* טריגר התאבדות *

* טריגר התאבדות *

י' יקר שלי.
רק לפני כמה ימים, יום לפני המקרה הנורא, יותר נכון המעשה הנורא, כי מקרה הוא מקרה ועל מקרה אי אפשר לכעוס, עשינו קאצ'ינג אפ טלפוני אחרי מיליון שנה שלא. צחקנו, קצת ריכלנו, שיתפנו, והבטחנו שלא ניעלם זה לזה שוב לכל כך הרבה זמן.

יום למחרת עולמך נטרף באכזריות כל כך צורמת. האחיין הבכור שלך גדע את חייו באבחת ירייה. צוות מד"א שהוזעק למקום מצא אותו ללא רוח חיים. אחיך הבכור, שנמנה עם צוות מוקד החירום, התלווה אליהם וראה. ראה את כל מה שלא רצה להאמין בו. ראה את מה שלא האמין לשום הפצרה של בני משפחה אחרים. שלא האמין כמה דיכאון יכול להיות עמוק. שהתעקש שהכול יעבור, שיהיה בסדר, שלא צריך להגזים. שהתעקש שלא לאשפז אותו אשפוז כפוי למרות תחנוניהם של בני המשפחה.

ראה את הכול והבין מיד. שוטר שראה את אביך יוצא מהזירה לקח ממנו את נשקו האישי, כפי שנהוג במקרים כאלה, של אדם שמעורב אישית במקרה של אירוע מהסוג הזה. אבל אחיך לא ויתר. לא הוא. כממונה על הביטחון ביישוב הוא נסע לא הרחק משם, ופקד על אחד מפקודיו למסור לו את נשקו האישי לצורך בדיקה. הוא הספיק לומר לו שיש לו כרטיס אדי, לתרומת איברים, ואז ירה גם הוא בעצמו, לעיני המאבטח ההמום.

ואתה? מה קרה לך? אתה, שמעולם לא ישבת שבעה, שמעולם לא היית אפילו בהלוויה... אתה לא מאמין. לא. לא מבין איך הטרגדיה הכפולה הזאת קרתה ממש מתחת לאף של כולם.

ואתה, על מי תכעס? הן לא מדובר בפיגוע, לא ברצח או בתאונת דרכים. הן לא מדובר ביד המקרה. מדובר בכתובת שהייתה על הקיר, ובכתובת שלא הייתה לכתובת שהייתה על הקיר.

ואתה מספר לי איך אביך רצה שיקברו גם אותו ליד בנו הבכור, ליד נכדו הבכור. ואתה לא מבין (כי תכלס, איך אפשר...)
ומי מדבר עכשיו על להמשיך הלאה, על איך להמשיך. אנשים רבים זורמים לשבעה, אנשים עוד יותר רבים כותבים לך. כל כך הרבה אנשים מכירים אותך כאדם מקצועי, צנוע ובעל יושרה. כאדם שלא מהסס להתלבט ולהתייעץ כשאינו בטוח בעצמו.

אתה, המנטור שלי, מי שהכניס אותי למקצוע וסידר לי את העבודה הראשונה שלי בעריכה. מי שהאמין בי הרבה לפני שהתחלתי לחשוב על להאמין בעצמי. מי שתמיד ענה לי בסבלנות רבה לכל שאלה והתייעץ גם אתי. מי שרק לפני יומיים ברך אותי על ההתקדמות במקצוע והיה תמיד אוזן קשבת.

כשנפגשנו ברשת, אחרי שהתגברנו על החשדנות (אתה בעיקר), הפכנו לחברים טובים. חברי נפש, לא רק עמיתים למקצוע (זה שאני בכלל נחשבת עמיתה שלך זה נס בפני עצמו, אתה המנוסה כל כך, המקצועי כל כך, ואני, שעדיין מהססת ומתקשה להאמין בעצמי ולהאמין לאלו שמאמינים בי, אנחנו באותה שורה??)

ודיברנו המון על החיים, על מה שעברנו. ושיחות רבות אל תוך הלילה. אני, שלא מדברת בטלפון כמעט בכלל, נסחפתי לשיחות ארוכות ומרתקות. הרבה בכי. הרבה צחוק.

ועכשיו, מה? לנסוע לנחם אני לא יכולה. לדבר? אין לי מילים. לי, לי אין מילים. לאשת המילים אין מילים, כי לא תמיד אפשר. ואני לא יודעת איך לסייע לך. עכשיו, בשבעה, אתה תתחיל לעכל. עכשיו, בשבעה, תהיה מוקף אנשים וחום. אני יודעת, עברתי מספיק שבעות בחיים. ומה אחר כך? כשכולם יתפזרו ותחזור לבית שלך? מה יהיה כשכולם יחזרו לעיסוקיהם ואתה תישאר עם בור ענק של קבר אחים ואחיינים? איך יהיה לך כוח לתמוך בהורים המבוגרים ובשאר האחים?
האם תצליח להתאושש מזה? אתה גיבור, אני יודעת, אבל אתה בשיא פריחתך המקצועית, בעיר החדשה שאתה כל כך אוהב, בראיונות בתקשורת, בהשקות... האם יהיה לך כוח להמשיך עם כל אלה?

