רוב אלה שעוצרים טרמפים אינם חרדים
אם זו קביעה נכונה אז אפשר להתחיל בניתוח, אבל הניתוח נראה כאין סופי. לא בכל איזור שם הנך מנסה לתפוס טרמפ, יש אוכלוסיה חרדית מרובה בעלי רכב. אני מאמין שבמקומות שאין חילוניים כלל, והנהגים רק חרדים, שם לא יעצור לך טרמפ אף לא חילוני אחד. הבה ננסה להתבונן באמצעות משקפיהם של הנהגים. ואלו רק סבירים ורק דוגמאות שייתכנו. נהג חילוני העובר בכביש גהה בצומת מסובים, והנה מבחין הוא בשני בחורים לבושי מגבעות. הנה, יש לי הזדמנות ללא השקעה כספית, חושב לעצמו הנהג. החרדים המעידים על עצמם שממיתים עצמם באהלה של תורה, אמנם מבין אני שלא יחיו על חשבוני הפראזיטים הללו. אבל עכ"ז בין כך אני נוסע לכיוון פלוני, והרי זה נר לאחד נר למאה. ושלא יגידו שאני לא תומך בהם... ואולי אולי, גם יתנו לי ברכה להצלחה במפעל הצמיגים שלי וכו' וכו'. הנהג הוא אדם טוב. הוא מושפע מהתקשורת אבל לא עד כדי להסתיר מהחרדי את אור הנר שבין כך מאיר... הנהג החרדי שאתה טוען שהוא לא עוצר, אולי אינך יודע מה שהנהג יודע. אמש יצאתי לכביש. שואל אותי בחור: לאן אתה נוסע? לאנגליה, השיבותי. סליחה? לאן אתה נוסע כעת? הוא הוסיף לשאול. המממממ. שכחתי בין כך את הדרכון בבית, השיבותי. אז קודם כל, מה זאת אומרת לאן אתה נוסע??? תשאל האם אפשר בבקשה לעלות איתך ירושלימה... וכשיש לי סבלנות, אני עוצר כדי שגלעד והאחרים לא יחשבו שאיני רוצה לקחתם טרמפ. אני עוצר רק כדי לומר לאן פניי מועדות... אההה, תודה הם משיבים, אנחנו לא לשם, ככה הם אומרים. אבל כדי שלא יחשבו שהחרדים לא עוצרים, לכן אני עוצר רק בשביל להסביר שאיני נוסע לכיוון שהוא צריך, אני בין כך ברחוב הבא פונה ימינה ועוצר שם. וגלעד. אתה צודק בהחלט, אני אתך במאה אחוז. אבל לא במקרה זה, הרי שאלתך כעת היא לא במקרה שאותו חרדי קיבל ממך כסף בשביל לקנות את האוטו. הטרמפיסט הוא צודק במאת האחוזים, גם אם אני הנהג חייב לכבדו בסיגריה, וגם אם מסכן הוא נתקע בשעה מאוחרת בלי סיגריות, ואני חייב לציידו בשלושה סיגריות משלי אני הנהג שלו. חבר'ה, מעט דרך ארץ. לא חייבים לכם כלום !!! מספיק שניקוי הרכב על חשבוני...