טריגר

טריגר

מנסה שלא להחביא הכל מתחת למילים יפות (ולו כי הן נגמרות לי).

לפני שבוע או שבועיים – אני לא זוכרת, השתגעו לי הזמנים – הלכתי לתור חירומי אצל הפסיכיאטר כדי לבקש עזרה. אני לא יכולה להפסיק לחשוב על לפצוע את עצמי. אני רדופת מחשבות, כמעט פנטזיות, על דם, חדרי מיון, הדבקות ותפרים. הוא הציע לאשפז אותי במחלקה פסיכיאטרית ובין השאר אמר כמה דברים שוברי לב על זה שאני חולה, אולי מדי בשביל אשפוז יום – האופציה היחידה שאני מסוגלת לשקול כרגע – וחמש עשרה שנים לא מטופלת הופכות אותי לכרונית, ובלי לומר כלום על סיכויי ההחלמה שלי (הוא חושב שיש והם חלקיים, תלוי בהגדרה להחלמה או לשיקום) – הציפיות צריכות להיות ריאליות, כלומר: איטיות והדרגתיות.

אבל אין לי זמן. לא ככה. הצרכים שלי כאדם מומרים שוב ושוב באילוצים של לשמר אותי קורבן מבחירה. (*זה* צדק: עכשיו אני בוחרת). פעם הסברתי לחברה מה יש בי מעבר לחרדה שאז היתה אבחנתי העיקרית. אני קוראת אותי עכשיו ומגלה (כמה נחמד) שכל זה לא רלוונטי. אני מורכבת מרצון להכאיב לי ואין בי שום דבר מעבר. חוץ מלחפש טיפול ולהגיע למעקבים אין לי מושג מה לעשות. (והשקט הזה, הרוגע, הוא מחרפן אותי. אני כותבת בכאב אבל בלי להניד עפעף. כמעט בציפיה).

clastic

New member

והלוואי שהיה לי עוד משהו להגיד או להציע.

רוב הדברים שאת כותבת רחוקים לא רק ממני אלא גם ממה שאני מרגיש
שבטווח היכולת שלי לנסות לדמיין.

אני לא מומחה. אין לי אפילו מושג קלוש במקרה הזה.
רק נדמה לי (ואני לא מחדש לך בזה כלום) שכל התקדמות
(עזבי התקדמות, שמירה על תפקוד יומיומי סביר) כרוכה בכוח רצון
עילאי ועצום מצדך.
והנה - את חיה, מתפקדת.
תחשבי לבד מה זה אומר, עלייך, על העוצמות שלך.
זה לא טריוויאלי בכלל, תחשבי על מה שאת עוברת ואני בטוח שתוכלי
לחשוב על כמה אנשים שבשונה ממך כבר מזמן היו קורסים תחת עומס כזה.

מחזיק לך אצבעות לימים שלווים וטובים הרבה יותר

בינתיים, אני מחבקת אותך

ואכתוב יותר, על כמה ואיך אני לא מסכימה עם הפסיכיאטר שאמר לך את הדברים האלה, מאוחר יותר.

תודה, טל וגרניום.

קראתי את שניכם שוב ושוב ונגעתם לליבי.
(כרגע חזרתי ממנו שוב. אז ככה יראו החיים שלי מעכשיו.)

clastic

New member
למה את מתכוונת

במילים ״אז ככה יראו החיים שלי מעכשיו״?

ונניח בצד את מה שהוא אמר על זה שאשפוז יום לא יספיק,
אם את מסוגלת כרגע ללכת על זה, אולי שווה לשקול לפחות?

נ.ב - לכי תדעי למה הוא אמר מה שהוא אמר לגבי סיכויי החלמה.
באותה מידה שהוא אולי צודק כדאי גם לפחות לשקול את האפשרות שהוא עושה לך פסיכולוגיה הפוכה, או שהוא אולי פשוט טועה.
(מתפתה לכתוב גם ״או שהוא דביל״...)

