טריויה ,מי יודע

zinger d 1

New member
טריויה ,מי יודע

קצת לפני המרתון ולשימון הראש בחופש . החידון אינו נושא פרסים אך יביא כבוד רב לעונה נכונה ,יש פיקוח מלא של ועדה מארגנת ,חסויות ושאר ירקות.. ולשלב השאלות: 1.המרחק המדויק לריצה הוא 42.195 ק"מ אמנם הבסיס הוא ביוון העתיקה אך מתי איפה ולמה נקבע המרחק הזה???? 2.באולמפידת 1904 התרחשה דרמה על מסלול ריצת המרתון .מה הדרמה מי ומי בין המשתתפים לקח בה חלק ומה היו התוצאות???

ramaya

New member
מרתון נקרא

ע"ש פידיפידוס שהיה החייל היווני שרץ לאתונה משדה הקרב שהיה במארתון ( עוד שרוט )בשנת 490 לפנה"ס. התקן נקבע רק ב-1924 ובקשר לדרמה אין לי מושג , כנראה מספקות אותי הדרמות בחיי האישיים , אבל אני בטוחה שמישהו יענה לך על הנ"ל רק טוב

yuvalhets

New member
דווקא נשמע מעניין- הדרמות בחייך

פרק נוסף בסדרת המתח: מי הזיז את הגבינה שלי (סיפור מותח ומשמין, בהמשכים)

ramaya

New member
יובלי

א. אני לא אהבתי את הספר. ב. אני יותר בקטע של שוקולד - פחות גבינה . ג. ביום שבת הוזמנתי לת"א אני אשמח לדסקס איתך על הדרמות בחיי, אולי אפילו לייצר יחד אחת חדשה... ד. בנוסף להיותך נאה ומשורר אתה גם פסיכולוג לעת מצוא ( המסוקס הרגיש)?

אני יודע את שלושת המנצחים

טומאס היקס ראשון מעל כולם אחריו אלבאט אחד אני לא זוכר השלישי ארתור ניוטון!

הדרמה שהתרחשה והסיבה למרחק

במרתון של 1904 הרץ שנכנס ראשון לאצטדיון היה כה מותש ומתושתש שרץ (בעיקר נפל) לכיוון ההפוך. נשמות טובות שעזרו לו לקום לשנות את כיוון הריצה ולחצות את קו הסיום גרמו לפסילתו. המרחק נקבע עקב רצונה של המלכה האנגליה לראות את הרצים עוברים מתחת לחלון הארמון בדרך לסיום. משמעות הדבר היתה הוספה למרחק המקורי (36 או 38 ק"מ) והפיכת המרתון ל-42.195 הק"מ של העידן המודרני. אגב על המסלול המשוער של אותו חייל יווני שלא השכיל להשתמש באיזוטונים למינהם, מתקיים עד היום מרוץ מסורתי למרחק של 36 ק"מ.

ramaya

New member
יאיר יקיר

היה דיי צפוי שבטח אתה תענה נכונה על כל התשובות, אני מבינה שאתה חובב משחקים יידוע ( זכרון, טרוויה ). בקשר לדרמה זכרתי שזה היה קשור לאיבוד חושים ( כמו כל דרמה טובה ) אבל לא זכרתי את הפרטים. אני היום בכפר חסידים, ההזמנה ליין עדיין בעינה??? יום טוב רמית

ramaya

New member
ואני חשבתי...

שאתה טוב במשחקי זיכרון... לא אמרת לי שאנחנו בפגרה??? או שבגילך אימונים זה שם כולל לספורט מבוגרים? בכל מקרה אתה חייב לעבוד על התירוצים שלך, מה זה רק עכשיו??? ההודעה משעה 06:00 בבוקר, עניתי לך אפילו לפני שעניתי ליובל בכל מקרה לילה מ ד ה י ם לך...

פגרה פגרה אבל יש לנו בקבוצה גם....

רוכבי אופניים שהתחילו את העונה היום ו....טה טה דההההה היום הגיעו האופניים לבית הספר לאופניים והילדים קיבלו כיוונים.

ramaya

New member
חוזרת בי

מההשמצות . שיהיה בהצלחה לדור העתיד , היין הרבה פחות חשוב.

runner

New member
The current Marathon Distance

At the 1908 Olympic Games in London, the marathon distance was changed to 26 miles to cover the ground from Windsor Castle to White City stadium, with 385 yards added on so the race could finish in front of King Edward VII´s royal box. (=42.195km) After 16 years of extremely heated discussion, this 26.2 mile distance was esta- blished at the 1924 Olympics in Paris as the official marathon distance. Boston Athletic Association officials, attempting to comply with Olympic standards, also adjusted their course dis- tance in 1924 but were devastated when it was discovered a few years later that the Boston course was 161 meters short. This situation was immediately corrected, but records for a full 42,195 meter marathon can officially only be taken from Boston marathons after 1927.

למעלה