טרנטינו? טרקר?

reformy

New member
טרנטינו? טרקר?

אתמול הייתי ב- "kill bill part 1" (היה די טוב). מה שהיה מפתיע היה משפט הפתיחה של הסרט (סטייל ההגדרה של ספרות זולה בספרות זולה בהתחלה): "Revenge is a dish best served cold" שכמו שלי הוא נשמע מוכר, גם אתם תזהו אותו (נדמה לי מהסרט השישי), ומתחתיו מקור הציטוט: "an old Klingon saying". ויש עוד איזה אזכור סתמי בסרט למס"ב. סרט מאוד אלים דרך אגב, אבל אחרי כמה דקות, כשמתרגלים לכל הדם שמשפריצים שם, זה הופך להיות אפילו מצחיק.

wolf359

New member
לא בדיוק :)

מדובר בביטוי אנגלי עתיק, שנזכר לדעתי בתקופת שייקספיר, המלט כמדומני. אם תשים לב, הרבה ביטויים פרנגים לקוחים מביטויים אמריקניים ילדותיים או לחלופין, מסרטי הסנדק

Lu Tze

New member
אני דווקא שמעתי שהציטוט מיוחס

לסטאלין. מילא. אני חושב שלמה שהבחור התכוון שהוא שעל המסך מופיעה הכתובת "an old klingon saying"

זיבולי שכל!!!

מדובר בביטוי אוסטרי עתיק שלשונו היא (בשיא הרצינות) "נקמה נאכלת כמו שטרודל תפוחים, לאחר שנתנו לה להתקרר". לאחר כמה גלגולים זה עבר ל"נקמה היא בשיא טעמה כאשר היא קרה" ובתכל'ס זה אותה משמעות: פוגעים בכך, תבליג, תחכה, תחזיר. הביטוי אכן נאמר ע"י קלינגונים (הרבה מאוד ב"ארמדה") אבל הוא לא הכי מתאים להם אם חושבים על זה.

wolf359

New member
enlight me !!!

הכותרת אמנם פוגענית, אבל בשלב זה אני אסלח לך. אשמח אם תפנה אותי למקור הידיעה שלך, אני מתבסס על זכרון העמוס בפרטים לא חשובים - אשמח לקבל הפניה לכתובת האתר המתאים או הספרות עליה התבססת. בכל מקרה, לדעתי התרגום המדוייק לעברית צריך להיות : " לכל שבת יש מוצאי שבת" :)

Birk0ff

New member
מתאים להם

זאת דוגמה רעה למקוריות של יוצרי סטאר טרק. אם חושבים על התרבות הקליגונית, הפתגם הזה בכלל לא מתאים, כי אין שום דבר מכובד בנקמה שנרקמת בחשאי. לפעמים הם ממש כבולים לתרבות האמריקאית (ולשפה האנגלית בפרט), כמו בפרק ב-DS9 שבו מוכרעת העליונות בין הגזע הוולקני לשאר הגזעים בעלי הרגשות במשחק בייסבול(!!!).

למעלה