טרשת ולידה...

hadash

New member
טרשת ולידה...

שלום לכל חברי הפורום....
המווווווווווווון זמן שלא הייתי כאן, לצערי אני רואה פה שמות חדשים...
אבל מקווה שכל אחד מכם ימצא את הדרך לחיות בשלום עם הטרשת ככה שהיא לא תפריע יותר מידי...
והעיקר הבריאות!!!
ועכשיו אני חוזרת עם שאלה לאמהות שבפורום...
האם מישהי מכן ילדה בקיסרי(לאחר אבחון הטרשת)? מה סוג ההרדמה שבו השתמשו?
אני ממש מפחדת מאפידורל (מזכיר לי נשכחות מהבדיקת הדיקור המותני שעברתי)
אשמח לעצות/תובנות

אני...

רינתי27

New member
טרשת ולידות...

קודם כל בשעה טובה!!! זו בשורה ממש טובה ומשמחת להיות בהריון למרות הכל.
לגבי הלידות, אני עברתי שתי לידות אחרי שאובחנתי. אחת קיסרית בהרדמה מלאה והשנייה הייתה לידה רגילה עם אפידורל.
שתי הלידות היו מדהימות, לא הרגשתי כלום וגם ההחלמה הייתה מהירה.
אין לך מה לפחד מהאפידורל, זה לא דומה בכלל ל-LP , לא מבחינת הכאב של המחט ולא מבחינת תופעות הלוואי, למרות שכל אחת מגיבה אחרת.
אני יכולה להגיד לך על עצמי שבדיקת ה-LP הייתה ממש קשה בשבילי והאפידורל כמעט ולא הורגש.
אם את ממש ממש חוששת אולי תבקשי לעשות את הניתוח בהרדמה מלאה.
הכי חשוב שתרגישי טוב ושתלדי בשלום, ידיים מלאות, אמא בריאה וילד בריא.

רינת

hadash

New member
היי רינת ותודה לך על התשובה

התשובה שלך קצת מרגיעה אותי אבל בכל זאת-
הפחד שהאפידורל "יעיר שדים"-בכל זאת זו הרדמה בעמוד השדרה=הפחד עולה על הפחד שבכאבי הלידה...
את הלידה הראשונה עברתי ללא אפידורל ו"שרדתי" את כאבי הלידה...
הפעם אני חוששת מקיסרי(בין אם חירום ובין אם מתוכנן) כי יש לנו תאומים-ואי אפשר לדעת איך הלידה תתפתח...
ברשותך שאלה על הקיסרי שלך-
הרדמה מלאה- אופציה שאני שוקלת ברצינות- אבל אמרו לי שגם תהליך ההתעוררות קשה+ארוך יותר
וגם יש שכחה של כל הקטע המורדם- לא זוכרים כלום
והכי מלחיץ שזה פחות עדיף לעובר כי זה כמובן מרדים אותו גם...
עד כמה זה נורא? מדוע בחרת בהרדמה המלאה לא באפידורל למשל?

סליחה על החפירה...
ותודה על השיתוף!

רינתי27

New member
תאומים!!! איזה כיף אושר כפול

אני חייבת להגיד לך שההרדמה המלאה הייתה לי פשוט מעולה!
זה היה ניתוח חרום לכן לא הספיקו לתת לי אפידורל.
לא הרגשתי כלום, בעלי חיכה בחוץ הוא אומר שלקח בערך 3 דק' עד שהרופאים יצאו ואמרו לו מזל טוב. אז אין לך מה לדאוג לעוברים. וחוץ מזה מי אמר לך שגם הם נירדמים? לוקח קצת זמן עד שזה עובר מהדם שלך אליהם ועד שזה יעבור הם כבר ינשמו אויר צלול!!!
לגבי ההחלמה מההרדמה... הייתה החלמה ממש טובה, העירו אותי בחדר התאוששות ולא הייתה לי בעייה של התעוררות קשה או ארוכה. הייתי בכ"כ הרבה אנרגיות מזה שיש לי תינוק, שפשוט קמתי מהמיטה על הרגלים בלי שום בעייה שאפילו האחות הייתה בהלם!
בלידה השנייה לקחתי אפידורל כי מאוד רציתי לחוות לידה רגילה. לפני הלידה רופאת הנשים שלי שלחה אותי להתייעצות עם מרדימה מומחית בבית החולים כדי שתבדוק את הרקע שלי ותגיד לי איזה הרדמות עשויות להיות טובות לי יותר.
כמובן שהפגישה עם המרדימה מאוד הרגיעה אותי כי היא הציגה בפניי סטטיסטיקות של חולות טרשת עם כל מיני סוגי הרדמות וממנה הבנתי שאין לי ממה לחשוש.
ללידה הגעתי מצויידת במכתב רשמי ממנה ובו פירוט איזה הרדמות "מותר" לי לעשות במהלך הלידה כך שגם מהבחינה הזו הייתי רגועה.
את הולכת ללדת תאומים!!! ילד אחד זה מדהים אז שניים? זה מדהים כיפליים!!!
אני מבינה את הלחץ והחששות אבל תנסי להתרכז בברכה הכפולה הזו שקיבלת ותתפללי לה' שהכל יעבור בקלות!!!
והכל יהיה בסדר, אל תדאגי.
אני מתרגשת בשבילך...
רינת

hadash

New member
אכן אושר כפול!

ואנו מודים על כך כל יום.
עקרונית פרו' מילר אמר לי עוד מהלידה הראשונה שאין בעיה עם אפידורל- זו סתם השריטה שלי בעניין ולכן חשבתי על הרדמה כללית.
מהסיפור שלך זה נשמע כאופציה לא רעה בכלל...

בכל מקרה מי ש"קובע" איך תתחיל הלידה זה התאום הראשון...

תודה לך רינת!

למעלה