טרם הולך...

צוגל

New member
טרם הולך...

בני בן שנה וארבעה חודשים (עוד 7 ימים). כל התפתחותו הפיסית היתה די איטית (התהפך בגיל 7 חודשים, זחל ב11 וחצי חודשים). הוא עומד ונעמד לבד מגיל שנה וחודש אך עדיין לא עומד ללא תמיכה. הוא הולך כשהוא נאחז בדברים (ספה שולחן) ובד"כ על קצות האצבעות. כיצד ניתן לעזור לו לזרז את ההתקדמות להליכה ?

mom at work

New member
אם את מודאגת - פני לפיזיוטרפיה

כל מה שצריך (לפחות אצלנו במכבי) זה הפנייה מרופא ילדים.

michal@gal

Active member
מנהל
עוד קצת סבלנות והוא ילך

אצל הבן שלי לקח 5 חודשים מאז שנעמד לראשונה, ועד שעמד ללא תמיכה. כשבועיים אחרי שנעמד ללא תמיכה התחיל ללכת.

אין מה לזרז

תהני כי אוטוטו תתחילי לרוץ אחריו יופי
...בת של חברה התחילה ללכת לפני שבוע בגיל שנה ו-5...הבוקר קבלתי טלפון כמה היא עייפה מלרוץ אחריה

עונה

היי צוגל,אני אמא לידלה בת שנה,היתה לנו בעיה די דומה ולקחתי אותה לכל הרופאים האפשריים אז יש לי עצה קטנה,אני לא רוצה להלחיץ,אם לא הייתי עוברת את זה לא הייתי כותבת לך. שמעתי (ואז לקחתי את הילדה שלי לניורולוג) כי הליכה על קצות האצבעות יכולה להעיד על לחץ תוך גולגולתי גבוהה,זאת לא בעיה חמורה ודי שכיחה אצל תינוקות כתוצאה מתהליך הלידהףושמעתי כי מפראים אותה בצורה די פשוטה י"ע מתן תרופות משתנות (מלשון שתן),שוב אני לא רופא ,אני רק אמא לחוצה אולי כמוך. אם תרצי פרטים כלשהם תכתבי לי מסר ושיהיה בהצלחה.

tunalover

New member
אנחנו התחלנו ללכת לפני שבועיים

ואנחנו בני שנה וחמישה. ואין לי שום בעיה עם זה - גם לו.

פשושקית

New member
אין מה לזרז...כל ילד וקצב ההתפתחות

שלו- כל עוד זה עדיין בגדר הנורמלי אין מה לזרז!!! וחוץ מזה מה הלחץ? בסוף מבטיחה לך שהוא יילך....

gelgul

New member
בדיוק כמו אצלנו...אל דאגה .

הילד שלי בן שנה ושבעה חודשים, התחיל ללכת בקושי בגיל שנה וחצי..היינו אצל פיזיוטרפיסטית והכל היה תקין, פשוט עשה הכל מאוחר, גם התהפכות מצד לצד, ישיבה, עמידה...אל דאגה יקירתי. הייתי בסרט הזה...לא לדאוג ותני לו להתפתח. אצלנו יום אחד פתאום הוא הלך צעד אחד ואז גירינו אותו לבוא לאבא ולאמא ולשולחן ומאז ברוך השם הוא לא נח לרגע.. בכל אופן את יכולה לשים אותו צמוד לקיר עם הגב ולהיות ממש צעד אחד ממנו ופשוט לגרות אותו לבוא אלייך..או אם הוא הולך ומחזיק את ידך לאט לאט לשחרר בלי שהילד ישים לב ואז לראות לאן זה מוביל.. זה מה שאנחנו עשינו. בכל אופן אל דאגה!!!

סתם משהו

בלי לחץ הייתי הולכת לבדוק (רופא ילדים ) את עניין ההליכה על קצות האצבעות, לא בגלל הגיל.

למעלה