טרייד אין

טרייד אין

שלום לכם,
לא מזמן התייעצתי כאן לגבי מכוניות סופר מיני. בעקבות הייעוץ שקיבלתי, נסיעת מבחן, ומחשבה רבה, החלטתי לרכוש את הסיטרואן C3 בגרסה המאובזרת. היא מאד מוצאת חן בעיני, כאילו עוצבה במיוחד עבורי. הבעייה היא שהמיני קופר שאני מוכרת עולה כמשומשת בערך כמו הרכב החדש שאני מזמינה. הם הסכימו לכן לקבל אותה לטרייד אין רק בכ-15,000 ש"ח מתחת למחיר המחירון. אדגיש כי המכונית ללא רבב, עם קילומטראז' נמוך, והסיבה היחידה שהם מסרבים לקבלה לטרייד אין במחיר מחירון היא מכיוון שמחירה גבוה ביחס לרכב הנרכש. זה הרגיז אותי מאד ובסופו של יום לא הזמנתי. הציעו לי למכור את הרכב לבד כי זאת מכונית מבוקשת (הם בעצמם מודים). אין לי זמן, ידע או רצון להתחיל לפרסם ולהראות את המכונית המשומשת. האם יש לדעתכם דרך כן להשלים את העסקה בתנאים סבירים? האם פנייה לסוכנות אחרת תעזור? כל רעיון יתקבל בברכה.

ANZ1

New member
אבל הם צודקים

הם רוצים להרויח,
כל המהות של טרייד אין זה לעזור לך לעלות רמה,
לשלם חלק מהקניה במכונית ישנה,
אבל במקרה שלך, הטרייד אין שווה יותר מהמכונית החדשה שאת רוצה לקנות,
סוכנות רכב רוצה למכור מכונית, לא לקנות,
הם ישמחו למכור לך מכונית חדשה,
הם לא חייבים לקנות את הישנה שלך,
אין לך ברירה אלא, או למכור לבד (ואז תגלי שהשוק הפרטי לא יותר נחמד ונדיב משוק הטרייד אין), או לעשות משא ומתן איתם ולקבל את מה שהם רוצים.
נראה שבכל מקרה, את תקבלי 10-15 אחוז פחות ממחיר המחירון על הרכב שלך,
היום אף אחד לא משלם מחיר מחירון, במיוחד לא על מכוניות יותר "אקזוטיות".

YoniS007

New member
אל תדאג להם, הם ישר מוכרים את המכונית

בשביל זה הקימו את לובינסקי טרייד. הם פשוט רוצים להרוויח עליה פעמיים, פעם אחת על המכונית שמוכרים לה ופעם שנייה על המכונית שקונים ממנה.

ANZ1

New member
למי הם ימכרו ?

הם מציעים לקנות ממנה את המכונית ב15 אחוז פחות מהמחירון,
אף אחד לא ישלם להם יותר מזה,
גם לקוח פרטי שירצה לקנות את המכונית ישירות ממנה, יציע לה 20 אחוז פחות מהמחירון, זה המצב, זה השוק.
וכל ההצעות שלך אליה נחמדות, אבל לא רלוונטיות,
אף יבואן אחר לא יסכים לקנות ממנה את הרכב ביותר , במיוחד כשהיא רוצה לקנות רכב באותו מחיר (אם היא היתה רוצה לקנות רכב ב300 אלף זה היה משהו אחר).

עיצה למייעצת...

א. "המכונית ללא רבב": האם את זה רשמת כאן לאחר בדיקה במכון לבדיקה לפני קנייה מכירה או שזה ללא רבב על סמך הקביעה הסובייקטיבית שלך?

ב. תמיד בטרייד אין מורידים לפחות כ10% ממחיר המחירון לפני בדיקה. אם לא יעשו כך אז בהנחה שהרכב שלך "באמת ללא רבב" אז את תבקשי להחליף אחד תמורת האחר וכך את לא משלמת להם כלל. הסוכנות שלהם קיימת לייצר כסף ולא רק למטרות סחר חליפין. הם מאשרים סחר חליפין רק כדי להניע תהליכים שמכניסים להם כסף. משכורת ממילא לא משלמים בסחר חליפין...

ג. אני זוכר את הסתייגויותייך מהקופר [אם לנסות למכור בעצמך משבש לך יותר מדי את החיים אז יש לזה מחיר והוא כ15K
...מה מחיר הC שאת מבקשת לרכוש? האם הניחוש שלי שמחיר הC סביב 100 ומחיר הקופר המשומש גם כן סביב 100 ושעל כן מקזזים ממנו כ15%?] האם בחנת את הקופר לפני הקנייה? והכי חשוב האם בחנת את הC? ובאיזה אופן? כידוע, מותר ורצוי לטעות מידי פעם אבל רצוי לשם הגיוון לא לחזור על אותה הטעות בשנית...

YoniS007

New member
אין טעם לנסות בסוכנות אחרת כי כמעט בוודאות ההצעה שמורה במחשב

ובכל סוכנות ישלפו אותה. מה עוד שחלק מהיבואנים מקיימית תקופת צינון שבמהלכה לא מרשים לסוכנות אחרת למכור ללקוח שכבר קיבל הצעה בסוכנות אחת.

מה אפשר לעשות? אני יכול לחשוב על כמה דברים. הראשון, אם את לא לחוצה למכור, חכי למבצע טרייד אין במחיר מחירון. יש את המבצעים האלה מדי כמה חודשים בפיג'ו-סיטרואן. אפשרות נוספת, לכתוב את זה בפייסבוק שלהם או, אם במקרה את מכירה כתב רכב, לספר לו את זה. לפעמים מספיק שכתב פונה אליהם לקבל תגובה ופתאום מנהל המחוז אישר את העסקה. אפשרות אחרונה, שאני הכי ממליץ לך, להביא להם אצבע אמצעית ופשוט לקנות מכונית אחרת.

תודה על התשובה העניינית

יש לי רשימת דרישות מאד מוגדרת וגם התלהבתי מהעיצוב. זאת המכונית הקטנה 5 דלתות היחידה למעט המיני והאאודי A1 שלא מרגישה זולה בפנים. לכן עדיין די "נעולה" על ה C3. אני נוסעת כמעט רק לבד או עם הבן שלי, בקושי יוצאת מהעיר. מבחינתי נסיעה מתל אביב לפתח תקווה היא נסיעה בינעירונית. עד כדי כך. לכן המימדים הקטנים הם יתרון גדול מבחינתי. אם לא תהיה ברירה, אעלה בגודל לקטגוריה של הגולף ודומיה. שם כבר יש הרבה יותר מבחר.

למעלה