טרייק

pilot117

New member
טרייק

מה התהליך לקבלת רשיון טיסה בטרייק? ומה עלות טרייק משומש?

rinat7

New member
עלויות טריק

קורס מעשי - 16 שעות מינימום כ-3200$. קורס תאוריה כ3000 ש"ח. כלים משומשים החל מ- 15,000 $. נשמח לעמוד לרשותך לפרטים נוספים בטל. 054-5402240. מיקי

pilot117

New member
אלו מבחנים יש בתאוריה?

עברתי בעבר קורס טיס פרטי ויש מאוחרי 32 שעות טיסה כולל סולו ולמדתי תאוריה,אבל לא עשיתי את כל המבחנים. האם זה עוזר לי במידה כלשהי?

לפי דעתי

אתה צריך לסיים את המבחנים כי הם אותו הדבר בעקרון. במקביל לגשת למנהל תעופה להציג את הלוג בוק שלך ולקבל מהם בכתוב- ב כ ת ו ב, כמה שעות אתה צריך להשלים כדי שתוכל לקבל רשיון לטרייק. לפי הערכתי לא יותר מ 4-6 שעות. דע לך, שבעולם אומרים שלתלמיד ללא נסיון בכלל יש צורך ב 6 שעות כדי להפנים את הטיסה על הטרייק, לטייס גלשנים בן שעה ל 3 שעות ולטייס עם נסיון במטוס 3 צירים דרושים 12 שעות - כי הטיסה על טריק לכאורה דורשת פעולות הפוכות מסטיק (משיכה בסטיק = דחיפה בטרייק וכו.. ) והידע רק מפריע. תכלס בחוק יש לך הנחה רצינית וכדאי שתנצל אותה. רבים לא יודעים זאת אבל נסיון - גם במצנח לא ממונע ,גם בגלשן וגם בבקאי אמור להקנות הנחה בכמות השעות הנדרשת להוצאת רשיון טייס. (גם למנהל תעופה יש נטייה לשכוח אבל זה מוגדר בחוקה באיזה שהוא מקום. לגבי גלשן זה וודאי 50% הנחה אבל החוק נכטב טרם שהיו מצנחים לכן כאן נכנס כושר המיקוח שלך. אהרון.

Haim raveh

New member
המידע לוקה בחסר ובטעויות

אהרון ! כאשר חושבים ומעריכים לא מעלים את המידע באתר. אם אתה יודע בוודאות תכתוב. כל מידע שלא מבוסס ובדוק - מזיק.!!!!! חיים רוה

קדימה- תקן אותי.

רק לא הצלחתי להבין מה מזיק בהודעה שלי ? המכסימום מנהל תעופה לא ייתן לו הנחה. הרי לא יוסיפו לו שעות בגלל ששאל והוא לא יצליח לקצר את הקורס ללא אישור של מנהל תעופה. וחוץ מזה חיים- הדבר הכי לא בדוק שאני מכיר בא דוקא מהאנשים שנותנים את המידע "הבדוק והמבוסס". שווה לבדוק . מי שמכיר את העניין באופן בדוק -אנא ספרו לחברים האחרים כדי שאנשים בעלי נסיון טיסה רב בבקאי\מצנח\ממ"ר\GA\גלשן שמעוניינים להוציא רשיון לטרייק ישתמשו בזכויות שמקנה להם הנסיון . והכי חשוב- וזה בדוק- כן רשיון -לא רשיון - תלמדו להטיס את הכלי. תשתדלו ללמוד אצל מספר מדריכים וללמוד מכל אחד דברים נוספים. תהיו בטוחים שאתם יודעים לתפעל אותו . אהרון.

