טרשת נפוצה MS

טרשת נפוצה MS

לאיזה כיוונים הייתם לוקחים את הטיפול? מרידיאנים? משמעויות סימבוליות לניוון? אני שואלת בעין מקצועית כמובן.

שמאלה

ואם אפשר קצת יותר למטה, עוד קצת. בדיוק. השבוע פורסם מאמר של טלשיר על תזונה לחולי טרשת, ובתוכו קישור לסרטון של רופאה שחלתה וריפאה את עצמה דרך תזונה וכעת החלה במחקר על חולים. לכל מי שמגיע עם תלונה על מיגרנה את יודעת מה הסיבה?

אני מטפלת באייפק

כך שאנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאנחנו לא יודעים מה הסיבה, אף פעם אצל אף אחד. הכל מאובחן ומוחלט על פי מבדק שריר. בכל זאת, לפני שאני נכנסת לטיפול כזה רציני, כן רציתי כיווני מחשבה. ולכן שאלתי. תודה על הקישור, אקרא בו אחרי העבודה.

טיפול רציני?

לא כולם רציניים? (קצת צורם בגלל הניסוח. מאוד מעריכה שאת בודקת). ממליצה לקרוא גם את התגובות לכתבה. ובקשר לסרטון, לנסות להבין מה המטרה שלו

סליחה על הניסוח אבהיר את דברי

יש מקרים טריוויאלים יותר. שאני נתקלת בהם הרבה. כשמגיע אלי ילד בן 6 עם הרטבת לילה, אני לא הולכת לחפש מידע בגוגל, נכון? אבל אתמול, כשקיבלתי את הפניה בנושא טרשת נפוצה, דבר ראשון נגשתי לקרוא מידע ממאמרים ועוד מקורות ברשת. (וגם כאן כמובן) אז אני אשקר את עצמי, אם אומר שאני מתייחסת להרטבת לילה כמו לטרשת נפוצה. הטרשת מרתיעה אותי יותר, מאתגרת אותי יותר. ואני מודעת לכך. בזמן הטיפול אני מתייחסת ברצינות לכאב בטן באותה מידה שאתייחס לדכאון קליני. המילה "רציני" לא התכוונה למידת הבעיה. אלא להתייחסות שלי *לנושא* הבעיה. אני אתייחס מאד ברצינות לחומר שהבאת כשיסתיים יום העבודה. תודה!

freearth10

New member
אנחנו לא יודעים את הסיבה אף פעם אצל אף 1

וזה לא משנה אם מדובר בשבר או בכאב בטן או במחלת לב נדירה. המטופל/ת מגיע/ה אליך כי בעזרתך היא/הוא יוכל/תוכל להגיע אל התשובה האולי חלקית שהיא/הוא מחפש/ת. בטחי בעצמך כי בידייך (תרתי משמע
) התשובה לשאלה. כשאלי מגיע מישהו שיש לו גם מחלה שאותה אני לא מכירה אני מחפשת עליה מידע קונוונציונאלי. לפעמים זה מרחיב את נקודת הראייה. איך אחרים טיפלו באנשים אחרים שיש להם גם את אותה הבעיה בווריאציה שונה לא יכול לעזור לי כי לפני נמצא אדם שונה מאוד מהאדם שבו אחרים טיפלו והדרך שלי גם מאוד שונה מהדרך של האחרים. רק בידיכם התשובות. מאיה

נטורופתיה,

בבסיסה, תמיד מחפשת את המקור, את הגורם הראשוני לכל תופעה/פתולוגיה, מתוך אמונה, שכשנמצא הגורם הראשוני, קיימת גם האפשרות לטפל נקודתית במקור הראשוני ובהמשך בשאר הגורמים הנוספים. אני, מאמינה בדרך הזו, ראיתי אותה פועלת עבורי ברמה האישית ועבור מטופליי.. רפואה שלימה

יעל ND

New member
טורשת נפוצה

זוהי מחלה כאונית נוונית. לכן, המטרה היא בעצם, להאיט עד כמה שניתן, את התהליך. לשאלתך - קודם כל, שמירת התזונה למערכת העצבים - בצורה קפדנית ביותר. להוסיף אומגה - 2X3 בכל יום. לסדוק צורך בהוספת הויטמינים והמינקרלים - בהתאם למצב. לבדוק מתכות כבדים - ולנקות אותם לפני כל טיפול אחר, אם יש שקיעתם. לשקול ניקוי, לשקול ניקוז איברים, לשקול אנזימים - בהתאם למצב. עיסוי סדיר - ממליצה. הידרותרפיה - אסור. פעילות גופנית סדירה לשמירת השררים - חשוב. לאזן ציפיות - חשוב. זה הרקע. אחרי זה - טיפול עצמו - על מערכת העצבים. אפשר דיקור, אפשר הומאופתיה, אפשר לשלב. מקווה, שעזרתי. בהצלחה בטיפול.

למעלה