טריגר כנראה

טריגר כנראה

יום הפטירה מספר 11 של אימא שלי. אני בעצמי, להבדיל, נמצאת עכשיו בבי"ח בשביל בדיקה שגרתית, נזכרת בכול. ואתמול נודע לי שהמורה הראשון שלי ליוגה, אדם צנוע, טוב לב ורגוע, נפטר מסרטן גם הוא. הפעם האחרונה שראיתי אותו הייתה בשבעה של אימא שלי. הוא בא לנחם אותי. לא ידעתי שמאז חזרה לו המחלה (הכרתי אותו ברמיסיה). ורע לי בלב ופשטתי על כל חנויות האוכל שבסביבה. ואני לא מפסיקה לטחון. ואני לא בתוך עצמי, הכול קורה בכאילו, כמו אז, ביום הנורא ההוא. והכול רע ומוות מסביב ואין לי מנוח, יש לי כמה מנוחים ואין לי מנוח.

קולדון

New member

תשמרי על עצמך. תנסי לכתוב? לא לכוון את כל הרגש הקשה אלייך פנימה..
&nbsp
&nbsp

תודה קולדון

אני כאובה כולי. יש לי התקף של האנדו ואני במיטה, תכף לוקחת מורפיום. רותחת על העו"סית שלי שקבעה אתי שיחה טלפונית היום כי לא יכולות להיפגש, וכמובן שכחה ואפילו שהזכרתי לה כתבה לי בקלילות, אה לא נורא שכחתי. וזה אחרי שכתבתי לה מה קרה לי. שתלך לעזאזל כל פעם עם הבלבול שלה וחוסר האכפתיות. נמאס לי הקטעים האלה כבר. וגם הפסיכולוג לא חזר אליי להודעה שהשארתי לו והוא אמר לי שהוא יהיה זמין. לעזאזל. אין עם מי לדבר. וגרמתי עכשיו צער לחברה, היא סיפרה לי על מצב קשה מאוד של מחלה במשפחה ואני רציתי לעודד אותה ע"י כך שלא תרגיש לבד כי גם אני הייתי בסבל הזה, רק שהיום יום הפטירה של אימא שלי וחבר שלי נפטר אתמול... איזו חסרת טקט... לא חשבתי... אמרתי לה שיש תקווה, שאם מנתחים זה אומר שיש תקווה כי כשאין תקווה לא מנתחים... לא רוצה יותר כלום, אין כלום, רק כאבים עזים בגוף. לא יכולה עם כל זה. די.

קולדון

New member
אם את רוצה,

את מוזמנת לשתף כאן בזכרונות...
אלו זה יקל עלייך קצת?

TinaBa

New member
אני פה איתך

מחבקת
ומזמינה אותך, כמו שקולדון כתבה, לאוורר לפה את המחשבות/רגשות הלא פשוטים האלה

Lital 172

New member
חיבוק אוהב גם ממני..

ביום שכזה שהכל מלא במערבולת של רגשות ושומעים עוד בשורה עצובה... הלב עוד יותר כואב.. ועוד יותר מתייאש.
מחפשים איזשהו הקלה ונחמה... ובורחים למה שמוכר..

מציעה לך לנשום הרבה נשימות עמוקות. לתת לעצמך את האפשרות לבכות ולהתאבל.. לפרוק החוצה ולא כלפי עצמך וכלפי הגוף שלך.
זו מחלה נוראית...וכואב כל כך שזה מגיע כזה קרוב. אני יכולה לספר.. שמאז שהכרתי את המילה סרטן אני שומעת את זה בכל מקום..
עצוב לדעת כמה זה מחריב המון אנשים....

הלילה מתקרב לו. תני לך להתפרק... תחבקי את עצמך טוב..?
עוד קצת והיום הזה נגמר..כמובן שזו התמודדות יומיומית..אבל שמגיע יום כזה שמזכיר וכלכך חד... הכל מתפרק לנו בפנים..

זה יעבור הגל הזה. זה לא יהיה ככה כואב... באמת..
מקווה שתרגישי הקלה במהרה. וכמובן שאני וכולנו פה בשבילך..

levshavur

New member
חיבוק גדול

אור שלום,
אני מבינה אותך כול כך! אני יודעת עד כמה זה כואב...
גם אני איבדתי את אימא ז"ל מהמחלה הזאת לפני שנתיים וחצי...
וזה קשה הרבה יותר כששמעת על עוד מישהו שנפטר...
אני מקווה שכשתקראי את השורות האלה תרגישי קצת יותר טוב...
יקרה, אני חושבת עלייך...
לבשה.

