טריגר ?

טריגר ?

לא הייתי בפורום הזה המון המון זמן.. אני מרגישה צורך לכתוב פה. אולי יבינו אותי פה, אולי אני אצליח להבין את עצמי.

אני רוצה להפסיק להיות מופרעת אכילה. הזמן עובר והשנים חולפות ואני נשארת באותו מקום דפוק מבחינת אוכל. שום דבר לא השתנה. היו תקופות שאכלתי יותר מסודר ויותר טוב אבל זה רק תקופות חולפות ונראה כאילו הדבר היחידי שהוא לא תקופה חולפת זאת ההפרעה הדפוקה הזאת.
אני לא יודעת כבר באיזה מקום בסקאלה זה נמצא. אני לא יודעת אם אני בכלל יכולה להגיד שאני מופרעת אכילה.
נדמה שהדבר היחידי המופרע שאני עושה זה לאכול בסתר ולשנוא את עצמי בסתר (גם מעצמי. מנסה לא להגיע למקום של השנאה אז אני לא חושבת על השנאה אבל אני גם לא אוהבת אז נשאר שאני לא כלום. רק מנסה לא לשנוא. אבל בשביל מה בעצם? אולי כדאי שאני אפסיק להסתתר מעצמי. הרי אני יודעת שאני לא אצליח לאהוב את עצמי באמת אז למה להתחבא?). הריגוש הזה של לאכול בסתר אני לא יכולה לתאר אותו. לאכול דברים שאסור לאכול ואסור שאחרים ידעו שאכלתי אותו.
שוב אותה גברת רק בשינוי אדרת.
ליצור עולם משל עצמי דרך אוכל שבו רק אני והאוכל נמצאים במין רומן דפוק ולא הגיוני. אותו דבר שהיה לי גם שהייתי קטנה יותר (אז היו גם צומות והקאות וספורט ושקילות) .
זה נדמה כאילו הצרה הזה לעולם לא תעזוב אותי.
אין לי שליטה בנוגע לשום דבר בחיים שלי כרגע ובמיוחד במיוחד לא באוכל ובגלל זה גם כל כך קשה לי להפסיק את כל האכילות בסתר האלו. נדמה כאילו זאת הדרך הקלה ביותר ללהרוס את עצמי (אם זה הגיוני בכלל)

רק רציתי לשתף קצת.

תודה על המקום

היי, את

באמת המון זמן שלא היית כאן.
שמחה שבחרת לכתוב לנו כשאת מרגישה ככה.
תמיד יש לך כאן מקום.

את כותבת ששום דבר לא השתנה ושאת באותו המקום כל השנים, אבל מצד שני מתארת גם שפעם היית במקום יותר קיצוני והיו לך הרבה יותר סימפטומים חולים. זה שינוי לטובה שאת כבר לא צמה מקיאה ושוקלת את עצמך.
מה עזר לשינוי הזה לקרות?
והאם מתישהו במהלך הזמן הזה היית בטיפול?
ועכשיו?

מדהים שאת עדיין זוכרת

זה נכון, בעבר היו יותר סימפטומים חולים. אבל אני תוהה עד כמה זה באמת משנה אם יש X סימפטומים חולים או Y בסופו של דבר הם עדיין קיימים וגם נמצאים אצלי בראש כל הזמן. גם בתקופה של השנה האחרונה שהרגשתי שבאמת אני במצב טוב יותר- אכלתי בריא, שמרתי על משקל מאוזן עדיין הייתה ההרגשה החולה בראש. ואני לא יודעת אם היא אי פעם תצליח לעזוב אותי. זה כאילו שאתה יודע שעכשיו אתה בסדר אבל מצד שני אתה גם יודע שזה לא יחזיק מעמד הרבה זמן ומתישהו אתה לא תצליח להחזיק את עצמך בידיים יותר ותיפול שוב. אתה לא יודע מתי זה יקרה אתה לא יודע אם זה בכלל יקרה (במקרה שלי, זה קרה. באשמתי לחלוטין אני זאת שנתתי לזה לצאת מידי שליטה, שהרשתה ועדיין מרשה לעצמה להיכנס לבולמוסים מטורפים ולאכילות בסתר כאילו שזה ייתן לי משהו חוץ מיותר שנאה. אבל אפילו שזה בידיים שלי אני מרגישה שאני חסרת שליטה מול זה ושאין לי איך לעצור את זה) אבל זה כל הזמן בתודעה שלך. מתישהו אתה תיפול.

