ט' באב

tamarhp

New member
אתם יודעים?

אולי בכלל לא נצטרך לצום!! אולי המשיח בדרך?? יוו!! איזה כיף!! תארו לכן שעוד דקה או שתיים מודיעים לכם שהוא הגיע??

מוצארט

New member
קטע מאוד מאוד יפה...

צום מועיל וקל לכולם. כל המתאבל על ירושלים, יזכה לראותה בבנינה

זה. למען האמת..

רק הזיות. ברגע שאתה יודע שאסור לך לשתות- אתה מתחיל להיות כאלו יבש לך בפה, והפה נהיה מחוספס והכול. אבל- בעצם שי לך פול רוק בפה ואם היית יכול לשתות- לא הייתב כלל צמא!

danielhope

New member
נכון - אשכרה!

גם אני חשבתי על זה הרבה פעמים.... צודקת.....

חָגָי

New member
חז"ל כבר עמדו על זה מזמן...

וההגדרה שלהם לזה זה: "פת בסלו". וההסבר: יש שני סוגים של עניים. עני שאין לו דבר לאכול והוא מתענה ברעבונו, ואילו לעומתו ישנו העני שלא אכל בדיוק כמו הראשון אך הוא פחות רעב מכיוון שיש לו פת בסלו ויודע שאם היה רוצה כבר היה אוכל. אני לא זוכר עכשיו באיזה הקשר בגמרא הביאה את זה, אולי אני אברר מאוחר יותר או בפעם אחרת.. עד אז תתאזרו בסבלנות..

שרוך

New member
צום קל לכולם

בס"ד הי לכולם מה קורה מה חדש? ככה שיהיה לכם צום קל איזה כייף לכם הצום נגמר עוד 9 שעות אצלי יש לו עוד 19 שעות אבל נסתדר אני מקווה לגמור אותו בלי נדר ! אבל החוכמה היא לגמור אותו שאתה חיי ולא בקושי חי !! שמרו על עצמכם וכמובן על קשר שבת שלום שרוך

שרוך

New member
צום קל לכולם

בס"ד הי כולם איך הצום ? כייף לכם הצום אצלך נגמר עוד 9 שעות אצלי הוא 19 שעות חפיף !! נקווה לגמור אותו בריאים ושלמים כדי שנאכל בשר ! אז רציתי לאחל לכם הרחק מסן דייגו הרחוקה צום קל שמרו על עצמכם ועל קשר מתגעגע שרוך

שרוך

New member
לא נכון לא בדיוק אצלי עוד צום

בס"ד הי גילת וכולם מה קורה אצלי עוד צום עוד שעה הוא יוצא ברוך ה' !! לפני זמן סן דייגו קליפורניה שמרו על עצמכם ויאלה אכלתם בשר? שרוך

שרוך

New member
יצא אצלי הצום

בס"ד הי לכולם מה קורה ככה עדכון קצר ! יצא אצלי הצום ! איזה כייף לשבור אותו ! הצום עבר ברוך ה' בסדר ! והכי נחמד זה לנעול נעל ספורט לא נעלתי נעליים כבר 3 ימים כי את הנעל היחידה החלפתי בעד נעל חדשה וכמו שידוע לי לא לובשים\ נועלים דברים חדשים ב9 הימים ! לכן בצאת הצום שהלכנו לשבור את הצום נעלתי את נעלי החדשות !! שבת שלום שרוך

למעלה