ספסל (טריגר קשה)

אני זוכרת ספסל. הספסל שמול חדר המיון. אני ואחותי ישבנו שם בשמש וחיכינו שאח שלנו יצא מהסידורים הפרגמטיים של הפטירה. החזקתי את הטלפון הנייד והתקשרתי למשרד להודיע שאני לא מגיעה. חשבתי רק למי להודיע, עם מי לדבר, למי לספר. לא היה אדם קרוב לרפואה, ועם אחותי אז לא דיברתי. איבה הייתה בינינו.
&nbsp
אני זוכרת שהייתי צריכה לשירותים ולא ידעתי איפה ומה, אז הלכתי למקום הראשון שראיתי, מלונית, וביקשתי שיתנו לי להיכנס. הם לא רצו, ואני התחלתי לבכות וסיפרתי להם שאימא שלי מתה עכשיו, אז הם התרצו. שוטטתי קצת בקניון הקטן, הרי לא היה באמת משהו לעשות. אני זוכרת בלוני הליום ופרחים.
&nbsp
אני זוכרת איך נכנסתי לחדר שלה, זה בכלל לא היה בשעה שלי הקבועה, פשוט קבעתי פגישה עם הפסיכולוג דאז של ההוספיס כדי שייעץ לי אם להיכנס לראות את הגופה כשיקראו לי. אז נכנסתי לחדר כדי להניח שם את היוגורטים שלי לפני שאני נוסעת משם לעבודה, ואז... לא הבנתי מה ראיתי. היא הייתה לדעתי עדיין בהכרה מעורפלת. לא הבנתי מה ראיתי. אני זוכרת את הבלגן, את העליבות שהיא סיימה בה את חייה, משהו שהיה צריך לנקות וניקיתי ולא הבנתי מה ראיתי. אוטומט. ודיברתי וליטפתי את הראש והכול היה בסדר, בערך. סידרתי את היוגורטים בשלווה ובאתי לרדת לפסיכולוג, אבל אז הבחנתי שהחזה שלה אינו עולה ויורד. זו הייתה תמיד האינדיקציה שלי לכך שהיא בחיים. והחזה נשאר יציב. ולא הבנתי מה ראיתי. ואחרי כמה שניות כן היה ברור לי מה ראיתי, אבל לא ממש, אז הלכתי די בשלווה לתחנת האחיות ואמרתי להם שנראה לי שאימא שלי לא נושמת. הייתי בטוחה שזה סתם, שזה מקרי, לא ראיתי טעם לרוץ, אבל הם רצו (כמה אחיות ואח). ביקשתי שינסו להפוך אותה, אולי אז... אבל הם אמרו לי בקול שקט שהיא נפטרה וזהו זה. וביקשתי שינסו בכל זאת להפוך אותה. לא ניסו. ואמרתי להם שעם כל הכבוד הם אחים, ורק רופא מוסמך לקבוע מוות, ואני מבקשת שיביאו רופא. לא היה רופא במתקן באותו רגע אבל התעקשתי, והם שלחו מישהו דגנרט מהמיון שבא ואמר, ספק לי ספק לאחיות - נו, בשביל זה קראתם לי? לא ברור לכם שהיא מתה? משך כתפיים והלך.
&nbsp
בין לבין טלפון מאחותי כדי להתעדכן (על זה כן דיברנו, בקושי), ולא יכולתי לענות. הפסיכולוג בדיוק עלה לחדר כדי לברר למה עדיין לא ירדתי אליו, וישר הבין הכול. נתתי לו את הטלפון שידבר עם אחותי כי לא יכולתי. מישהו הביא לי מים ושאל אם אני רוצה כדור. אמרתי שלא, אבל יצאתי למדשאה, קצת אוויר צח וכמה גוססים לידי.
&nbsp
אחר כך הפסיכולוג ירד אתי לחדרו ועזר לי להתקשר להודיע לאנשים. צחוק הגורל שאני באתי אליו מלכתחילה כדי שייעץ לי על פרידה ממנה אחרי שיודיעו לי, והנה אני זו שמודיעה, בעזרתו, לכולם. הראשון היה אחי, והוא ישר הבין, מה זה טלפון על הבוקר. גם אתו לא דיברתי, ולמעשה לא בדיוק מדברת עד עצם היום הזה. אחר כך דודות. ובן הזוג של אימא שהיה כבן 80 (אני זוכרת איך הוא עדר באדמה בזעם. גם את אשתו איבד בדרך דומה).
&nbsp
השארתי בחדר את הבובה שקניתי לאימא שלי ויצאתי ללובי לחכות לאחותי. הפסיכולוג שאל אם אני רוצה להיכנס, עכשיו כשהיא כבר מסודרת ונקייה, להיפרד ממנה ואמרתי שכן. אז נכנסתי והבטחתי לה שלא אפגע בעצמי (כי זה מה שרציתי לעשות איך שנודע לי שהיא גוססת). והרגשתי את הנוכחות העזה שלה שם, היא עדיין לא עזבה שם לגמרי. ושכחתי את הבובה. הפסיכולוג הציע להביא לי אותה וזה כל מה שהיה.
&nbsp
אני לא זוכרת מי בא ראשון, אבל אחי חיבק אותי בפעם השנייה בחיי. הפעם הראשונה הייתה כשאבא שלנו נפטר, לפני חצי יובל. אני זוכרת הלוויה הזויה, ואת ההלוויה שלידנו, של אתיופי, עם מקוננות ובגדים של קרנבל. ולא בכיתי. אני זוכרת שהתאמצתי לבכות כדי שלא ירכלו עליי כמה שאני רעה. אף אחד לא ממש ראה את הבכי הנורא של כל התקופה של הסרטן ואף אחד לא ידע לנבא מה יהיה בהמשך, כמה שנים עוד אבכה ככה. והבוס שלי הפוץ שבא עם המזכירה החתיכה.
&nbsp
המון זיכרונות כתבתי בבלוג שלי, אם מישהי מעוניינת להיכנס, זה בפוסטים הראשונים, וגם אחר כך. ועכשיו זה לא רק. זה כל הפּכּים הקטנים, הדקויות, המילים, המשחקים, השירים, האין-חיבוקים, העוגות לביה"ס, השאלות הקטנות, השאלות הגדולות, חוסר היכולת להתמודד אתי, ואיך היא לא ראתה מה.
&nbsp
וזיכרונות מהמורה ליוגה. הקול שלו. הגיטרה. הוא לימד אותי לנשום נכון אז. הוא צחק אתי על בירוקרטיות שהתאנו לו. וסיפר לי על הבת שלו, שמאמה הוא התגרש. ועל הסרטן שהיה אז בהפוגה, מי חלם שיחזור. ועל הקורס הראשון שעשיתי אתו. ועל תורת החיים שהאמין בה מאוד. ועל הסטסנגים (טקסים יוגיים מלווים בשירה). הוא היה האדם היחיד שם שיכולתי לבוא אליו ולדבר אתו על הכול ולקבל תמיד אהדה. היחיד שיכולתי להפגיז אותו בשאלות (ומי כמוני מפגיזה בשאלות) ומעולם לא התעצבן, תמיד ענה בטון אבהי ותומך.
&nbsp
ואולי יהיה עוד, בטח יהיה עוד, אבל עכשיו אני חושבת על איך זה שלפחות פעמיים בשבוע אני נמצאת באותו בית חולים, חולפת על פני ההוספיס מדי שבוע בשבוע ולא מעיפה אפילו מבט, הקניון הקטן עם הפרחים והבלונים נהיה סוג של בית, ורק את הספסל ההוא, מאחורי המיון, לא ביקרתי 11 שנים. ואולי טוב שכך.