הוא לא דביל

הוא איש המקצוע הראשון מתחום בריאות הנפש שהסכים לקבל את קיומו של הנרטיב שלי; הוא לאו דווקא מסכים איתו תמיד - בעיניו אני שילוב של גנים גרועים ונסיבות מצערות, בעיני אני כולי נסיבות מצערות - אבל הוא גם לא מתווכח איתי כשאני צורחת עליו שאני שונאת את הגדרת האישיות הגבולית, וברשותו, לא לכתוב אותה. יש לי הרבה הערכה אליו (טוב, והוא גם נותן לי מרשמים לכל הדברים שעובדים
).

אני מתכוונת, בפשטות, שהתחלתי לחפש טיפול לפני כמעט שנה. לא הגעתי לא למטפלת שאני מעריכה, לא למישהו שחושב שיש לי סיכויי החלמה כלשהם, ולעזאזל - גם במדד האבחנה (שהוא סתם, אני יודעת, ובכל זאת): אין לי שום אבחנה נורמלית, רק זכיתי ב-BPD מפוקפק ומגביל צעדים. (כי מאז כולם ששים לטפל בי, בהחלט). אז או שארדוף טיפול נורמלי או שאהיה בכזה כל חיי? אין לי כח.

ואם אני נשמעת עצבנית, זה בטח לא עליך. תודה, טל.

clastic

New member
ברור שלא התכוונתי

שהוא דביל.
בכל זאת, תמיד כדאי להיות ערים לכל האפשרויות

אני גם מבין את ההערכה הרבה שיש לך כלפיו, זה אפילו מצוין.
רק שימי לב שאת איתו כי הוא באמת עושה לך טוב בטווח הרחוק ולא כי נעשה ״נוח״.
אולי זה לא יקרה בקרוב, אבל בסופו של דבר אל תתפשרי על פחות מהטוב ביותר עבור עצמך.

את צודקת בהתעקשות שלך על טיפול

וזה עוול אמיתי שאת עדיין לא מקבלת את הטיפול שאת זקוקה לו. אבל כשתקבלי, כל האמירות על כרוניות או שככה ייראו כל החיים יהפכו לפשוט לא רלוונטיות. טיפול, כשהוא עובד, יכול לחולל מהפכות. אני מאמינה בזה כי זו החוויה שלי, ואני לא עד כדי כך מיוחדת. אני מאמינה בזה גם בשבילך. אז בינתיים, כן, את צריכה להחזיק מעמד בעור שינייך ולהתמודד עם אמירות פסיכיאטריות ממינים שונים (תזכירי לי לספר לך פעם מה איזה פסיכיאטר נרציסט ואידיוט אמר לי). אחר כך תבוא הקלה.
מחבקת.

ואז אני אהיה בטיפול כל חיי?

(אני רוצה שיחזירו לי את הזמן הזה) וחמש עשרה השנים האלה שבהן אני בטוחה שכולם הולכים למות, שונאים אותי ורוצים לפגוע בי? (גם את הזמן הזה אני רוצה) או את השנה שבה אני משקיעה *כל* רגע פנוי על חשבון *כל* מה שחשוב לי כדי למצוא טיפול, ובסוף מסיימת עם BPD בתיק הרפואי שלי בקופ"ח? (את הכל אני רוצה בחזרה. זהו. נגמר לי הכח. אני צריכה הקלה עכשיו).
תודה. סליחה על הקרביות. את עוזרת.

clastic

New member
כן!!

כולנו בטיפול כל ימי חיינו, כל בני האדם.

חלק הולכים לפסיכולוג, חלק הולכם לחדר כושר,
חלק עושים מדיטציה, חלק יוצאים לטרקים בהימלייה,
חלק שותים מיצי פירות, חלק כותבים אוטוביוגרפיה,
חלק נוטלים תרופות כדי להרדם, חלק רוקדים עד הבוקר במועדון,
חלק הולכים לאסטרולוג, חלק מגדלים פטוניות בעדנית.