Haim raveh

New member
אהרון - חגי שמי

אהרון. מזיק , אף אחד לא ימות ממידע שגוי. מזיק להטעות אנשים אפילו שברור שלא זו היתה כוונתך. תן מידע בדוק או אל תתן מידע . זו כמובן דעתי האישית. חגי שמי - תשובה מתאימה. חיים רוה

שיהיה, למרות שאני לא חושב שהוא צודק

גם לא הייתי שואל את המדריך היחיד וגם היחיד שירוויח 200$ לשעה לכל שעה שלא תקוזז. לך למנהל תעופה- קבל תגובה ואם לא נראה לך, לך לעורך דין שמכיר היטב את חוקי מנהל תעופה לקבל ייעוץ. (זה יכול להיות גם בסדר הפוך ) אל תקשיב לא לאהרון לא לחיים לא לשמי ולא למי שיש לו אינטרס. עינך הרואות שהעניין לא ברור בכלל. ובזה מסתיים העניין שלי בנושא.
בהצלחה.

חגי שמי

New member
חוקת-אויר יש ספר כזה

כל מה שרצית לדעת על תקנות הטייס בישראל ולא העזת לשאול. ספר טוב עמוק וסוחף,מומלץ בחום לכל טייס ואו חובב חוקים מצוי. מונח כרגע פה לפני ,אשמח לענות לך כל שאלה אפילו עם ציטוטים מהמקורות. ניתן להשיג דרך כל ב"ס תאוריה שמכבד את עצמו,או דרך ההוצאה לאור של משרד הביטחון. יחד עם AIP מעודכן יכול לחסוך לך את הוצאות העו"ד.

חגי שמי

New member
אינטרס אישי

האינטרס האישי של חיים ושלי שיהיו כמה שיותר טייסים (טובים), ושנגדל ונתחזק. אני באופן אישי ישמח שמיקי ירויח 200$ על כל שעה שהוא מלמד, אבל העובדה שיש רק מדריך אחד פעיל בארץ מוכיחה שמיליונים כנראה שלא עושים כאן. במקום לחפש איפה יש פירצה ואיך אפשר לקצץ כדאי ללכת ולסבול 16 שעות במושב הקידמי של הטרייק ולילמוד ממדריך איך מטיסים את המכונה הזאת. ולהנות מכל רגע!!! מה גם (ויסכימו איתי כל טייסי הטרייק) ש-16 שעות זה מעט מאד ולא לכולם זה מספיק,גם אם היית מפקד טייסת פנטומים ותקפת את הכור החיג'זי למשל. בקיצור חוק זה חוק,ולפעמים יש בו גם קצת הגיון. בהצלחה

אז הנה אחד לפחות שלא מסכים איתך.

דבריך אמנם קולחים ועשירים בדימויים אולם אינם לעניין. קודם כל 16 שעות זה מספיק זמן לדעתי - זה כמובן סובייקטיבי אבל אם לטייס אולטראלייט נדרשות 4 שעות הסבה לטרייק הרי למפקד טייסת פנטומים שהפציץ את הכור החיג'זי לא אמורות להדרש יותר שעות. בא נפריד בין השעות הנדרשות ללימוד לצורך קבלת רשיון לבין לימוד אמיתי של שליטה בכלי עצמו. הייתי ממליץ לכל רוצה להטיס טרייקים (זה שקיבל הנחה וזה שלא) לנסוע למקום שבו מלמדים טרייקים מקצוענים בעלי נסיון של אלפי שעות כמו אנדרי ג'ורג לאפאייט וזאן מישל בצרפת (שהיה לי העונג ללמוד אצל שניהם) ועשיתי 10 שעות שנהנתי מהם מכל רגע ולא 4 שעות (זה בגלל שלא הפצצתי את הכור בחינג'אני בטייסת הפנטומים עליה לא פיקדתי - אמנם במחיר של 3 אבל זה כבר סיפור אחר) וזה היה לפני שהייתה כאן כלל הדרכה בארץ ואני ממליץ בחום לכל אחד לעשות כך. אחרי שתעשו את זה תבואו לארץ למדריך הבודד ותשלימו אם יבוא לכם את השעות הנדרשות לפי חוק כדי לקבל גם את הרשיון הנכסף אבל את הכלי תדעו להטיס. חוק זה חוק ! (בדיחה טובה בארצנו). בא נגיד שמנהל תעופה היה מאשר לבחור הנחה של 50% (סיכמנו כב