levshavur

New member
תודה על השיתוף...

אור יקרה שלום,
לא מסוגלת להגיד הרבה, רק שקראתי, ואני אתך...
זה כול כך חזק מה שכתבת, שעומדות לי דמעות בעיניים...
מזדהה מאוד...
לבשה.

רע

איזה סשן גרוע אצל הפסיכולוג... שאלוהים יעזור לי כמה שהוא היה מעצבן היום!
וכמה שאני מושפלת...

קולדון

New member

היי אור יקרה
קראתי גם את מה שכתבת, הזכרונות.. ונשארתי ללא מילים.
אין לי משהו יותר מידי חכם להגיד, אבל לא רציתי להשאיר את ההודעה מיותמת.
&nbsp
חיבוק גדול!
&nbsp

רע (טריגר)

אני כועסת כל כך על כמה אנשים, בעיקר על מטפלים. ועל עצמי. או-הו כמה שאני כועסת. ואני אוכלת. לא מפסיקה לטחון מהערב. כמה שאני טוחנת, אלוהים יעזור לי. אז נכון, לא הדברים שאני הכי מבלמסת עליהם, תודה לאל שלא זה, אבל רק המחשבה על להיות תקועה בבית ארבעה ימים בלי שום דבר לעשות ובלי לחלץ עצמות מטריפה אותי. והכעס הנורא על זה. העלבון. חרדת הנטישה. לעזאזל עם כולם, אף אחד לא מבין. עושים את עצמם מבינים, ולא מבינים כלום, נמאס לי כבר. ואני לא מפסיקה לאכול, אלוהים, מה יהיה אתי...

למעלה