עם מי תדבר? אני יודעת שאתה נגד טיפול למעט במקרים חריגים. איך תהיה החזרה הביתה? הדרך הביתה, העלייה במדרגות? איך תסובב את המפתח בחור המנעול? האם תבלע את הדמעות ותמשיך להיות חזק כמו שאתה, או שתרשה לעצמך להתפרק?

מה עושים אתך, י' היקר, עכשיו ובכלל?

אני רוצה לעזור, אבל חסרת אונים. מדברת אתך קצת בכל יום, כמה שאתה מרגיש שמתאים. אתה יודע שאני תמיד בשבילך, במגבלותיי אני. והכול פתאום כל כך מתגמד לי. הטיפול שלי. המחלות שלי. החלאות שאני מתמודדת אתן. המילים שלי וסימני הפיסוק שלי שהיית הראשון שניתב אותי בהם ועזר לי לסלול את הדרך שהייתי אז בתחילתה.

מה אני עושה אתך, מה????

*וזה המקום לבקש מהפסיכולוגיות ומכל מי שמכיר גופים שעוזרים במקרים כאלה. אני לא מדברת על ער"ן ועל סה"ר. אני מדברת על גופים וארגונים שמתמחים בעזרה למי שעבר טלטלה כזאת שאין שום דרך ברורה להתמודד אתה. בבקשה עזרו לי להפנות אותו למישהו שיכול לעזור בטרגדיה כפולה מזוויעה שכזאת.

תודה.

ושאלה נוספת, אנוכית אך מודאגת

איך אני עוזרת לעצמי לא להישאב לתוך הטירוף הזה? אני לא מסוגלת לעשות את ההפרדה. אני חיה את זה ורק על זה אני חושבת. לא מצליחה לעשות שום דבר אחר או אפילו לחשוב על שום דבר אחר. ואותי אף אחד לא ירים.

הי אור

זה עוד יותר נוגע ועוד יותר כואב כשזה קשור באנשים הקרובים ועדיין צריך גבול במיוחד אם את נסחפת עם הכאב הרבה מעבר. תנסי לבדוק כמה ומה הגבולות בהם את יכולה להיות שם עבורו בלי לטבוע אולי לשלוח לו מכתב תנחומים ואז לעבור לדברים אחרים או להגדיר לך נניח שיחת טלפון שתכאבי איתו ואחר כך ממש לא לחשוב על זה. כמה שאת יכולה לבלוע במשורה

סיוע למשפחות שיקיריהן התאבדו

אלומת האור היקרה,

היטב לתאר סערה רגשית קשה מאוד.
הטרגדיה הכפולה טלטלה את כולנו. איש איש מזוית נגיעותיו האישיות.
בוודאי שהיכרות אישית עם קרוב משפחה, מעצימה את ההלם ואת הכאב.
ניתן להיעזר בעמותת בשביל החיים :[email protected] שהוקמה עבור משפחות שיקיריהם התאבדו, כדי להגדיר את הסיוע המבוקש ולמצוא כתובות עבורו.

באשר לך, יש סיכוי שהזמן + ביטוי רגשותיך ומחשבותיך בשיחות עם אנשים ובכתיבתן, יעזרו להשקיט בהדרגה את הסערה הנפשית, ולהכניס בחזרה את המחשבות והרגשות אל המגירות הקיימות, אולי באופן קצת שונה, ויותר נכון ומייטיב עבורך.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

איך לא להישאב לזוועה ולטירוף

שלום לך אלומת האור
לבי לך, אכן הלב מיטלטל מלקרוא בעיתון על רצף האירועים, גם בלי היכרות קודמת.
את נשארת עם חומרים לא מעוכלים שהמתים הותירו לאחרים לעכל...
נתחיל בזה שאת לא צריכה לעכל. זה לא הסיפור שלך. ידידך יודע שאת שם בשבילו, בכמות ובזמן שיוכל להיעזר בזה, וזה המון! הוא יצטרך לברר לעצמו למה הוא זקוק, לא עליך לדעת בשבילו. מותר לך להפריד את עצמך מסיפורו המשפחתי ולהיות עבורו כחברה שלו עצמו.

