טרריום

me311

New member
טרריום

אני בונה טרריום לבואה 1.30*85*85 ואני רוצה שחוץ מהדופן הקידמית שתיהיה מזכוכית הכל יהיה בנוי מעץ ואני רוצה מדף לטיפוס ושני מנורות חימום ויש לי כמה שאלות: 1) איך הכי טוב (וזול) לעשות פתח גדול מספיק כדי להוציא ולהכניס את הבואה 2)האם כדאי לבנות מחבוא שיהיה בנוי בטרריום (ככה שאפשר להרים עם צירים) 3)על איזה סוג עץ אתם ממליצים? 4)איזה עובי צריכה להיות הזכוכית? 5)אם אני ירצה לצבוע את הטרריום מבפנים (כן אני צייר) אפשר למרוח אחר כך לקה? תודה!

רן333

New member
התייחסות לנקודות שהעלית:

1. הצורה שאני מעדיף היא בניית חלון הזזה גדול מזכוכית בחזית הכלוב. חשוב רק לדאוג לכך שדלת הזכוכית לא תתפוס את כל שטח החזית: כדאי להשאיר חלק תחתון קבוע, דבר שימנע נפילה של חלקי מצע (ואולי גם הפרשות של הנחש) מהכלוב כשאתה פותח אותו. בסה"כ - אני מתכוון למשהו **כזה** בערך. 2. קח בחשבון שאת המחבוא, כמו את שאר הכלוב, תצטרך לנקות. לכן - רצוי מאוד שניתן יהיה להוציא אותו החוצה מהכלוב, לצורך ניקוי יסודי. ההעדפה שלי היא בניית מחבואים מעציצי פלסטיק גדולים. קל מאוד להוציא ולנקות אותם. את המחבואים שבניתי עבור הפיתונים המתכדרים שלי אתה יכול לראות בקישור שלעיל. 3. ישנם מספר סוגי עץ, והבחירה היא בין היתר עניין של תקציב. ההעדפה שלי היא סנדוויץ' בעובי 17 מ"מ. דבר נוסף, חשוב לא פחות מסוג העץ: כדאי מאוד שהחומר ממנו אתה בונה את הכלוב יהיה מצופה פורמייקה. ככה הכלוב יוצא עמיד בפני נוזלים, וקל לניקוי. לצורך הגנה נוספת מפני נוזלים, רצוי לאטום את קווי התפר בין הלוחות המרכיבים את הכלוב בסיליקון. 4. אני לא מומחה גדול בענייני זכוכית, אבל אני חושב שאם הייתי בונה כלוב במידות שאתה מתאר, הייתי הולך על זכוכית בעובי 6 מ"מ. בכל מקרה - חכה לתגובות נוספות; אני חושב שיש כאן מספר גולשים שמתמצאים יותר ממני בענייני זכוכית. 5. הבעיה עם חומרי איטום שאותם מורחים על דפנות הכלוב היא שחלקם מדיפים ריחות חזקים (וכנראה - עולים מהם אדים לא כל כך סימפטיים) במשך זמן רב מאוד. מהסיבה הזו, אני מעדיף ציפוי פורמייקה, גם אם זה אומר שהלכה האפשרות להוסיף ציור. (יתכן שלא כולם יסכימו איתי. יש כאלה ששיקולים אסתטיים חשובים להם מאוד. אני מייחס לשיקולים כאלה חשיבות פחותה, ומעדיף שיקולים של פונקציונליות.)

1צחי

New member
מסכים עם רן

רק עובי הזכוכית יכול ורצוי להיות 4 מ"מ מכיוון שהמסילות בנויות לעובי הזה ולא יותר. הזכוכית אינה חלק מתמיכת הטרריום ולכן לא צריכה להיות בעייה.

me311

New member
תודה

תודה על התשובות! אבל אני לא עושה מסילות החלטתי לעשות פתיחה מלמעלה ולא מהצד אבל לדעתי 4 מ"מ זה קצת דק... הבואה יכולה לשבור את זה לא?

רן333

New member
תחשוב טוב

לפני שאתה בונה כלוב במידות האלה עם פתיחה מלמעלה. קח בחשבון את שתי הנקודות הבאות: 1. האם פתח כזה יאפשר לך גישה נוחה לכל פינה בכלוב? (זה נחוץ לצורך ניקוי הכלוב והטיפול בנחש). 2. האם לא תרצה לנצל את החלק העליון של הכלוב במשטח שעליו תוכל להניח דברים (כולל, אולי, כלובים של נחשים נוספים)? (לדעתי, מדובר במשטח גדול, ואם לא ניתן יהיה להניח עליו חפצים, זה עשוי להיות בשבוז של שטח.)

רן333

New member
אני מניח שזה תלוי במסילות שבהן אתה

משתמש. בכלובים שלי, המסילות הן פשוט חתכים שבוצעו בעזרת מסור דיסק שולחני בקורות (העשויות עץ בוק) המרכיבות את מסגרת החזית. כשמדובר במסילות מהסוג הזה, העובי שלהן נקבע על ידי הנגר שבונה את הכלוב. אין שום בעיה לבנות מסילות כאלה לחלונות הזזה שיהיו עבים בהרבה מ-4 מ"מ.

itamarmal

New member
רן צודק בהחלט..

לגבי עובי הזכוכית אני שמתי לבואה שלי זכוכית 10 מ"מ קבוע (לא הזזה) והפתח מלמעלה. והבואות הקטנות שלי עם 8 מ"מ. ליתר ביטחון- אתה לא רוצה למצוא יום אחד את הבואה שלך מטיילת על שיברי זכוכית. אבל כמו שרן אמר ניתן לעשות חריצים בעזרת מסור דיסק (פנדל) לפי עובי הזכוכית. ולגבי חומר האיטום יש מסטיק אקרילי בצבע לבן שהוא בלי ריח בכלל. ויש סיליקון שקוף סניטרי בלי ריח וגם הוא לא צובר בקטריות. במקרה אני מייצר אותו. בהצלחה בבניה.

1צחי

New member
אני מדבר

על מסילות פלסטיק אשר משתמשים לטרריומי אקזוטיקה. בכל מקרה זכוכית 4 מ"מ משמשת אותי כבר כעשור ושבירת הזכוכיות היו אך ורק ממכות שאני נתתי (בטעות כמובן).הנחשים אינם שוברים זכוכית כזאת ולמען האמת גם לא מנסים ללחוץ,ואני מדבר על בואות ופיתונים בורמזיים.

למעלה