טרצו במקלחת ?

banai3

New member
טרצו במקלחת ?

שלום לכולם האם מומלץ לרצף בטרצו במקלחת.? שמעתי על הבעיות שיש למרצפות האלו עם מים. מצד שני בבית של הורים שלי יש טרצו במקלחת והמרצפות לא מראות שום סימן לבעיה גם אחרי 30 שנה אז מה אתם אומרים ?

מקלחון עצמו או בחדר הרחצה?

בחדר הרחצה אין כל בעיה, כפי שאמרת - אצל הורינו זה קיים כבר עשרות שנים. למרצפות אין כל בעיה עם מים - הבנת משהו לא נכון. בשלב הראשון שהן צריכות לשחרר את המים של התשתית יש לאפשר זאת ולא "לסתום" אותן עם סילר, זה הכל. במקלחון זה לא אופטימךי כי קשה לעשות עם המרצפות שיפועים ואז הייתי מציעה לך לשים אגנית.

לא תיקני לשים טראצו בחדר רחצה???

כלומר כל הבית בטראצו אבל קרמיקה בחדרי הרחצה? בכל מקרה מה זה "התקן" הזה ומה המחוייבות כלפי אדם שבונה את ביתו שלו, או משפץ? לא נראה לי כל הסיפור... אשמח לסימוכין (לא חוק המכר, כמובן כי זה סיפור אחר)

מפנה את המשתתפים לתקן 1629

ת"י 1629:מערכות חיפוי רצפה באריחי רצפה מטראצו . התקן אוסר לרצף חדרים רטובים ומרפסות במרצפות טרצו . ברמה הכללית מרצפות טרצו אינם אוטמות , נכון שלפני 40 שנה רצפו הכל טרצו , כי זה מה שהיה , היום התקן אוסר זאת . כל זאת לידיעה כללית

הבנת הנקרא

תקציר התקן: "תקן זה חל על מערכות חיפוי רצפה בבניינים. במערכות אלה השכבה העליונה עשויה אריחי רצפה מטראצו. אין התקן חל על מערכות רצפה המותקנות באזורים רטובים כגון: חדרי שירותים ורחצה, מטבחים ציבוריים, מרפסות לא מקורות או מקומות אחרים החשופים לגשם. "

ועוד ציטוט בשבילך, מאת אינג' שטרנברג

"מערכות רצפה ששכבתן העליונה עשויה אריחי רצפה מטראצו אינן מומלצות לאזורים רטובים. באזורים כאלה עשויים להופיע כתמים וסדקים על פני הרצפה, גם אם היא עומדת בדרישות תקן זה." http://www.reng.co.il/Uploads/Documents/2517-02.pdf אינן מומלצות - כן. התקן אוסר - ממש לא.

בינא

Member
במקלחת צריך לשים אגנית ולא ריצוף משום סוג

הזרמת מים בכמות גדולה בזמן קצר, יוצרת עומס על מערכת הרצפה גם אם עשיתם את האיטומים הטובים ביותר וריצפתם על דבקים מהמשובחים. לאורך זמן זה לא יחזיק מעמד. להורים שלך יש מזל שהם לא יודעים מה קורה למילוי שלהם מתחת לרצוף כי כנראה למים שחודרים לשם יש לאן להמשיך (לקרקע או לקירות של השכנים). אגנית מנקזת את המים במהירות וביעילות ומומלצת בכל קומה ובכל מצב.

אלתדאג להורים שלו...

מן הסתם יש להם שיפועים ממוזאיקה יצוקה באתר באיכות שעשו רק פעם. ואם היה "קורה למילוי שלהם מתחת לריצוף" משהו אז תאמין לי שאחרי 30 שנה הם כבר היו יודעים או מרגישים משהו... כולם פה "תפסו קצת תחת" כאילו יש רק קרמיקה וג.פ. ולפני זה חיו במערות.... מבחינת המלצה למקלחו עצמו בלבד. אני מסכימה שאגנית היא הפתרון הכי אלגנטי כשמרצפים חדר רחצה בטראצו. אבל אם יש עוד בעלי מקצוע טובים של מוזאיקה אז אפשר לעשות יופי של אגנית מיציקת מוזאיקה מוגבהת, שחבל על הזמן...

tomshpil

New member
שטויות גמורות

בבית של ההורים שלי יש מקלחת עם אריחי טראצו, ואז גם לא היו עושים איטום, אפילו לא זפת, ובכל מקרה אצלהם אין כזה, ומדובר בבית של שתי קומות ומעולם לא היתה אפילו טיפה של רטיבות בתקרה מתחת והבית בן 40. אגנית זה הפתרון הכי מגעיל שקיים למקלחת.

במקרה נוכחתי בעת פירוק של 3 מקלחות

בבית אחד היו שם אגניות עם מקלחונים הכל היה יבש גם ללא איטום כל שהוא ובלי סף בדלת .

אמהלה2

New member
../images/Emo207.gifחיפוי מקלחת ../images/Emo206.gif

אנחנו צריכים להחליט בקרוב האם לחפות בחדרים הרטובים עד גובה הדלת או עד התקרה. המעצבת פנים שלי טוענת לא טוב לחפות עד התקרה כי הקיר למעלה לא "נושם" לעומת זאת, לאחרונה אני רואה שיותר ויותר בתים מחפים עד התקרה כדי להימנע מעובש ורטיבות למעלה. אז מי צודק? מה עדיף?

אמהלה2

New member
^יש פה שאלה^

אשמח להתייחסות

מזה הקיר לא נושם ?

איך מחפים מגדלים של 24 קומות בשיש ? תמיד עדיף חיפוי מקסימלי באמבטיה אבל זה שאלה של כסף.

למעלה