טרצ, קד"צ

kriza

New member
טרצ, קד"צ

תמיד ידעתי שקד"צ משמעותו היא "קדם צבאי" בעוד שטר"צ זהו "טרום צבאי" ולפי מיטב הבנתי, אין הבדל בין השניים.... היום אמרו לי שיש הבדל! אחד מהם (לא זוכרת איזה) הוא אחרי הגיוס, על מדים, והשני לא (מה שממש לא נשמע לי נכון). השאלה שלי היא - זה נכון? ואם כן - מה ההבדל?

mosquita

New member
יש שני סוגים

טר"צ הוא לפני הגיוס, על אזרחי, כמו בפנימיה, במשמעת פחות נוקשה מאשר בקורס צבאי שזה אחרי הטירונות, על מדים פלוס שמירות וכו´.

H20

New member
טר"צ וקד"צ

כמו ששמם מרמז, שניהם נערכים לפני הגיוס, בניגוד לקורסים צבאיים, שהם אחרי הגיוס. הבדלים: קד"צ מתקיים על מדים. דוגמאות: קורס תכנות, קורס רכזות ת"ש. טר"צ- על אזרחי. נראה לי שרק חיל המודיעין עורך טר"צים.

kriza

New member
אז אם אני במודיעין

אני יהיה על אזרחי? כי גם אמרו לי שזה יהיה במתקן אזרחי.... אבל לפי מה שאני זוכרת המונח שהם השתמשו בו היה קד"צ. עכשיו אני מבולבלת!

מ ס ט י ק

New member
טר"צ הוא קורס קד"צ של מודיעין.

הקד"צים כבר הופסקו בכל החילות רק במודיעין הם נישארו. הטר"צ עדיין נישאר אבל גם אותו עוד מעט הולכים להפסיק. במתקן אזרחי - הקורס מתקיים במתקן אזרחי במרכב הארץ, והוא אכן על אזרחי.

R-E-L

New member
הכל הבלים ושקרים!

הקדצים לא הופסקו. אני עובר עכשיו קד"ץ בחיל האוויר. כך גם עשרות אנשים אחרים. ובעתיד להפתח עוד מחזורים רבים של הקד"צים. הקד"צים לא הופסקו, ולא יופסקו בעתיד הקרוב (לא בחיל האוויר כמובן)

למעלה