טריגר

קולדון

New member
טריגר

להרגיש שיאוש גדול עולה פתאום ומתחיל להצטבר,
צורך דחוף ביותר לבכות, בחילה וחוסר תיאבון
שנפתרים בדרך כלל ברגע שמגישים לי ארוחה נורמאלית
או במקרה הטוב כשאני קולטת ששוב לא אכלתי כמה שעות רצוף וכן מצליחה להתקין לעצמי ארוחה נורמאלית בלי לוותר על זה.

עוד כמה דקות אאסוף את עצמי ואחמם את הארוחה שקניתי מקודם במעוד מועד, במיוחד לקראת הרגע הזה.
[ברגע של הארה לפני ליל הסדר אליו השנה אני לא הולכת]

במקום להרגיש חופש-

להרגיש מוגבלות ונכות לעומת כל שאר העולם

להצטרך בכל הכוח דווקא לא להזדהות עם הרגשות האלו כי הם מלכודת אצבעות סינית.

להיות חלשה ולהרגיש ככה
להרגיש הקלה מטורפת אחרי כמה ביסים ולהבין, שוב, כמה זה פשוט, בעצם
וכמה אני בנאדם מן השורה שכל מה שהוא צריך זה לאכול כמו שצריך כדי להיות נורמאלי

לחייך ולהבטיח לעצמי לא לשכוח לפעם הבאה.

חבר שלי טס לחול להרבה זמן וקשה לי עם שינויים. קשה לי לשמור על הקונסטרוקציה הבריאה יחסית
שקיימת בחיים שלי כשהוא כאן.
הוא מתפקד. עובד, אוכל, מנקה, מבשל, נהנה מהחיים.
כשהוא שם יותר קל לי לזכור שזה מה שעושים בחיים האלו כדי לשרוד אותם.

כשהוא לא שם אני מרגישה כאילו משהו נשלף פתאום מהעבר וחוזר.
בדידות מאוד גדולה, בעיקר התבודדות.

זה צירוף מקרים של חופש, זמן פנוי והידיעה שאני ככה רק כי זה באמת ממש ממש זמני-
אני יודעת שזה מה שמאפשר לי ללכת עוד הפעם לגעת בקצה שלי אפילו לא לגעת בו, סתם להסתכל עליו קצת.
אם הייתי לבד באמת עכשיו הייתי נאבקת לא ליפול עם כל הכלים שיש לי.
אני מרשה לעצמי, בקטנה. אני לא נהנית מזה..
ותיכף אני באמת הולכת לאכול את מה שבאמת קניתי מראש וכל הכבוד לי :)

כן, אני בריאה, אני לא רוצה אפילו לרדת במשקל. אני כן רוצה להמשיך באמת רק להתקדם.
אני כן מתקדמת. ולא מושך אותי כבר לחזור למקומות חולילם וחלשים
ואפילו כשיש רצון כן ועמוק לצאת מזה, זה קשה.
אפילו כשאני במקום שבאמת לא מעניין אותי להיות אנורקטית, זה רודף אותי
אפילו כשאני כבר כן רוצה להצליח ולא לפחד מהצלחה, אני מתמודדת עם החרדות האלו למרות שכבר התרחקתי מהן כל כך.

חג שמח..
מקווה שארוחת החג שלכם עוברת יותר טוב משלי...

קולדון

New member
עדכון..

בערך חצי שעה אחרי הפוסט הזה, גררתי את עצמי לחמם את ארוחת החג המאולתרת שלי (כי לא נסעתי השנה לליל הסדר)
והרגשתי יותר טוב, בדיוק כמו שחשבתי שיקרה.

ביום יום יש לי מסגרת מאוד ברורה של מה אני עושה ומתי אני אוכלת, פשוט כי אני מתאימה את הארוחות לאימונים שלי ואני מתאמנת כל יום.
החג קצת בלבל את העניינים, אבל סהכ חזרתי לעצמי.

לנצח יחרפן אותי להאמין שככה אי אכילה משפיעה עליי חזק, כמו סם.
ולחילופין, אחרי שאני מליחה להתאפס על עצמי ולאכול, חוזרת לי השמחה, התקווה, הביטחון.

אני יודעת שאולי זה לא מדבר אל הרבה ממכן, כי כשהייתי עמוק במחלה בכלל לא התעסקתי עם הדברים האלו.