הנפש שלנו ומערכת העצבים שלנו אינן בנויות לעכל ולהכיל סבל וכאב של המונים מרוחקים כפי שמשתקפים אלינו מהטלויזיה והרדיו. אנו בנויים להכיל רגשות ויחסים של הקרובים שאפשר להכיר, כמו פעם: הכפר, השבט. המומחים אומרים שעד 150 איש, זוהי בערך הכמות שאפשר להכיר ולהתייחס באיכפתיות לסבל. מעבר לזה- כשאנו שומעים ורואים זוועות של אחרים- הרגישים בינינו סופגים בלי יכולת עיכול ונפגעים, אחרים מתקהים ונעשים אדישים ועוד יותר מנותקים.

אני מעלה השערה (מתוך הפרטים שמסרת, ובלי ידע ממשי שלי) שהבן לא קיבל סיוע ראוי על ידי אישפוז, וכוחותיו כלו, והאב - לא עמד במכת האשמה המיידית מול גופת בנו, ולא נתן לעצמו וגם לא לאחרים- זמן להשתהות ולראות אם יוכל לעמוד באשמה, ולהישאר , להמשיך בחיים, גם בשביל בני משפחתו.
אשמה יכולה להיות רגש חשוב ומעודד צמיחה , לגרום לחרטה ומאמץ לכפר ולתקן עוולות וטעויות שעשינו. אך למרבה הצער, לעתים תחושת האשמה היא אכזרית ועזה מדי, ואז היא עלולה למוטט. חבל שזה כך, ולכן אפשר לחשוב שכדאי למתן את תחושת האשמה ולא להרשות לה להתעצם בצורה ממאירה, כדי לשמור עליה במידה המסייעת לחיים טובים, ולא מזיקה.
סבל וזוועה של אחרים עלולים לעורר אשמה אצלנו, הצופים מהצד, גם אם איננו קשורים לעניין, פשוט משום שאנו איננו סובלים באותו רגע וגורלנו שפר מבחינה מסויימת זו.. אני שומעת נימה כזו בדבריך על כך שצרותיך נראות לך כעת פעוטות.
מצד אחד- טוב שאת מקבלת פרופורציות שמקטינות את עוצמת דאגתך הכואבת לעצמך (אם זה כך) ומצד שני- מותר לך להמשיך ולחיות את חייך, עם הדאגות ועם הטוב שבהם, בלי קשר למה שקרה.
מתוך דבריך נשמע שידידך אדם משכיל ומחובר למשאבים ומקורות כוח. הוא השכיל להיעזר בשיחות איתך, ואפשר להניח מכך שיידע לחפש לעצמו סיוע, גם אם לא בצורת טיפול פרמלי "כהלכה". ואולי כן ירשה לעצמו טיפול בעת כזאת?

יש עמותה של בני משפחה של מתאבדים, פניה אליהם יכולה לעזור, להתחבר למרחב של הבנה ותמיכה. אחפש קישור ואשלח.
מאחלת לך הצלחה בהפרדה. זה אפשרי וראוי.

תודה רבה למגיבות.

אין, לא מסוגלת להתנתק מזה. אני יודעת בשכל שלי שאין לי קשר למקרה, אבל מרגישה משום מה אשמה, ושמחה שקורים לי דברים רעים. אני משערת שאני יודעת למה זה, אבל אין בכוחי להכיל שום דבר ואף אחד כרגע. ואני אשמח לקישור קונקרטי לאיזו קבוצת תמיכה, אין לי אפילו כוחות לחפש את זה בגוגל. קשה לי עם המילה הזאת.

sharpantie

New member
עמותת בשביל החיים

מקיימת קבוצות תמיכה לבני משפחה. חפשי בגוגל בשביל החיים
ותמצאי שם את הפרטים איך ליצור איתם קשר.
בנימה אישית אומר שבעבר נעזרתי בקבוצת התמיכה שלהם
שהיתה קרש הצלה מאוד משמעותי באותו זמן.
הטלפון שלהם 039640222 יש מענה קולי להשארת הודעה ויחזרו אלייך.
המייל של רכזת קבוצות התמיכה [email protected].

אין לי מה להוסיף על מה שכבר נכתב לך, רק מקווה שיהיה לך יותר קל ושתצליחי להפריד את עצמך מהטרגדיה הזאת. ותזכרי שעם כל כמה שהיא קשה וכואבת - היא לא קשורה אליך ואין שום סיבה שתרגישי אשמה בגללה! למה לשמוח שקורים לך דברים רעים?! את מי זה ישרת, למי זה יעזור, את מי זה יחזיר מהמתים?! תשמרי על עצמך, אורצ'וק יקרה. דווקא בגלל שאין לך כרגע מי שירים אותך - תשמרי את את עצמך שלא ליפול...

איתך.

מישהי1631

New member
אלומה יקרה, מה הקשר אליך?