shai g

New member
התוספת השביעית

מתוך ספר החוקה. בטבלא זו מפורטות דרישות המינימום להסבה לסוגי האז"מ השונים. טרייק זה אז"ם קבוצה ב'. אתה יכל לראות שהמינימומים מוגדרים רק לטייסים ולא למתלמדים. כמו כן אין שום התייחסות לגלשנים או לממג"ים. בכל מקרה חייב הטייס שיהיה בידו הגדר אוירון זעיר לפי טבלא זו. מינימום שעות הסבה לטייס עם 20 שעות מפקד (על גלגל זנב או אף - לא משנה) הוא 8 שעות. לטייס עם נסיון עשיר ביותר המינימום הוא 5 שעות. שים לב אהרון, שגם מפקד טייסת הפנטומים של חגי יצטרך לעשות לפחות 5 שעות הסבה (בתנאי שכבר יש לו הגדר אוירון זעיר). אגב, לדעתי זה באמת לפחות המינימום הדרוש לטייס בעל כישרון ונסיון. לעומת זאת מי שאין לו כשרון טבעי יזדקק לקצת יותר שכן התנהגות הטרייק והשליטה בו שונים מאד ממה שמוכר לטייסי 3 הצירים, כפי שציינת בעצמך בהודעה מוקדמת. שי

shai g

New member
כמובן.... לפי תקנה 185

לפי תקנה 185 מתוך תקנות הטיס (רשיונות לעובדי טיס)

חגי שמי

New member
להזכירך-הבחור אינו טייס

ולכן מדובר ברישיון ולא בהסבה. אני לא מבין איך יוצא יותר זול לטוס לצרפת לעשות רשיון צרפתי לטוס חזרה ללמוד את כל התאוריות בארץ,לקחת מספר שעורים ולהבחן שוב בישראל. מבלי ליבדוק את המספרים לעומק נראה לי שזה יותר יקר וגם קצת יותר מסובך. ושום מדריך צרפתי לא יוכל ללמד אותך איך טסים בארץ.500FT מעפ"ש ,בבועות שלנו,מנחתים מקומים,וחוקים מקומיים. אוליי חויה נחמדה אבל מאחר ואנו ישראלים עדיף לעשות את זה הפוך ללמוד פה,לטוס פה, ומדיי פעם ללכת לטייל שם. לגביי ה 16 שעות זה כבר עניין אישי,כל אחד והקצב שלו,לא לכולם זה מספיק אבל זה כבר התפקיד של איציק להחליט (שהוא הבוחן היחידי בארץ-או שאולי כדאי להיבחן בצרפת)לדעתי זו דרישה הגיונית,ורוב התלמידים לומדים מעט יותר מדרישות המינימום. הגישה של איפה יותר זול,איפה ניתן לקצץ ואיפה יש פירצה בחוק מתאימה יותר ליום קניות בשוק הכרמל ולא ללימודי טיסה. אני בכל אופן את כל הרשיונות טיסה וההסבות למינהם שעשית עברתי את מכסת המינימום ,וזה לא גורם לי לריגשי נחיתות ואני לא מצטער על אף שקל או דולר ונהנתי מכל רגע. בקיצור המרחק הקצר ביותר ביין שתי נקודות זה קו ישר,אם בחרת ללכת באיגוף או בקו עקום אז שיבושם לך.(דימויי) אותי לא הצלחת לשכנע. לפחות על העיניין שצריך לדעת להטיס את הכלי אנחנו מסכימים, אבל זה לא מספיק,צריך גם אויראות,ידע תאורתי,ולהכיר את החוקים והמקום בו אתה טס.

רן בג

New member
אהרון ניס - מתי עשית זאת בצרפת?

