טרשת נפוצה

lior_r

New member
טרשת נפוצה

שלום רב לחברי הפורום, אני בן 28 חולה בטרשת נפוצה זה 8 שנים. מצבי סביר אך לאחרונה יש לי החמרה בניידות. רציתי את חוות דעתכם לגבי הטיפולים המשלימים היכולים לסייע בשיפור ובשימור המצב לאורך זמן. האם רק טיפול בתוספים הוא מומלץ? האם אתם מכירים שילוב שעבד אצלכם? כרגע אני לוקח על דעת עצמי 3 כדורי אומגה 3 בריכוז גבוה וכ 300 מ"ג זרעי ענבים ליום. אני מנסה להימנע ממתוקים וממוצרי חלב פרה (חלב סויה לקפה , זה בסדר?). האם טיפלתם בעבר בחולי MS ? מה היו התוצאות? מה לצפות ממטפל שקול ואחראי? שבת שלום והרבה אור לחברי הפורום.

galit 03

New member
היי ליאור,

אני מאחלת לך רפואה שלמה והמון בריאות! אני מכירה רפלקסולוגית שמטפלת בחולי MS אם תרצה...מאיזה אזור אתה בארץ?

lior_r

New member
צפון. על איזה מנגנון בגוף עובד הרפלקסולוגיה?

0 אור 0

New member
הרפלקסולוגיה לא יכולה לרפא טרשת נפוצה

אבל מכיוון שהמחלה מתקדמת בשלבים ולעתים ההתפרצויות קשורות להתערערות של האיזון הפיזי והנפשי, אזי הטיפול יכול לסייע להאטת התקדמות המחלה. כמו כן היא יכולה לסייע גם לנזקים הלא ישירים - נזק עצבי לא ניתן לתקן, אבל את התפקוד שנפגע לעתים אפשר לשפר באמצעות שיפור מצב השרירים, הדם , מערכות פנימיות ועוד ומה שכתבתי כמובן תקף לכל אחת מהשיטות של הרפואה המשלימה שתבחר להיעזר בה בהצלחה

galit 03

New member
היי ליאור,

כמו שנרשם ע"י אור לגבי הרפלקסולוגיה-אין לי עוד מה להוסיף,הרפלקסולוגיה עובדת על עזרה במה שכן עובד וקיים - בתחזוק שלו ובעזרה שהמחלה לא תתקדם יותר מידי. לגבי אזור הצפון לצערי אני לא מכירה מטפלים,רק במרכז מטפלת אחת שאני יודעת שמטפלת באופן קבוע בחולי MS. שיהיה לך בהצלחה,ראיתי שקיבלת תשובות יפות מאוד וגם ראיתי שחקרת קצת בנושא תזונה.המלצה שלי היא באמת תמיכה תזונתית שהיא תמיד חשובה לא משנה באיזה חולי או בריאות מדובר ולנסות את מזלך במגוון האפשרויות שהרפואה המשלימה מציעה לך בכדי לעזור לגופך להתנקות מרעלים ולשמור על איזון. שיהיה בהצלחה בכל אשר תפנה ושבת שלום, גלית

הומאופתיה

ראיתי חולת MS שהחלימה לאחר טיפול הומאופתי(לא אצלי, אלא במקרה מתועד במשך 8 שנים). כך שבהחלט יש מה "לחפש" בתחום הזה. ממליצה לך לא לעשות דבר על דעת עצמך, אלא להיעזר במומחים בכל שיטה שבה תחליט ללכת. ממליצה לך "לעשות שיעורי בית"-לקרוא ולהחכים בנושא הרפואה המשלימה ולהחליט עפ"י זה מה מתאים לך. מטפל שקול ואחראי לא יבטיח לך דבר מלבד-לעשות הכי טוב שהוא/היא יכול. שבת שלום עירית

lior_r

New member
הרציונל הוא די משותף לכולם

חקרתי באינטרנט ובעיקר דובר על הריפוי דרך תזונה ותוספי מזון. נטען לרוב כי מרכיבים מסוימים במזון גורמים לגוף לפתח תגובה אלרגית. הגוף טועה ומפעיל את מערכת החיסון כנגד מרכיבי מזון אלה. קיים דמיון שלהם למיאלין ולבסוף נוצר מצב שהגוף טועה ותוקף עצמו. יש עוד גורמים כמו היחלשות מחסום דם-מוח שגורם לפיתוח הדמיאלינציה במוח. הנה הוראות לדוגמה 1. Avoid all dairy, grains, legumes, eggs and yeast. 2. Avoid all allergenic foods which are identified by skin and ELISA tests. 3. Avoid all red meat and margarine 4. Eat fish and skinless breast of chicken and turkey, for protein fruits and vegetables for carbohydrates and micro-nutrients and extra virgin olive oil and unrefined sunflower oil for fats. 5. Take as many of the 17 recommended supplements as your budget allows והתוספים : 1. up to 300 mg grape seed extract (use pycnogenol or bilberry if you are sensitive to grapes) 2. 2 grams cod liver oil (includes 5,000 IU vitamin A and 400 IU vitamin D) 3. 4 grams salmon oil 4. 2 B-50 complex pills 5. 100 mcg of B-12 (have your B-12 level routinely checked) 6. up to 3 g of vitamin C 7. up to 800 IU of vitamin E 8. up to 1500 mg of calcium depending on dairy consumption (I strongly suggest no dairy consumption ever) 9. up to 750 mg of magnesium (a good Ca/Mg ratio is 2:1) 10. 25 mg of zinc 11. 2 mg of copper 12. 50 mcg of selenium 13. up to 5 g of evening primrose oil or borage oil 14. up to 10 g of flax oil (make sure you are not hypersensitive to flax!) 15. 4 capsules of acidophilus 16. 6 capsules of enzymes (see Bateson-Koch, 1994 for use of enzymes for relieving food hypersensitivities) 17. 2400 mg of Lecithin הרבה תוספים, אני זקוק להכוונה. השאלה היא מי מבין בזה ומי יש לו נסיון עם חולים.

ההומאופתיה ממש לא שותפה

לראציונל הזה..... כך שיש לך מה לחקור עוד
עירית

טרשת נפוצה ורעילות.

ליאור היקר. אנשים שונים מגיבים שונים לטיפולים שונים ועל אחת כמה וכמה בטרשת נפוצה. אני מכירה משהי שמצבה השתפר פלאים בעקבות השימוש במוצרים של ניקן. אחר בעקבות כך שהוא הפסיק לשתות קפה וכו'. לדודה שלי יש טרשת נפוצה וממנה למדתי שזה ידוע שכל אחד מושפע ממשהו אחר. יחד עם זאת- החמרה במצב הנפשי מובילה להחמרה במצב הגופני. אז אתה יכול לחפש טיפולים שיקלו עליך במצב הנפשי. אני מצרפת לעירית על כך שה"מרשם" שהורדת לא ממש ממצא ולטעמי האישי, הרעילות שבו יכולה להיות זהה לרעילות של שתיית קפה. ייתכן וניקוי רעלים יעשה חלק גדול מהעבודה (שכן שוב, בתרשת נפוצה יש מצבור של רעלים ומתכות בגוף). אתה צריך לבחור לעצמך את השיטה. בהצלחה. יעל

למעלה