עושים מה שאפשר (וצריך) כדי להיות מאושרים.

שחררי את עצמך מרכושנות כלפי הזמן שחלף.
אולי הוא התבזבז, אולי עוד תלמדי ממנו, ימים יגידו.
עשי את הכי טוב שאת יכולה מעכשיו, כי זה מה שיש לך כרגע.

Kalphana Vera

New member
אף אחד לא יחזיר לך את הזמן הזה.

וזה נוראי, ועצוב, ומאד לא הוגן.
השאלה היא, מה עם הזמן שעוד נשאר לך? איך תבחרי להעביר אותו?
זה לא משנה מה קרה, זה לא משנה למה או מי. הזמן שלך נגנב ממך, וגרוע מכך, כי חווית כל שניה ממנו בדרך שאף ילדה, אף בן אדם, לא אמור לחוות. ואז היית (הייתי) קטנה, וקרה מה שקרה שגרם לך לחיות בסבל נוראי. היום את (רק את) יודעת שאפשר יותר טוב, ואולי, אפילו, שמגיע לך יותר טוב. את לא סתם מחפשת טיפול בכל כוח שעוד נשאר לך, את רוצה שיהיה אחרת. אז כן, זה ייקח זמן. זה נורא לא הוגן, אבל ייקח לך זמן למצוא טיפול. זמן, כביכול מבוזבז גם הוא, שלא יחזור. זה כמו השקעה, אני מניחה. את משקיעה עכשיו את הזמן שלך בלמצוא טיפול, ותהיה לזה השלכה ישירה על איך החיים שלך ייראו בעתיד. אז תשקיעי את הזמן שלך, טוב? כי מגיע לך לחוות את החיים אחרת, ויום אחד זה יקרה. עם הטיפול המתאים, והנסיבות המתאימות, זה יקרה.

(הו לא, אני בשלב הנורא לא קוהרנטי של הקסנקס. את תסלחי לי, נכון? כי אני ממש רוצה להמשיך לכתוב את ההודעה הזאת)

אז לא, אף אחד לא יחזיר לך את הזמן הזה. וכן, יכול להיות שכל החיים תהיי בטיפול. זה לא הוגן וזה לא מגיע לך.
השאלה היא, נראה לי, אם את מתכוונת להתאבל על הזמן שאבד, או להסתכל קדימה על הזמן שעוד יש לך. אני לא יודעת איך את עושה את זה, אבל את מאד טובה בלהסתכל קדימה ולהילחם על חיים טובים יותר. אז רק אל תפסיקי, למרות שזה לוקח זמן. כדי ש-15 השנים הבאות לא ייראו כמו אלה שקדמו להן.
טוב? אל תפסיקי.

בחרתי בטיפול

היה אינטייק היום. תודה על התגובה הזאת. היא עזרה לי להבין הרבה דברים (כמו זה, למשל, שאני לגמרי בוחרת להתאבל על הזמן שאבד, אבל לא במקום ההסתכלות קדימה). אני מקווה לשלוח לך מסר או להגיב כאן עוד אחרי המבחן המרושע שיהיה לי מחר. ת ו ד ה.

אני קוראת הכל, וחושבת על הנסיבות המצערות האלו

שאני לא יודעת מה הן, רק משערת את חלקן, ובוודאי יש עוד הרבה מעבר למה שאני משערת,
והסבל, אם להיות מליצית, מי ישורנו
אני חושבת על כל הפגיעות האלו, באמת, על כמה את פגועה
ואני יודעת, בהבנה המקצועית ומההיכרות האישית, איך עובד הדפוס הזה של לבחור להיות קרבן, מבחירה
אבל אני קוראת אותך וממש רוצה לצעוק לך שלמה? למה?
אם פיתחת יכולת בחירה, למה להיות קרבן? לא יותר חזק לבחור להיות לא-קרבן?
[זה לא באמת צדק, זה לשמר את הכל]

למעלה