מה להגיד

לדעתי כאשר אנחנו נמצאים בזוגיות אז לפחות פעם בחודש יוצאים למסעדה טובה קונים מתנה סמלית אחד לשנייה, ומאוהבים כל רגע פנוי. אז באמת למה החג נחוץ? סתם שאלה.
 

maybesure

New member
מסכימה

אנחנו לא מתאמצים לחגוג את היום הזה. שמחה לכל מי שחוגג, אבל זה יוצא קרוב כל כך ליום הנישואים שלנו-שמעדיפה להשאיר את תחושת החגיגה האמיתית ליום הנישואים. באותה מידה-גם חגים אחרים לא תמיד חוגגים, אלא אם זה חג שבאמת אוהבים חנוכה/יום העצמאות/ל"ג בעומר/פורים=ובכל מקרה חוגגים רק כיופים לא שום כלום דתי. לא חושבת שהחג נועד להכאיב למישהו בכוונת תחילה-אבל כל עניין החגיגות האלו של ט"ו באב הוא העתקה ישראלית לחג הנוצרי הוולנטיין דיי-עוד חג מגוכח שלא מתאים לארץ בכלל-אלא למי שנוצרי-ובכ"ז אומץ פה כאילו נחגג מתמיד. כנ"ל גם ט"ו באב: סתם סיבה למסיבה-ויאללה-אם לאמריקאים יש-אז גם לנו! לא מכירה אפאחד שחוגג את ט"ו באב בדרך המסורתית- בחיבור אל הטבע. מיותר לחלוטין.
 
מרימה את הכפפה - לא נחוץ!

אצלנו היום הזה עובר מעלינו, באמת שטויות, לא מזכירים, לא מציינים ואני לא זוכרת שאי פעם ציינתי.
 
חג האהבה נחוץ.../images/Emo13.gif

לדעתי ט"ו באב זה חג כמו כל חג של העם שלנו, זה יום מיוחד לאהבה ונכון שמי שמאוהב אז אוהב כל השנה ולא צריך תאריך ספציפי לכך אבל לדעתי כשיש את התאריך הזה זה מדרבן את הזוגות לקנות משהו אחד לשני, לפנק, להיות ביחד.. ולמי שאין בן זוג אז נכון שקצת צובט לו בלב אבל זה עובר לבסוף ולדעתי ביום המיוחד הזה צריך ליחס לו חשיבות ולעשות משהו כי זה פעם בשנה.
ושיהיה לכולם חג אהבה שמח בכל ימות השנה
 
ואני חושב אחרת ../images/Emo66.gif../images/Emo140.gif../images/Emo62.gif

זה שאין לך גבר או אישה אהבה כעת..אין זאת אומרת שלא הייתה בעבר או שלא תהייה לך כזו בעתיד..עצם האיזכור החוויה במובן העמוק שלה..ההתמקדות...ואני דווקא הולך לתת דוגמא כמו ביום כיפור..למה רובנו היהודים צמים...על מנת לכפר חטאנו ? על מנת לפתוח דף חדש ? ככה הורגלנו מהורינו..? ככה מתנהגים מרבית חברינו ...?? ככה לימדו אותנו מי יותר מי פחות בבית הספר ??...ועוד ועוד...סביר להניח שכל התשובות נכונות עבור מרביתנו וכנ"ל גם לגבי חג האהבה..שלטעמי הינו במובן..כפי שכיפור נותן לנו התחלה חדשה..כך גם חג האהבה נותן לנו הזדמנות לעשות חשבון נפש עם עצמנו קודם כל במובן של האהבה..ובמיוחד כשיש לנו זוגיות איפה אנו יכולים לבדוק ולשפר עצמנו איפה אנו יכולים להעצים את הקשר..איך אנו יכולים לחדש לרגש לפנק ולעשות טוב..וכנ"ל בן/בת הזוג אמורים לעשות כנ"ל..וגם אם אין זוגיות זה זמן טוב לבחינה אודות עצמנו שאיפתנו.וכמובן יכולת התחברות שלנו אל בן בת זוג מתאים/מתאימה במיוחד בימים עברו בהם התאספו הפנויים שבבני ובנות ישראל והתערבבו שבטי ישראל זה בזה..אפרופו אזכור שבט בנימין..במקורות וזה לאלו שאין בינהם ולא כלום במובן הדתי מסורתי חג זה יום שמחה הוא..ובהחלט לטעמי טוב שקיים ..וכן יירבו עלינו חגים שמחים..ולא סתם היו יוצאים בני ובנות ישראל בצבע הלבן לתור את בחירת ליבן וליבם..כי הצבע הלבן המסמל טוהרה וקדושה ביהדות מכיל בתוכו אלמנט של התחדשות של בריאה ויש בו מעין סוד לבנין בית המקדש במובן שזוג אשר שורה שכינה בינהם זכו להתגלות רוחנית גבוהה מאד וככל שיירבו הזוגות אשר פועל יוצא של אהבתם הינה כזאת..כן נזכה במהרה לראות בנין בית המקדש..וכמה סימלי זה שבא תאריך זה מיד לאחר פחות משבוע מ-ט באב יום חורבן בית המקדש פעמיים..הרי זה כאילו..שאומרים לנו שמתוך האפר וההריסות קמים אנו כעוף החול.. ורמז לתקומה .. מחזיר... כמה מילים על המסורת שקרובה לליבי בכל יום יותר ויותר
 

maybesure

New member
גם אני אוהבת חגים שמחים

אבל לא שבאים אחרי דורות שלמים שמעולם לא חגגו אותם-אולי מתקופת המקרא.. ופתאום בעקבות התעוררות של הולנטינ'ז, פתאום הוא נחגג-ומי שחוגג אותו-לרוב יחגוג גם ולנטינ'ז, והסיבה היא כלל לא מסורת/מורשת אלא סתם סיבה למסיבה. ויום כיפור כלל אינו חג שמח-וגם אותו איני חוגגת.. לא מהרגל, ולא מחינוך, ובעיקר לא מפחד!
 

כבשה200

New member
לא צריך

לא נחוץ, נכון שזה מועד יהודי, אבל למי שלבד נורא רע היום הזה...
 

g u r a

New member
אנחנו חוגגים

ימי הולדת, ויום נישואים. ט"ו באב,ולנטיין ,וסילבסטר- לא עושים לנו את זה. חגים יהודים בהחלט חוגגים..צמים בכיפור,השנה סוף סוף נבנה סוכה,מדליקים חנוכיה כל ערב בחנוכה,יושבים לשולחן בראש השנה ובליל הסדר..לא דתיים אבל בהחלט בעד להעניק לילדים קצת מסורת ומנהגים יהודיים. וכשיגדלו יחליטו לעצמם איך לשמר את מוצאם!
 
למעלה