טרמפים וחרדים

גלעדGILAD

New member
טרמפים וחרדים

יש לי תמיהה עצומה, למה רוב אלה שעוצרים טרמפים הם לא חרדים ולמה אנ"ש לא עוצרים טרמפים גם לאנ"ש ונמנעים מהחסד הפשוט הזה! ונא לא לומר לי הרב ש"ך אסר כי אף אחד לא באמת חושב עליו כשהוא לא עוצר. (וסליחה על הסרבול)

מני 23

New member
כמו שאתה בתור אבא לא..

רוצה שהבן שלך יסע בטרמפים והיית מעדיף שלא יעצרו לו, ככה אני בתור נהג מבין את לב ההורים שלא רוצים שיעצרו לילדיהם. אגב אני עוצר לטרמפים וזה היה רק להסביר את הצד השני.

מני 23

New member
אני עוצר לא בגלל..

שאני מסכים אם הענין אלא בגלל שאני מעדיף שיסעו איתי מאשר אם מישהו אחר שאני לא יודע את טיבו. ולילדים שלי אני לא ירשה בשום אופן לנסוע בטרמפים. עד כמה שהם ישאלו אותי, אבל זאת דרכי.

יש פה טענה

נראה לי שההורים היו מעדיפים שאם בכ"ז הבן עוצר טרמפים, שיעצרו להם מאנ"ש, כי זה בעצם חלק מהבעיה של טרמפים. כך שלמעשה יש צדק רב בטענה.

גלעדGILAD

New member
אני מדבר בעיקר על מבוגרי

שעוצרים טרמפים רואים את זה בריכוזים חרדיים. וחוץ מזה שזה יותר נח ויותר מהר מאוטובוס (במיוחד אם פיספסת אותו)

מני 23

New member
א. תרגיע. ב. ....

כשאתה גומר לכתוב הודעה תצא מהפורום בשביל שזה לא יגיע 5 פעמיים או במילים אחרות " תרגיע" ב. אני דיברתי על בחורים ובמקרה של מבוגרים אני מסכים איתך כל מילה (כמובן כשזה נכתב פעם אחת חחח)

גלעדGILAD

New member
אני מדבר בעיקר על מבוגרי

שעוצרים טרמפים רואים את זה בריכוזים חרדיים. וחוץ מזה שזה יותר נח ויותר מהר מאוטובוס (במיוחד אם פיספסת אותו)

א77

New member
רוב אלה שעוצרים טרמפים אינם חרדים

אם זו קביעה נכונה אז אפשר להתחיל בניתוח, אבל הניתוח נראה כאין סופי. לא בכל איזור שם הנך מנסה לתפוס טרמפ, יש אוכלוסיה חרדית מרובה בעלי רכב. אני מאמין שבמקומות שאין חילוניים כלל, והנהגים רק חרדים, שם לא יעצור לך טרמפ אף לא חילוני אחד. הבה ננסה להתבונן באמצעות משקפיהם של הנהגים. ואלו רק סבירים ורק דוגמאות שייתכנו. נהג חילוני העובר בכביש גהה בצומת מסובים, והנה מבחין הוא בשני בחורים לבושי מגבעות. הנה, יש לי הזדמנות ללא השקעה כספית, חושב לעצמו הנהג. החרדים המעידים על עצמם שממיתים עצמם באהלה של תורה, אמנם מבין אני שלא יחיו על חשבוני הפראזיטים הללו. אבל עכ"ז בין כך אני נוסע לכיוון פלוני, והרי זה נר לאחד נר למאה. ושלא יגידו שאני לא תומך בהם... ואולי אולי, גם יתנו לי ברכה להצלחה במפעל הצמיגים שלי וכו' וכו'. הנהג הוא אדם טוב. הוא מושפע מהתקשורת אבל לא עד כדי להסתיר מהחרדי את אור הנר שבין כך מאיר... הנהג החרדי שאתה טוען שהוא לא עוצר, אולי אינך יודע מה שהנהג יודע. אמש יצאתי לכביש. שואל אותי בחור: לאן אתה נוסע? לאנגליה, השיבותי. סליחה? לאן אתה נוסע כעת? הוא הוסיף לשאול. המממממ. שכחתי בין כך את הדרכון בבית, השיבותי. אז קודם כל, מה זאת אומרת לאן אתה נוסע??? תשאל האם אפשר בבקשה לעלות איתך ירושלימה... וכשיש לי סבלנות, אני עוצר כדי שגלעד והאחרים לא יחשבו שאיני רוצה לקחתם טרמפ. אני עוצר רק כדי לומר לאן פניי מועדות... אההה, תודה הם משיבים, אנחנו לא לשם, ככה הם אומרים. אבל כדי שלא יחשבו שהחרדים לא עוצרים, לכן אני עוצר רק בשביל להסביר שאיני נוסע לכיוון שהוא צריך, אני בין כך ברחוב הבא פונה ימינה ועוצר שם. וגלעד. אתה צודק בהחלט, אני אתך במאה אחוז. אבל לא במקרה זה, הרי שאלתך כעת היא לא במקרה שאותו חרדי קיבל ממך כסף בשביל לקנות את האוטו. הטרמפיסט הוא צודק במאת האחוזים, גם אם אני הנהג חייב לכבדו בסיגריה, וגם אם מסכן הוא נתקע בשעה מאוחרת בלי סיגריות, ואני חייב לציידו בשלושה סיגריות משלי אני הנהג שלו. חבר'ה, מעט דרך ארץ. לא חייבים לכם כלום !!! מספיק שניקוי הרכב על חשבוני...

זה חינוכי לעצור

אבא שלי הוא חרדי והוא תמיד עוצר אני זוכר את זה בתור ילד לי זה החדיר הרבה חסד כיום לעיתים אני ניתקע בשעות שאין תחבורה ועוצר טרמפים אדם שלא עוצר אני מנסה ב50 אחוז לדון אותו לכף זכות ו50 אחוזים שהוא כניראה לא בעל חסד בכל מיקרה בדרך כלל האדם שנותן חסד הוא גם מנסה לקבל בחזרה וזה טיבעי לאדם שחי ושקוע כולו בחסד ואצלו זה דבר טיבעי שהוא לא מבין איך אפשר בלי זה

אלישיר

New member
אני טוען הפוך.

בעזי"ת שאחוז החרדים שעוצרים, מאחוז החילונים שעוצר. כמעט כל מי שאני מכיר, תמיד עוצר, וכל הזמן אני רואה שעוצרים. בטרמפים עירוניים ממש אין מה לדברף חילונים ממש לא עוצרים, אלא רק לחיילים, וחרדים עוצרים זה לזה.

אלישיר

New member
שאחוז החרדים שעוצרים=

בעזי"ת שאחוז החרדים שעוצרים, מאחוז החילונים שעוצר= שאחוז החרדים שעוצרים, גבוה מאחוז החילונים שעוצר.

למעלה