טרק קל"ב

טרק קל"ב

חזרתי מטיול בהר הגבוה בסיני. נופים בראשיתיים, תצפיות יפיפיות, בוסתנים באצמע המדבר, ובריכה טבעית אחת. ההליכה לא קלה...הרבה עליות וירידות, אבל שווה את המאמץ.. מי שרוצה-שיזדרז כי עוד מעט יהיה חם מדי. רצוי לקנח בסוף באחד החופים היפים שסיני מציעה .. תות

syair

New member
סיני

דבר ראשון אני רואה שסיני חוזר להיות יעד פופלארי. רק לפני כשלושה חודשים. אנשים שאלו אותי בטאבה איך בסיני, כשחזרתי משם. תני לנו עוד כמה טיפים על טרקים באזור ההר הגבוה בסיני, מחירים, מאיפה להתחיל, מה יש לראות וכו'. ואם יש תמונות נשמח לראות. האם את מצטרפת לטיול ביום שבת הקרוב?

סיני

אני אישית לא הפסקתי לסוע לסיני, אבל התגובות השתנו לפני שלוש שנים ,קבלו את זה בסבבה לפני שנתיים ושלוש כבר נכנסו ללחץ וחשבו שאני משוגעת ולא עזרו ההסברים שעדיין יותר בטוח שם מפה. השנה , אחרי הטרק נסענו לראס ולא היתה אף חושה פנויה.. כדי לטיל חייבים דליל=מדריך מקומי. אסור ע"פ חוק לטייל לבד. אנחנו גם לקחנו מג'מל וגמל שסוחב את האוהל, אוכל וכו. למי שמארגן את הטיול -שיח מוסא יש מפה של החברה להגנת הטבע אז אפשר לבחור מסלולים ממנה. ההליכה לא קלה, יש הרבה ירידות ועליות, אבל הנוף שווה את זה. בדרך פוגשים בדואים מחוייכים, ובוסתני פרי באמצע המדבר. תצפיות, נוף מדברי, מסלעים בצבעים שונים, מבצר עתיק בריכה טבעית ומעיינות קטנים. העלות לארבעה אנשים לטיול של שלושה ימים:420 לירות, לא כולל האוכל שקנינו. לירה שווה קצת פחות משקל. לא יודעת עדיין לגבי שבת. נראה לי שהחבר ידרוש מנוחה...

אוהבותה

New member
עוד טיפ קטן בעניין סיני בנושא הכספי

בעניין הלירה המצרית, אני רוצה לשתף אתכם בפתרון לשאלה הקשה והמסובכת מכל: איפה מחליפים, בצד הישראלי או בצד השמאלי ? אז ככה, בצד הישראלי משום הלירה טיפה'לה יותר חזקה מהשקל, ז"א שעל כל 100 שקל תקבלו פחות מ 100 לירות. מצד שני, בצד המצרי, המצב הפוך, ז"א על כל 100 שקל תקבלו יותר מ 100 לירות. כשאני אומר הצד המצרי, אני מתכוון לחלפן שנצא בתוך בית הנתיבות בצד המצרי, ממש מול החתמת דרכון כניסה. נכון, הם עובדים באופן הכי לא יעיל, ואפשר להתקע בתור (שעה וחצי תור, בבלגאן שלפני פסח), אבל למי שדין פרוטה כדין מאה (עניים, כמוני...) יכול להיות הבדל. בתוך מצריים, ניתן פשוט לשלם בשקלים ביחס של אחד לאחד, מה שמוריד את הלחץ של "החלפתי מספיק או לא". והכי חשוב ! לכו לסיני, המקום נ-ה-ד-ר ! הם מחכים לנו, זול, יפה, ושקט, רק תעשו לי טובה, תהיו בני אדם ... יום יפה
יניב

ועוד אחד

למרות שהלירה והשקל כמעט אותו דבר, בחוף על דולר נותנים שש לירות. אז עדיף להביא ליתר בטחון גם כמה דולרים למי שיש.

paul_oyster

New member
שאלונת לנסיכה

כבר הרבה זמן אני מפנטז על ההר הגבוה, אבל בגלל הילדים אנחנו תמיד נשארים בחופים. חשבתי לטייל עם הבן הגדול (בן 10.5 ודי מיטיב-לכת), השאלה אם זה אפשרי. היו שם ילדים או נערים ?

כן..

ראיתי בדרך קבוצה די גדולה של הורים וילדים בגילאים מגוונים משהו בין עשר לשבע עשרה.הם עשו מסלול הפוך ועלו במקום שאני ירדנו חתיכת הר... צריך לבקש אולי שהמסלול לא יהיה קשה מדי, למרות שלהם הכל נראה קל.. נראה לי חוויה מדהימה לעבור ביחד.. תות

syair

New member
תחבורה

איך הגעתם לשם? במונית עם בדואי? שאת מדברת על אזור ההר הגבוה את מדברת האזור שליד סנטה קטרינה, נכון?

כן-במונית

יש שמועות על אוטובוס, אבל לאף אחד שם אין אינטרס לומר מתי הוא. בפעם הקודמת שטיילתי שם, זכורה לי נסיעה באוטובוס מקומי, אבל זה כנראה בעיקר עניין של מזל.. ההר הגבוה הכוונה לכל האיזור שסביב סנטה.

למעלה