טריאתלון

in12

New member
טריאתלון

היי

אני רוכב על אופני הרים - בשבוע כ3-4 שעות
אני מעוניין להשתתף בטריאתלון ספרינוט ואין לי אופני כביש
עד כמה אני ארגיש הבדל אם אשתמש באופני הרים בתחרות, ז"א כמה הבדל בקצב אם אני אוציא את אותה כמות אנרגיה?

תודה

זכיר

New member
עם צמיגי שטח ובולמים פעילים אתה תזחל במאמץ יתר לעומת יריבך

steiff

New member
אתה תרגיש...

משקל, צמיגים, יחסי העברה, יעילות דיווש.

אם תרכיב על האופניים צמיגים חלקים וצרים ותנפח ללחץ גבוה מאד ותצליח לנעול את הבולמים ולהנמיך את הכידון מה שישאר זה בעיקר הפרש המשקל. אתה תוציא יותר אנרגיה לעומת אופני כביש אבל זה לא אומר שלא תוכל להתחרות.

AdiX

New member
להשתתף, פחות להתחרות

לא נראה לי שאופני שטח משודרגות אפשר לחצות מהירות ממוצעת של 30 קמ"ש וגם בשביל זה צריך כושר טוב.
דרך אגב, לכזו רכיבה הייתי מוסיף גם קרניים ומחפש גלגלים מהירים.

meedas

New member
זה מורגש מאוד

נסה למצוא מישהו להשאיל ממנו זוג אופני כביש, אפילו בסיסיים
אבל רק אם תוכל גם להתאמן עליהם תקופה - ההבדלים בתנוחת הרכיבה ובהעברת ההילוכים/שימוש בבלמים מחייבים הסתגלות

AdiX

New member
מדובר ב 20 ק'מ סה"כ

ראיתי שמדובר ב 20 ק"מ סה"כ, כלומר חצי שעה באופני כביש או 45 דקות באופני שטח מהירים. בין המנצחים כנראה שלא תהייה, אבל לסיים לא תהיה בעיה. כל השאר לשיקולך. מציע לך למדוד זמנים עם האופניים שלך וצמיגים מהירים לפני שאתה מחליט.
שים לב שכנראה תהייה עייף יותר במקטע שאחרי האופניים.

meedas

New member
ברור שאין בעיה לסיים

השאלה אם המטרה היא לסיים או להתחרות
גם אם לא מכוונים לפודיום, חלק גדול מהחוויה הוא התחרות, ועם אופני שטח זה פשוט לא אותו הדבר.
קצת כמו לשחות חזה במקום חתירה או ללכת את חמשת הק"מ של הריצה...
&nbsp
&nbsp

geva

New member
20 ק"מ בחצי שעה, קניתי!

40 קמ"ש ממוצע על אופני כביש, אפילו לא נגש....
אתה כנראה רוכב ממש טוב, כדאח לך להתחרות באליפות ישראל בנג"ש.
מאסטרס פרו?

meedas

New member
ואני כבר חשבתי שאני צריכה להתביש בקצב שלי

כי הרגשתי ממש טוב עם 38 הדקות שלקח לי לסיים את קטע הרכיבה בספרינט, ופה יצאה הצהרה שזה לוקח 45 דקות עם אופני שטח

חוזרת להרגיש בסדר עם עצמי

AdiX

New member
מה פספסתי?

כביש מעולם לא רכבתי, אלא אם פיקסי או סינגל ספיד נחשב, למיטב זכרוני הייתי עושה 25 קמ"ש בראש ציפור וכל זה רק עם הילוך אחד ובלי תנוחת רכיבה של נג"ש או אפילו כביש.
25 קמ"ש בכביש על על אופני שטח עם צמיגי שטח בכביש עם כושר סביר גם לא משהוא מיוחד, אז נראה לי שאפשר להשיג 30 קמ"ש עם צמיגי סליקס דקים, צודק?

mrgrin

New member
פספסת את שיעור החשבון ביסודי

30 דקות == 40 קמש
40 דקות == 30 קמש
45 דקות == 26.67 קמש
60 דקות == 20 קמש

AdiX

New member
נו, זה מה שכתבתי

45 דקות באופני שטח, 26 קמ"ש, אפשרי בהחלט גם עם צמיגי שטח.
ולגבי אופני כביש, מצאתי באינטרנט תוצאות עבר, לצורך הדיון של גילאי 45+ והזמנים הם 30-35 דקות, גם תואם למה שכתבתי.

mrgrin

New member
אני מצאתי באינטרנט ש 10 שניות לריצת מאה מטר זאת תוצאה טובה

אז אני לא רץ כל כך טוב מכאן שיקח לי בערך 11 שניות? לא?
בפועל 40 קמ"ש ל 20 ק"מ זאת לא תוצאה מציאותית עבור הרוכב הממוצע, ודאי לא לאחד שזאת התחרות הראשונה שלו.
זה לא אומר שאין כאלה שמסוגלים לכך - יש כאלה, והם מתאמנים קשה והרבה וגם עם כשרון מולד. רוב בני האנוש - לא יגיעו לתוצאה כזאת לעולם

למעלה