טרנספר

טרנספר

חברים יקרים, שלום! אני קורא את הפורום הזה כבר זמן רב, אבל רק היום הבנתי שכדאי גם לכתוב בו על מנת שקולי ישמע. אני ממליץ בחום גם לשאר האנשים שרק קוראים ולא מגיבים. בכל מקרה, נושא מאוד חשוב יושב על ליבי, ורציתי לברר את עמדתם של חברי התנועה שלי בעניין. ברור לכולנו, שטרנספר הוא פתרון קל, חלק והגיוני. תושבי א"י הפלסטינים יפוזרו בין מדינות ערב ולהם יהיה שקט, ואנו נוכל ליישב את השטחים בצורה בטוחה, ונפסיק לחשוש מאותם פיגועי הנקם המזוויעים של הטרור הערבי. אך כאן נשאלת השאלה. בתור אדם ראציונלי עם ערכים, אני שואל אתכם (אנשים ראציונלים עם ערכים)- איפה הגבול? מה אנו מוכנים בעצם לעשות בשביל הטרנספר? אני באמת צריך לדעת מה עמדתכם, כי אני מתלבט בעניין חודשים רבים, וגם בעניין מערך פעולות שאני רוצה לבנות ליום השנה להרצחו השר רחבעם זאבי ז"ל. אשמח אם תביעו את עמדתכם, רועי.

beckham17

New member
מ´זתומרת מוכנים לעשות בשביל טרנספר?

תסביר את השאלה שלך... אם התכוונת מה דעתי בעניין, אז אני חושב שכבר קמה מדינה פלסטינית, בירדן. אפשר ללחוץ על הפלסטינים לעבור לירדן, ואפשר לעשות זאת ע"י הפלת משטר הממלכתי של ירדן ולהקים במקומו מדינה פלסטינית על שטח ירדן, ברשות מי שהעם הפלסטיני רוצה, בין אם ערפאת ובין אם מישהו אחר. מי שלא ירצה לעבור למדינה הזאת, לא יקבל זכויות. הבעיה העיקרית זה הפלת הממלכה של עבדאללה... בכל מקרה, בנ"ע היא תנועת נוער א-פוליטית (למי שלא הבין - לא פוליטית), לכן אני לא חושב שרצוי שתעביר פעולה בנושא הזה...

צר לי לנפץ לך את האשליות...

אבל בנ"ע היא רק בעיקרון תנועה לא פוליטית! בפועל היא מאוד מאוד מאוד פוליטית!!!

מה את מגדירה כ"פוליטיקה"?

מה נכנס אצלך להגדרה הזאת? כל דיעה שהיא בעניין ארץ ישראל?!

שלום!

בס"ד טרנספר הוא לא פיתרון כזה קל. אני רוצה לראות אותך מעבירה את כל המאות אלפים של הפלשתינאים ממקומם. אם הפינוי הוא עם הסכמה אז אין בעייה אבל אם הוא בלי הסכמה אז איזה מן אנשים אנחנו שנבוא ונעקור תושבים מבתיהם (אולי הם לא כאלו תמימים) אבל בכל זאת זה לא נראה לי מוסרי וגם לא הגיוני...

liaD15

New member
../images/Emo52.gif על הבורות....

אבל עדיין לא הבנתי מה זה טרנפר @#%#$%&&!!!

זאת בדיוק השאלה שלי

ההתלבטות המוסרית שלי התחילה בהבנה שזה לא מוסרי לעקור אנשים מבתיהם, לא משנה מאיזה עם הם. וכפי שאני מתקומם על עקירת ישובים ישראליים, אני גם לא רואה בעין יפה עקירת ישובים פלסטינים. עכשיו, ידוע לכולנו שאין להם בדיוק רצון להתפנות ממקום מושבם בשקט ובנחת, וידוע גם שאף מדינה ערבית כיום אינה מוכנה לפתוח את שעריה למליון וחצי פליטים פלסטינים. אז ברצון הם לא יזוזו. השאלה שלי היא בעצם, מתוקף הידיעה שטרנפר מרצון לא ילך וטרנספר בכוח אינו מוסרי- מה בעצם יסודה של האמונה בטרנספר היום? האם ישנה דרך להשיג טרנספר מבלי לעבור על חוקי המצפון שלנו? אשמח לקבל את תשובותיכם, (כמובן לא בשבת) שבת שלום, רועי. נ.ב- אם לא שמת לב- אני זכר, לא נקבה. זה בסדר, לא נעלבתי.

למעלה