מונצ'אס גרסיאס פור איל רגאלו נואבו
סין טינייה 100.000 שקלים קיין סה קדאבה אין איל קיבוץ. פאריסה קה יה בוס קונטי איסטה קונסזה. און ריקיניון קיזו אב'ר איל גיהנום דה קה איל גיהנום? פור קה תודוס סאב'ן קה איל פאראדיסו אס מרביוזו. אי אסטובו קוריוזו סאבר קומו אס איל גיהנום (האם כצעקתה) און רבינו גרנדה קון מונצה פרוטקציה לארנגו אונה ואקאסיון פור 4 נוצ'ס אל מונדו דבאשו. איל דיאבלו לו טומו אי לו אינטרו אדיינטרו סין בילייטו אי סין אפירמאר פספורטו. לאיזיירון קבלת פנים קומו קה אז'ן האון ריי. לוס אוז'וס לה סאלטארון דל לוגאר דב'ר. אורגיאס קון מנסביקאס קאדה אונה מאס "פצצה" דה לה אותרה. לוס 4 נוצוס פאסארון ביעף, פוף סה טורנו אסו קאזה. אגורה דישו איל אומברה אמפסארה אז'ר דאניוס אי מאלס מקארה קה ממנדאן אל גינם בוגאנינאן. אגורה יה סה קה אס מז'ור דל פאראדיסו. קיין טיינה פסיאנסיה אסנטאר קון תודוס לו ב'יז'וס אמלדאר אין לה גמרא. בינו איל דיה דל אומברה, לו ביניירון אטומאר לו, אי דאר לו קה לארביינה. אין קורטו, לדיירון און קוס (בעיטה) אסטה אל גינם בוג'אנינאן. לו אמפסארון אחרבאר קון קושאק אי דאר לה אונה גראנדה חאפטונה. חאליס סה תרוקו דה אלקוניה. אמפסה אצ'אר גריטוס, שמע ישראל קה פאסה קון מי? לאותרה ב'ס קה אסטובה אקי ארה אותרו מודו. סה פישאן דה ריאיר לוס מימברוס דל לוגאר. אח יאבאן, לניו דה באניו, חמאם אודונו. אנטס אראס טוריסטו אגורה סוס מימברו דל לוגאר. בעברית משהו, חברים יקרים אורח לרגע רואה כל פגע. הקיבוץ של היום וגם של פעם היה רצוף מעשי התאבדות שאלתם את עצמכם למה? תאמינו לי היו מפשיטים אותך ערום ועריה עד הנשמה. יותר קל להיות ערום פיזי מאשר "יפשיטו" אותך כדרך שעושים זאת בקיבוץ. וכבר אמר החכם מכל. " טוב פת חרבה ושלווה בה מבית מלא זבחי ריב" ואני אומר לחברים בקיבוץ רבות מחשבות בלב איש ועצת אדוני היא תקום: מכול אלו שהטיפו לי 40 שנים נשארו אנשים ציניים רודפי בצע. שמו להם בישליק בכל אחת מארובות העיניים והם לא רואים. לחשו להם דברי מתיקה באוזניים והם שומעים רק מה שהם רוצים. אני לא מקנא בעירוניים. אבל מי זה שיעביר עלי ביקורת . אני לא נולדתי בקיבוץ. הייתי גם עירוני ואני גם בקיבוץ. נשבע לכם שאפילו דודון הזקנה עליה השלום שלא ידעה הרבה יותר מאשר לבשל פיז'ון, הייתה הרבה יותר טובת לב וישרה מאשר למשל אלעזר גרנות שהיה ח"כ וקונסול בדרא"פ הוא ודומהו. עליהם נאמר מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו.