טרנר מוזאיקה

• פותח הנושא gulij
  • פורסם בתאריך

gulij

New member
טרנר מוזאיקה

לכל מי שמבינה בנושא- מה משמעות מוזאיקה קלה? לאילו רמות FSH יש לצפות במצב כזה? האם הריון אפשרי? (כמובן שעדיין יש ווסת וFSH קטן מ- 10)? ושאלה אחרונה- האם רמת FSH נורמלית (>10) אך גבוהה ביחס לגיל יכולה כשלעצמה להחשיד לגבי מוזאיקה?תודה תודה לכל מי שתתייחס

רועיבת

New member
קצת מבינה...

תסמונת טרנר (שאני מניחה שכבר קראת לגביה) מופיעה גם ב"מוזאיקה", קרי, לא שכרומוזום שלם אינו קיים/תקין אלא שקיים פגם בשרשרת הכרומוזומים. מוזיאקה מגלים רק על ידי בדיקת קריוטיפ (תבקשי הפניה מהרופא - עושים את הבדיקה הזו רק בבי"ח - אני יודעת שעושים בוולפסון ובאיכילוב - לא יודעת לגבי השאר, אבל הגיוני שגם בב"יח אחרים). באופן עקרוני רמות FSH גבוהות בגיל צעיר (בת כמה את?) מחשידות לגבי תסמונת גיל המעבר המוקדם. תסמונת זו מתרחשת בשלושה מקרים - הראשון גנטי (קרי טרנר ותופעות דומות, ובכלל זה גם מוזאיקה של טרנר), מחלות אוטואמיוניות (בהן הגוף תוקף עצמו - או את הביציות של עצמו) ובסיטואציה החביבה עליי מכולן- כשפשוט "לא יודעים מה קרה". אני לא יודעת מה רמות הFSH אצלך, אבל אם מתעורר חשד, הייתי מבקשת הפניה לקריוטיפ ולבדיקות נוספות - (אולי את סובלת ממחלה אוטואמיונית כלשהי?). באופן עקרוני, העובדה שאת עדיין מקבלת מחזור אינה אומרת כלום (כי ניתן לקבל מחזור מבלי לבייץ), אבל מנגד ייתכן שמדובר בתחילתה של התדרדרות, שטוב שנתפסה בזמן. אני מקווה שהייתי מספיק ברורה - אם לא - תשאלי.

gulij

New member
ראשית תודה

על כל ההסבר המפורט. אני בת 24 רמות FSH בין 8 ל- 9. מטופלת של לברן, הוא ממש מתעלם מהעניין ואומר שאין מה לדאוג. אני לעומת זאת מאוד מודאגת..., האם רמות כאלו מחשידות לדעתך? מה טוב בזה שהעניין מתגלה בזמן, האם יש סיכויים להרות במצב שכזה? תודה תודה על התיחחסותך. (אציין שאנו לפני IVF ראשון)

רועיבת

New member
אני אנסה...

באופן עקרוני רמות שבין 8-9 בגיל 24 הן אכן גבוהות באופן יחסי, אבל למיטב הבנתי (המועטה) בנושא, זה לא משהו שצריך להילחץ ממנו. יש לך תוצאות של בדיקות קודמות? מדובר במגמה של עליה בערכים? אמרתי שאם אכן מתגלה תסמונת גיל המעבר המוקדם טוב שהתוצאות מתגלות בשלב מוקדם, מכיוון שאז ניתן להקפיא עוברים (אני מבינה שאתם נמצאים בטיפולי IVF) כל עוד ישנן ביציות ברזרבה השחלתית. אצלי לצערי, התברר לאחרונה שאני סובלת מתופעה זו, אולם כיום ערכי ה FSH שלי 73, ככה שהסיכוי שנותרו לי ביציות הוא אפסי. לגבי סיכויים להרות - אני מניחה שאם הגעתם לIVF (למה? בגלל ערכי הFSH שלך?) אתם כבר יודעים שאת מבייצת, ככה שאני באמת חושבת שאין סיבה לדאגה. למען השקט הנפשי שלך, הייתי חוזרת על הבדיקות ביום השלישי למחזור, ורואה מה הערכים. מאחלת לך טיפול מוצלח, שיניב גם הרבה מוקפאים להריון הבא, ככה שיפתרו לך הדילמות. בהצלחה, ואם יש עוד משהו - תרגישי חופשי לשאול.