הדרכה בטרייק בארץ קיימת עפ"י דרישה משנת 1984. (אלף תשע מאות שמונים וארבע). אנשים מודחי קורס טייס (ללא כל רשיון) שהביאו את דפי המחשב שלהם עם פירוט השעות קיבלו בזמנו הנחה משמעותית בשעות הדרושות להוצאת רשיון.(כולל אדם שהיה 10 (!) שנים לאחר הקורס) אנשים עם שעות מוכחות על כלי טיס אזרחיים קבלו גם הם הפחתה בשעות הנדרשות מהם להוצאת רשיון. (אם תתעקשו אביא שמות.

הדרכה בצרפת

רן שלום רב, עשיתי את ההדרכה ביוני 2000. לא הייתה שום הדרכה באופן מעשי על טרייק. אולי על הנייר, וגם לא היו כלים להדרכה בארץ ובאותה תקופה אף אחד לא רצה לשמוע על טרייק. התפלאתי מאוד מדוע הכלי הזה כ"כ מצליח בעולם ורק כאן לא רוצים אותו. נסעתי לקוסמוס בצרפת (דיז'ון) שם יש להם בית ספר לטיסה עם כמה מדריכים מעולים - גם מקצוענים וגם אנשים נחמדים ונהנתי מכל דקת טיסה איתם וגם מהנוף המדהים ומהתנאים הנוחים. עשינו גם טיולים באזור סטייל "שאטו ואכול" ולמדנו להטיס את הכלי בתנאי מזג אויר שונים. אנדרה ג'רג' הוא אדם מיוחד עם נסיון אדיר בהדרכה על טרייק, נטול שחצנות , אינטרסים או גרידיות כלשהיא והיה כיף ללמוד איתו ולשהות במחיצתו. אה- שכחתי שגם שנתיים-שלוש קודם לכן הייתי באיטליה ב POLARIS MOTORS ועשיתי כ שעתיים בטרייק עם הסירה - המראה מהמיים ושם גם נדלקתי על הטרייק. שחזרתי פניתי לאיציק מאומני על אפשרות להביא את הכלי לארץ אבל הנ"ל דחה את הרעיון גם בטענה שדרושים אישורים של 12 רשויות שונות כדי להטיס כלי כזה באיזור הכינרת אז ירדתי מהעניין. אהרון.

חגי שמי

New member
נשמע יפה מאד

אני בטוח שנהנתה מאד ושזה היתה חויה אדירה. האם הוצאת לאחר מכן רשיון ישראלי? ואם כן מה היו הפרוצדורות? תודה חגי

רשיון הוצאתי כבר ב 91 בישראל.

נסעתי ללמוד להכיר את הכלי, וללמוד להטיס את הכלי ללמוד להרכיב אותו. לא להוציא עליו רשיון. אבל, אם אתה מאוד רוצה תוכל ללמוד מהחניכים של מיקי - שלא היו בעלי רשיון קודם לכן ולמדו באוסטרליה כיצד התנהל העניין בישראל עם מנהל תעופה. אהרון.

חגי שמי

New member
מספר השעות שלך לא רלונתי

מאחר ולא סימת את הרישיון, כל ההנחות למיניהם בשעות הדרכה חלות אך ורק על טייסים כלומר כאלו שסיימו ועמדו בכל הדרישות והמבחנים. כנראה שעליך לסבול וללמוד את כל 16 השעות המינימליות הקבועות בחוק. מבחני התאוריה הם : חוקת אז"מ מטאורולוגיה ידע טכני כללי הכרת המטוס (הדגם עליו אתה לומד) נווטות על הנושאים בהם נבחנת לא תיבחן שוב בתנאי שלא חלפו שנתיים ממועד הבחינה האחרון. החומר העיוני מעט שונה מהחומר הנלמד ב GA בכל אופן אני ממליץ לך לפנות לבה"ס כנפיים בהרצליה בעיניני התאוריה או פשוט להיפגש עם מיקי במנחת הדרים מאחר והוא יהיה המדריך שלך. גם בגלל שהוא הכי טוב,וגם בגלל שהוא היחידי. טיסת הכרות כבר עשית ???

למעלה