אני חושבת שהשינוי הזה קרה כי זה בא ממני, כי אני רציתי שהוא יקרה. הייתי בתקופה ממש לא טובה עם ניסיון התאבדות (שלא קשור בהכרח לה"א) ואחרי זה הצלחתי לקום קצת על הרגליים ולשנות הרגלי אכילה לתזונה שהרגשתי שהיא עושה לי הכי טוב מכל בחינה אפשרית. ואני עדיין חושבת ככה ואני עדיין רוצה שהשינוי הזה יקרה שוב, אבל עם כמה שאני מאמינה בזה אני לא מפסיקה ליפול אני לא מצליחה להחזיק את עצמי בידיים.
הייתי אצל פסיכולוגית לפני שנתיים בערך לתקופה של כמעט שנה אבל לא דיברנו על ה"א ולא הרגשתי שהטיפול עזר לי כל כך. לא הצלחתי לדבר עם הפסיכו'. כרגע לא אפשרי לי להיכנס לטיפול, בעיקר מבחינה כספית (השתמשתי כבר בכל הפגישות שהקופ"ח נותן. אפילו הפסיכו' הצליחה להאריך את זה ל60 פגישות במקום 30). אני גם לא בטוחה שאני אצליח לקבל מטיפול מה שצריך. מאוד קשה לי להיפתח ולדבר במיוחד כשאני יודעת שיש איזה "ציפייה" ממני לדבר. אני פשוט נסגרת ולא מסוגלת. אז אני לא מצליחה באמת לקבל מטיפול מה שהייתי מצפה לקבל ממנו.

תמיד יש פער

בין השינוי ההתנהגותי לשינוי המחשבתי.
המחשבות נשארות חולות הרבה יותר זמן מההתנהגות,
אני חושבת שכל מי שהייתה בתהליך החלמה תוכל לתאר את זה באופן דומה.
את צריכה לשמור על התנהגות בריאה, לוותר על המעשים החולים,
למרות שרגשית ומחשבתית את באותו המקום החולה.
אבל איכשהו, עם הזמן, השינוי ההתנהגותי משפיע על המחשבות והתחושות, ואת כבר לא מרגישה דברים באותה עוצמה, לא חושבת באופן אובססיבי כמו פעם.
הרגשת את זה קורה לך? את השינויים האלו בעוצמה ובתדירות?
לכל אחת זה לוקח זמן אחר, וצריך סבלנות, אבל התהליך הזה קורה.

טיפול לא חייב להיות טיפול פסיכולוגי [למרות שאני מאמינה שזה חובה בהתליך החלמה.] זה יכול להיות עזרה של דיאטנית, או טיפול התנהגותי, למשל.
גם הטיפולים של קופת החולים, לדעתי זה פר שנה, לא? אם כבר יותר משנה לא קיבלת טיפול דרכם, אולי שוב תוכלי להשיג משהו. הכתובת הנכונה ללחוץ עליה היא רופא המשפחה.

העברתי יום ללא אכילה בסתר וללא בולמוסים.
אני מרגישה כאילו מחר אני הולכת להישבר.
עצות איך להחזיק את עצמי בידיים?

לבינתיים יום שלישי

קשה לי. ממש. אבל אני מצליחה איכשהו לאסוף את עצמי בידיים ולא ליפול. אני חושבת שגם בגלל הכתיבה בפורום שפתאום זאת לא רק אני לבד מול זה.

מקווה שזה ימשיך טוב מקווה לא ליפול מחר או מחרתיים. הנפילה מרגישה קרובה אבל אני מקווה שאני אצליח לעצור אותה.

למעלה