gulij

New member
עודדת אותי

היי, די עודדת אותי. אז ככה, אנחנו מופנים לIVF בגלל בעית זרע. ה- FSH נבדק פעמיים ונע בין 8 ל- 9. ד"ר לברן חושב שאין סיבה לדאוג ושיש ביציות, הוא גם סבור שהסיכוי לפגם גנטי אפסי - לא שיש לי מושג למה הוא סבור כך. בכל אופן, אני מניחה שאני מבייצת על סמך מחזורים, אולטרסאונד שהדגים זקיקים ושאר פרופיל הורמונלי תקין. מאוד נלחצתי מהתוצאות בגילי הצעיר והאמת היא שאני ממש לא חושבת על הילד הבא... אלא רק על אחד בינתיים. אם יתגלה שיש לי צורה קלה של התסמונת וישאבו ביציות מה הסיכויים להצלחה לדעתך? ואם זה לא מוסבר נראה לך שיש לי סיכוי שהביציות יהיו תקינות? ובאותה הזדמנות- טיילתי לי כאן בפורום לא מעט, ולדעתי את עושה עבודה שצריך בשבילה תעצומות נפש לא מעטים , מאוד מעריכה אותך ושוב תודה

רועיבת

New member
אני שמחה שנרגעת

את בטוחה שאת מדברת עליי?
נראה לי שאת מבלבלת אותי עם האחרות או עם נעם@בת - מנהלת הפורום כאן... בכל מקרה: אני לא רופאה, אבל אני אנסה: תסמונת גיל המעבר המוקדם משמעותה ש"מלאי" הביציות (איתו נולדת כל אישה, ולהבדיל מן הזרע - הוא אינו מתחדש) "נגמר" מוקדם ממהמועד בו הוא אמור להסתיים (ולכן, למעשה גם התסמינים הם כשל אישה בגיל המעבר - גלי חום, הזעות בלילה ועוד תופעות "מבורכות"). באופן עקרוני, אין בעיה להרות במצב כזה - שכן את אישה צעירה, גופך תקין "רק אין ביציות" - ולכן, הפתרון עבור נשים במצבי הוא בד"כ תרומת ביציות. עד כמה שאני יודעת, אחוז ההריונות בסיטואציות כאלה גבוה יחסית. מכאן, ברגע ששואבים לך ביציות ומחזירים אותן - הסיכויים שלך הן כמו של כל אישה בIVF רגיל (ואולי אפילו טובים יותר, היות וכאמור, הבעיה היא חוסר בביציות - ואם נשאבו ביציות - אז למעשה התגברו עליה). גם לגבי "איכות" הביציות - הטענה היא, כי ככל שמאגר הביציות מתדלדל האחרונות שנותרות, הן ה"פחות טובות" - אבל אצלך יש עוד ביציות, והרבה, כך שאני לא רואה בעיה בזה, ומילא אני, אבל אם לברן לא - אז באמת הייתי סומכת עליו. אני לא יודעת מה את מתכוונת לעשות בעתיד - אבל אני חושבת שטוב שאת מודעת לאפשרות הקלושה הזו (סה"כ הסיכוי לגיל מעבר מוקדם באוכלוסיה נע בין 1%-3%). מה שהייתי עושה במקומך, אם את עדיין לחוצה, זה להמשיך לעקוב פעם בחצי שנה - שנה אחרי הFSH, ואם את מתכננת לקחת גלולות - לעשות פשוט הפסקות כדי לבדוק את הערכים (כי הגלולות למעשה מסתירות את הערכים האמיתיים של ההורמונים בגוף. בגלל זה אצלי למשל לא ידענו על בעיה - עד שהפסקתי לקחת גלולות). במקרה בו תראי שינוי בערכים - הייתי שוקלת לשאוב ביציות ולהקפיא עוברים לעתיד - אבל זה באמת לרוץ לפני העגלה... וכמו שאמרתי בהתחלה - 8-9 זה אכן קצת גבוה, אבל מפה ועד גיל מעבר מוקדם הדרך עוד ארוכה... מאחלת לך המון הצלחה בIVF - ואל תשכחי לעדכן על הבטא החיובית! (אם יש לך עוד שאלות - אני יכולה לנסות...)

2fly ron jerasi

New member
וואוו

איזו השקעה
השארת אותי בהחלט ללא שאלות נוספות... ודרך אגב , אכן התלבלבתי לי בינך לבין מנהלת הפורום, אך קבלי גם כן ח"ח על יחס מדהים.

למעלה