אני כבר לא חולה, או לפחות אני כמו אלכוהליסט יבש :) אז זה לא שאני מחוסנת מהדברים, זה לא שבאמת מבריאים והכל נעלם.
זה פשוט הופך להיות למועקה והבנה שאני לא כמו בנאדם רגיל בריא מן השורה. כשהייתי אנורקטית הפחד שלי היה להיות כמו כולם, והפלא ופלא, אני לא, אבל אז לא מנחם אלא ההיפך..

katrina12

New member
הזדהות

כל הכבוד שאת בסופו של דבר מכריחה את עצמך לאכול, לי לצערי אין לפעמים את הכוחות גם לזה.
זה נכון, גם כשרעבים מאוד מרגישים חוסר איפוס ודיכדוך . מהבחינה הזאת אוכל באמת מחזיר את ׳׳השפיות׳׳ ואת השמחה.
אני אישית קבעתי תור למרפאה להפרעות אכילה, מה איתך? חשבת על ללכת לטיפול?
וזה באמת נכון, הרבה פעמים ההפרעה מפריעה לעשות את הדברים הרגילים: לקום בבוקר,להתלבש, ללכת לעבודה וכ׳ו. וגם כשעושים אותם זה כרוך במאמץ וזה לא באופן אוטומטי.
למה לא הלכת לסדר? אני חושבת שחבל לוותר על זה.
המון בהצלחה ומקווה שהמצב ישתפר3>

קולדון

New member
אני כבר בריאה :)

סיימתי טיפול לפני כמה שנים והמצב שלי טוב, יציב מבחינת אכילה ומשקל תקין.
יש מצבים שיותר קשה לי בהם אבל אני לא מרגישה צורך ללכת לטיפול שוב. הצלחתי להשיג הרבה מאוד בזכות הטיפול, אבל בשלב מסויים הגעתי למצב די יציב למרות שלא מושלם, ולא הרגשתי שהטיפול מצליח לגרום לי לשנות ולהתקדם מעבר.
אולי כי יחסית למופרעת אכילה באמת יצאתי מזה, כל התפיסה שלי השתנתה לגבי עצמי, לגבי מראה חיצוני, לגבי בריאות.. אז במקומות האלו כבר לא ממש יודעים מה לעשות איתי, זה כבר מחוץ לספרים, מה שנקרא.

אני יודעת שכשעולה הקושי אני צריכה לגרום לעצמי לאכול למרות הקושי, וזה מה שאני עושה. זה אף פעם לא עובר מעבר לזה, לא באמת קורה מצב שאני לא אוכלת מספיק ומתחילה ריגרסיה...

levshavur

New member
אוכל..

קולדון שלום,
מה שלומך? איך עובר לך החג?
אכן המוטיבציה לאכול היא גבוהה הרבה יותר כאשר הבנזוג בסביבה או כשיש סדר יום קבוע כלשהו, אבל עצם העובדה שיכולת להכיר בצורך לאכול, למרות הקושי הרגשי, ולמרות חוסר הרצון, זה הישג אדיר בעיניי.
אני מקווה בשבילך שלפחות עכשיו, בחול המועד, את לא לבד...ושיש לך עם מי לאכול

לבשה.

קולדון

New member
תודה לבשה

יש ימים יותר טובים, שאני ממש מצליחה להשקיע בעצמי ולבשל ואז זה ממש משמח אותי ואני גאה בעצמי. ויש ימים שאני יותר מחפפת (אוכל מספיק מבחינת הכמות אבל לא משקיעה ודי מחפפת מבחינת האיכות)

זה היה רגע קשה אחד ועכשיו הוא עבר. תמיד כשהרגעים הקשים מגיעים הם בולעים הכל ומרגישים אינסופיים. אחכ אני שמחה לחזור לעצמי ולהיות בפחות זום אין על החלקים הקשים..

levshavur

New member
רגעים קשים....

קולדון שלום,
רגעים קשים תמיד נחווים כסוג של אינסופיים, לפחות אני חווה את זה ככה...אבל ברגע שזה נגמר אז העוצמה נעלמת יחד עם זה.
זה כמו שאישה כשהיא יולדת סובלת מכאבים עזים, ויש נשים שחושבות 'אני לא הולכת להיכנס להיריון פעם שנייה...' אבל אחרי שהתינוק/ת נולדים, כשהם רואים את היצור המקסים והחמוד הזה שהגיח לעולם, הכאב מתעמעם, ושוב בשלב מסוים האישה מוכנה רגשית לעבור את התהליך מחדש על מנת שיהיה לה ילד נוסף...
ככה גם עם אוכל, יש רגעים שקשה ואין רצון להשקיע, אז ברגע כזה חשוב לשמור על אכילה הכרחית, ולאכול את הכמות הדרושה, גם היא לא הכי איכותית או מושקעת, ולהשלים את חסר ההשקעה בזמן אחר.
כשיש לנו שמחה פנימית, ופידבק חיובי, יש גם מוטיבציה גבוהה יותר לעשות דברים...
אני מאוד שמחה לקרוא שכרגע ההרגשה שלך טובה יותר.

לבשה.

