להזכירך-הבחור אינו טייס
ולכן מדובר ברישיון ולא בהסבה. אני לא מבין איך יוצא יותר זול לטוס לצרפת לעשות רשיון צרפתי לטוס חזרה ללמוד את כל התאוריות בארץ,לקחת מספר שעורים ולהבחן שוב בישראל. מבלי ליבדוק את המספרים לעומק נראה לי שזה יותר יקר וגם קצת יותר מסובך. ושום מדריך צרפתי לא יוכל ללמד אותך איך טסים בארץ.500FT מעפ"ש ,בבועות שלנו,מנחתים מקומים,וחוקים מקומיים. אוליי חויה נחמדה אבל מאחר ואנו ישראלים עדיף לעשות את זה הפוך ללמוד פה,לטוס פה, ומדיי פעם ללכת לטייל שם. לגביי ה 16 שעות זה כבר עניין אישי,כל אחד והקצב שלו,לא לכולם זה מספיק אבל זה כבר התפקיד של איציק להחליט (שהוא הבוחן היחידי בארץ-או שאולי כדאי להיבחן בצרפת)לדעתי זו דרישה הגיונית,ורוב התלמידים לומדים מעט יותר מדרישות המינימום. הגישה של איפה יותר זול,איפה ניתן לקצץ ואיפה יש פירצה בחוק מתאימה יותר ליום קניות בשוק הכרמל ולא ללימודי טיסה. אני בכל אופן את כל הרשיונות טיסה וההסבות למינהם שעשית עברתי את מכסת המינימום ,וזה לא גורם לי לריגשי נחיתות ואני לא מצטער על אף שקל או דולר ונהנתי מכל רגע. בקיצור המרחק הקצר ביותר ביין שתי נקודות זה קו ישר,אם בחרת ללכת באיגוף או בקו עקום אז שיבושם לך.(דימויי) אותי לא הצלחת לשכנע. לפחות על העיניין שצריך לדעת להטיס את הכלי אנחנו מסכימים, אבל זה לא מספיק,צריך גם אויראות,ידע תאורתי,ולהכיר את החוקים והמקום בו אתה טס.