כמו שנעמי כתבה, זה לא הסיפור שלך.
למה שיקרו לך דברים רעים??
יתכן שידידך יקבל תמיכה רבה. לפי מה שכתבת, הוא אדם שמוקף בחברים ומשפחה, בעל מקצוע בו הוא מוערך ומקבל סיפוק מקצועי .תמיכה והאחזות בתחומי עניין הם דברים חשובים ביותר במצבים כואבים כאלה.

אני חושבת שאני עומדת לקרוס

לא, אני לא כל כך חזקה כמו שזה נראה. אני משתדלת להיות בשבילו, אבל מתקשה בכלל לזוז. אני משתדלת לערוך, יש לי לקוח נודניק ויש לי עוד עבודה חוץ ממנו, אבל אני לא מצליחה לערוך. אני בטוחה ש-י' היה אומר לי עכשיו לערוך ויהי מה, ושזה יעשה לו טוב לדעת שאני עובדת. איך אפשר להפריד? איך אפשר לחשוב על משהו אחר כשכל עולמו קרס? ולמה אני מרגישה כל כך אשמה? איך זה באמת קשור אליי? ולמה אני מתפוצצת מעצבים עכשיו מדברים שהבטחתי לעצמי לא להיכנס אליהם? שוב נכנסת לוויכוחים של אחרים, שוב מתערבת, וזה כל כך לא זמן מתאים, זה כל כך לא בריא לי נפשית... ושוב להלקות את עצמי ולהסכים עם אנשים שפוגעים בי, ושוב להתחמק מאנשים שאני לא מבינה מה רוצים מחיי, ושוב להסתתר מאחורי מילים של אחרים... והחתולה, והאין-מזגן, וההוצאות המטורפות והמקלחת והחברה שלי שפתאום לא מרגישה את התנועות של העובר ומאשפזים אותה ורע לה שם, ושוב בחזרה ל-י' כי איך זה ייתכן. אני מקווה שהוא ירשה לעצמו לכעוס, אחרת גם הוא חלילה יעשה משהו קיצוני. ומה אם הוא יעשה? מה אם הוא חלילה ילך בעקבותיהם? אני לא יכולה להתמודד עם המחשבה הזאת, אבל היא עוקצת אותי בכל פעם מחדש. מה מעניינים אותי עכשיו אנשים אחרים???? נמאס לי! נמאס לי! נמאס לי ואני מתה מפחד ומעצבים. זהו.

ההבטחה שנתתי לו

להתרכז בטקסט שלי ולהתקדם בו. ידעתי שזה ישמח אותו אם אדבק בזה, והוא אכן אמר לי שזה מעודד ומשמח אותו. אז זה מה שאני אעשה. למענו.

בוקר טוב
זה לא אחריות

שלך מה הוא יעשה. אבל תנסי לצאת מנקודת הנחה שהוא יעשה בחירה בחיים (אמרת שהוא הולך לטיפול?). את לא מרכז העולם זה לא שנשימות שלך יוצרות רעידות אדמה. וגם אם היה לך כוח כזה את לא מאחלת לאחרים רע אז זה בכל מקרב לא תלוי ולא קשור בך. שמת לב שרב המחשבות שמשגעות אותך קשורות למה יהיה איתו ומה הוא יעשה בדגש על העתיד. את לא יכולה לשלוט על העתיד אז אין מה לדאוג בקשר לכך . אם כתבת לו את ההצעות שנתנו לך פה בפורום אז זה נגמר תפקידך הוא ילד גדול ויכול לבחור לבד טיפול שמתאים לו. שחררי

אולי תקחי קצת פסק זמן מהתעסקות בנושא

ותגידי לידיד שלך שאת פשוט כרגע במצב שזה לא עושה לך טוב אולי תפרטי לו קצת שיבין שזה לא ממקום רע. וזהו תכילי כשתוכלי בטוחה שיש לו עוד אנשים

אני לא יכולה לעשות דבר כזה

בשום אופן לא. מגיעה לו כל התמיכה שבעולם ואני אתן לו אותה ויהי מה.

צודקת מיליון אחוז

היום הייתה לי שיחה טובה אתו. הוא עייף מאוד מהאינטנסיביות של השבעה, רוצה שזה יסתיים כבר. ביקשתי ממנו שיבטיח לי שכשיחזור הביתה הוא ישמור על עצמו והוא הבטיח. אמר לי שהוא חזק. הוא לא בטיפול, הוא נגד זה. לבסוף הבטחתי לו משהו שידעתי שישמח אותו, וזה שאני אתקדם בטקסט שיש לי עכשיו. הוא המנטור שלי, הוא תמיד דוחף אותי למקומות הכי גבוהים, תמיד מאמין בי ונותן לי כוח. הוא בהחלט שמח בהבטחה הזאת שלי, ועכשיו אני אלך לקיים אותה ויהי מה!

למעלה