קולדון

New member
וטריגר אישי מיוחד להיום

נתקלתי היום ברחוב ליד הבית באקס
זה.. בנאדם שמהרגע שראיתי בפעם הראשונה הרגשתי שנופלת עליי ערימה של לבנים.. בנאדם שאהבתי בהרבה יותר מידי טירוף.
אז גם נכנסתי לאנורקסיה ושאר הרס כללי של כל מה שכרוך בלמחוק את כל מה שהיה לפני, פשוט ככה.
הקשר הכי משמעותי והכי הרסני וטראומתי שהיה לי בחיים, שנה אחרי שנפרדנו עוד בהיתי בקיר בלי לעשות כלום חוץ מזה, ועוד ארבע שנים אחרי כן כדי לעזוב את הארץ, ממש לצאת מזה ולהתחיל לשקם את עצמי.

קיצר, נתקלתי בו היום ברחוב והוא עשה לי מיינדפאק שהוא לא מזהה אותי ובזה זה הסתיים.

הרגשתי... כמו בסרט אימה, קצת. שמשהו רע הולך לקרות.
אבל זו תמיד ההרגשה שהייתה לי סביבו אז אולי זה לא קשור לקטע.

אני רוצה לחשוב שלא אכפת לי, שזה היה מזמן, שנשבר לי הלב מאז לפחות ארבע פעמים. שאני ניתקתי את הקשר, שאני לא לשניה אחת אפילו הייתי רוצה איזשהו קשר עם הבנאדם וכל זה שאני בפאקינג מערכת יחסים מדהימה ואחרת ובריאה ויציבה ומחזקת (!) .
אני רוצה לזכור שהוא יצור, שזכותו תכלס להתנהג איך שבא לו והוא לא חייב לי כלום (בולשיט! הוא חייב לי מבחינתי לכמה גילגולי חיים..)

אבל עובדה שאני עדיין ערה..
אז כנראה משהו כן מציק....
נה -יה..

קולדון

New member
השפעה חזקה

יש לכל האנשים עליי. לכל מקום שאני הולכת אני מרגישה שאני מקבלת את הצורה והכיוון שלו.
אני אפילו לא שמה לב שזו לא אני, שאני תחת השפעה.אני אפילו לא שמה לב באמת לשינוי רק מתחילה להרגיש בהתאם.

בגלל זה אני כל כך רגישה לאיזה אנשים נמצאים לידי, איפה אני עובדת, גרה ומסתובבת כי כל עוד ההשפעה טפחיובית ומחזקת אני מרגישה טוב וגם מחזירה את זה החוצה באותה צורה כמו השתקפות.

זה עשה לי כזה קיק אחורה בזמן לתקופה החולה שלי רק להתקל בבנאדם הזה... ברררררר כמה טוב שזה כבר לא החיים שלי ושתיכף ההשפעה הזו תשחרר..

TinaBa

New member
אוי! זה מצב מחורבן להיתקל בו ככה!

איך את היום?

אני חושבת כמה זה מפחיד שהעולם בחוץ משפיע ככה. כאילו אין גבולות על מה שזה אני. כל אחד יכול לעשות איתי מה שהוא רוצה. ויותר גרוע מזה- אני אפילו לא אשים לב שזה קורה ולא אצליח לעצור את זה בזמן.
זה מבעית!

נראה לי שהמודעות פה משחקת תפקיד מכריע. כשיודעים שזה ככה, יותר קל לזהות את זה (גם אם באיחור). ואולי ככל שהמודעות שלך תתפתח, תוכלי לזהות סימנים מוקדמים יותר...
אולי שווה לחשוב על דברים או מעשים שאת ממש לא רוצה לעשות, שהם ממש לא את, ושהם יהוו מין צ'קלקה מהבהבת שאת תחת השפעה לא טובה? או אולי לנסות להעזר באנשים משמעותיים בחיים שלך שיאותתו לך שמשהו בך משתנה?
איך זה נשמע לך?

קולדון

New member
היום אני בסדר כבר..

השתחררה ההשפעה.. :)

אני מודעת לזה מאוד ולכן אני מאוד מקפידה על האנשים שמסביבי.
בתקופות החולות חיפשתי את ההשפעה החולה הזו עליי וזו הסיבה שכל כך נתפסתי על הבנאדם הזה.

פשוט כל כך הרבה זמן לא הרגשתי ככה, כמו אז. כי באמת כל האנשים סביבי- ככל שאני יותר בריאה, יותר בריאים וחיוביים וכבר המון זמן לא יצא לי להתקל בנאדם עם כוונות רעות..

מרגישה יותר טוב :)

levshavur

New member
טוב לקרוא...

קולדון שלום,
מצטערת שלא יצא לי להגיב לך אתמול, פשוט הגיע רגע שהעיניים כמעט ונעצמו לי מול המקלדת...
אני מאוד מבינה אותך בקטע הזה עד כמה אנשים (או מצבים) טריגריים יכולים להחזיר אותנו אחורה, אבל אני חושבת שאת היום חזקה יותר.
אז גם אם את מושפעת ממה שקורה מסביבך מבחינת האנשים, אני חושבת שכיום את יכולה יותר להגיד לא לדברים שאת מרגישה שלא טובים לחיים שלך...
אני שמחה בשבילך שהיום את מרגישה טוב יותר...

לבשה.
,

למעלה