טריגליצרידים?

Blue Rose

New member
טריגליצרידים?

אני אשה שמנה בשנות ה- 30.
אם לא היה ברור- אני שמנה כי אני אוכלת הרבה ובהנאה.

אני עושה בדיקות דם תקופתיות, וכמובן שלא מתפלאת אם יוצא לי ערכים גבוהים.

בשנתיים האחרונות יצא לי פעמיים (מתוקף בדיקות שאני יזמתי) להיקרא לרופא בשל טריגליצרידים גבוהים במיוחד.- בפעם הראשונה- מעל ל- 700 ולאחרונה- מעל ל- 500.
בשתי הפעמים- הראשונה- תוך חודש, השניה תוך שבועיים- בדיטאה לא קשה מידי (להחליף פסטה בקינואה וכו') אני מורידה בקלות את הערכים לנורמלי, אולי טיפה מעל- אבל מדובר על שינוי של מעל ל- 50% מהערך הגבוה.

אני יוצאת עם ההרגשה שזה מדד שרירותי שסה"כ מספר מה אכלתי בשבוע האחרון, בעוד שהוא כביכול מייצג מדד כרוני שמציג מצב רפואי כלשהו שנוצר מהשפעות אוכל וגנטיקה לאורך החיים. נאמר לי לא פעם כי על ערכים מסויימים כמו כולסטרול וטריגליצרידים לאוכל יש השפעה של לא יותר מ- 10-15% ושיש צורך בטיפול תרופתי למדדים גבוהים. וגם זה לא משפיע לגמרי ולקבוצת התרופות יש תופעות לוואי רבות.

האם נעשו מחקרים על תוך כמה זמן שינוי באכילה משפיע על ערך הטריגליצרידים והכולסטרול? ועד כמה משפיע השינוי? האם נעשו מחקרים על עד כמה השעה ביום בה נלקחת הבדיקה משפיעה על התוצאות? גם הרופאים היו מופתעים מהשינוי המהיר ללא צורך בתרופות- אז האם אני מוזרה? האם התפקוד של הגוף שלי שונה דרסטית מאחרים - והאם זה טוב או רע?

תודה מראש לאלו שקראו ולאלו שיענו.

רוזי!

תשובה

ערכי הTG מושפעים בבדיקה אפילו מהארוחה האחרונה שנאכלה טרם הבדיקה. הגוף שלךלא המציא משהו חדש. אנשים שיש להם נטיה לייצור TG -בדיאטה נכונה מצליחים להוריד את הערך משמעותית ביותר. כולסטרול- אכן ניתן להוריד בין 10-15% . לכן מומלץ- לאנשים שיש להם נטיה לייצר, כמוך, להקפיד על דיאטה נכונה ובמקביל במידת הצורך לקבל טיפול תרופתי לכולסטרול גבוה, כל זאת הנוסף על הקפדה של דיאטה מתאימה.

למעלה