טריטמנט

m a n k o

New member
טריטמנט

אני כותבת עכשיו טריטמנט לסרט הגמר שלי ואני לא בטוחה מה בדיוק הוא צריך להכיל (נושאי שיחה, פירוט הרקע, תיאור הלוקיישן). איפה אני יכולה למצוא טריטמנט לדוגמא? תודה.

joaki

New member
טריטמנט-תשובה

בטריטמנט פשוט מאוד תפרקי את הסינופסיס למס' הסצינות שאת צריכה ובכל סצינה את צריכה לכתוב בקצרה את ההתרחשות,בלי דיאלוגים וכדו'. לוקיישן,דמויות,ותוכן העלילה בשלוש שורות.

GGOODD

New member
טריטמנט לדוגמא

תוכלי למצוא בחיפוש קצר במאגרי הפורום
קישור לטריטמנט לדוגמא ומסמכי הפקה נוספים תמצאי --> כאן

noa128

New member
מה, רק אני הבנתי

שהכותבת נדרשת להגיש טריטמנט, רק אף אחד בביה"ס שלה לא טרח להסביר לה מה זה?? כפי שענו לך למעלה, טריטמנט הוא הכלי שנמצא "בין" התסריט (המפורט מאד) לסינופסיס (הנותן תמצית קצרה של נושא הסרט והעלילה) - בטריטמנט את מפרטת לפי סצינות בשניים-שלושה משפטים מה מתרחש ומצטלם בסצינה, ואח"כ בעוד שניים-שלושה משפטים את הוראות הבימוי, הלוקיישן פנים/חוץ/יום/לילה, והוראות המצלמה של הסצינה. בלי דיאלוגים ופירוט - אבל באופן שסך כל הטריטמנט ייתן תמונה למי שקורא אותו - איך את מתכננת לצלם ולביים את הסרט. בתיק ההפקה ישנו אכן טופס של טריטמנט, אבל מה "מכניסים" בכל רובריקה שם - יוכל אולי מישהו אחר לפרט - עברו שנים מאז שהגשתי טריטמנט במבנה כזה, וגם אני לא ממש הבנתי "למה התכוון המשורר"... בהצלחה,

m a n k o

New member
תודה רבה :))

זה בדיוק מה שרציתי לדעת... לכתוב נושא שיחה ששתי דמויות מדברות אפשר?

טריטמנט

הדף שמופיע בקישורים, מעט בעייתי, מפני שיש בו שורות לטקסטים. בטריטמנט אין טקסטסים !! טריטמנט הוא התסריט, בצורה מקוצרת ללא דיאלוגים. הוא שלב שבין הסינופסיס לתסריט. הטריטמנט משמש לקבלת מושג בלבד, על המתרחש בתסריט. אם יש משפט מפתח שנאמר בסרט, ניתן לרשום אותו בטריטמנט. לדוגמא : סצינה 26 - המחסל נכנס לתחנת המשטרה ושואל אם X נמצא בתוכה. השוטר לא עונה לו והמחסל אומר לו "אני עוד אחזור" ויוצא מהתחנה. (המשפט הזה "I`ll be back" היה המשפט שיצג את כל הסדרה של "שליחות קטלנית". סצינה 27 - X יושב בחדר החקירות עם החוקר, ונשאל על הקשר בינו לבין Y סצינה 28 - המחסל נכנס לתחנה עם רובה בידו, מחסל את כל מי שמסביב וצועד לכיוון חדר החקירות...

למעלה