טריאתלון ראשון

Yrubanenko

New member
טריאתלון ראשון

העיצה הכי משמעותית שאני יכול לתת לך ביחס לתחרות עצמה היא לזנק מהצד, לא מהאמצע היכן שרוב הספורטאים מזנקים. קיימת תופעת "מכונת הכביסה" ( המון ספורטאים ששוחים אחד על השני בטירוף) שמאד יכולה להלחיץ עד מצב של היפר ונטילציה בנשימה. צריכים להיות מוכנים לזה והמכונות משמעותה, להוריד קצב, לשלוט בתחושות ובעיקר לא להילחץ כי זה באמת יכול להיות מאד מפחיד למי שלא מנוסה. כדאי מאד להתנסות בשחיית ים פתוח ( לא לבד) והאמת היא שכדאי מאד להצטרף ולו למספר אימוני נסיון עם אחת מקבוצות הטריאתלון ולקבל הסברים והתנסות למהלך התחרות. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לסייע ולעזור גם במסרים פרטיים.

טריאתלון ראשון

שלום לכולם....

אחרי כמה שנים של ריצה עד למרחקים של חצי מרתון, החלטתי להגשים חלום ולעשות טריאתלון. כמו בריצה, אני עושה את זה בשביל עצמי... להנות מהדרך והסיום ולא מהזמנים או מהתחרותיות :)

מההרגלים שלי, אני פשוט עושה את זה לבד... לא במסגרת קבוצה או אימונים... וכן אני מודע לזה שגם על תוכנית אימונים מסודרת אני לא ממש מקפיד.

מתכנן לעשות טריאתלון בתל אביב ביוני...

איפה אני עומד ?
עושה את המרחקים הנפרדים ללא בעיות מיוחדות
ומתחיל להתאמן בשילובים

אשמח לטיפים שיש לכם בנוגע לפעם הראשונה
וגם כמה עצות....

1. אני שוחה חזה ולא חתירה ללא בעיה מיוחדת .... 40 דקות למרחק (יודע... זה לא כדאי... אבל היי, נולדה לי בת לפני שלושה שבועות... ידעתי שלא יהיה לי מספיק זמן להקדיש לאימונים של שינוי סגנון)....האם בכל זאת כדאי לשנות ? האם בחודש וחצי אצליח ? האם יש המלצה על מאמן ?

2. איך לוקחים את אימוני השחיה ומעבירים אותם לים ? האם יש מקום מסויים שכדאי להתאמן בו בים ? סתם לשחות 1.5 ק"מ מסביב לשובר בחוף מציצים וכד... קצת בעייתי לא ?

3. מה המלצותיכן/ם בנוגע לתזונה וג'לים תוך כדי המירוץ ?

תודה וחג שמח :)

eleli1

New member
ומה הנהלים מבחינת חברות באיגוד, ביטוח ועוד?

גם אני רוצה לעשות טריאתלון ראשון.
אשמח להסבר לגבי הפרוצדורות:
ביטוח, הרשמה לאיגוד וכו' , ואם אפשר גם לינקים לאתרי הרישום\תשלום.

במרוצים הכל פשוט - אבל בטריאתלון נראה שזה ממש מסובך. חבל לי להגיע לאתר הזינוק רק כדי לגלות, שבגלל איזשהו נוהל איני יכול להשתתף.

תודה וחג שמח
אלי

arnond

New member
מעבר לים

אם אתה לא שוחה עם קבוצה, אני ממליץ להתחיל לשחות בתוך שוברי הגלים (אני התחלתי בחוף בהרצליה, מצפון למרינה) היכן שהמים רגועים ודומים יותר לבריכה שאתה רגיל אליה.
רק אחרי שתתפוס בטחון ותתרגל לשחיה בים תעבור לצד החיצוני של שוברי הגלים.
בשלבים היותר מתקדמים של האימון שלי הקפתי את שוברי הגלים מבחוץ הלוך וחזור והגעתי בקלות למרחקים הרצויים. כשאתה שוחה מחוץ לשובר הגלים חשוב לשמור מרחק מהשובר כדי שהגלים לא יעיפו אותך על הסלעים.
השחיה בים שונה משחיה בבריכה. מצד אחד המלח מציף יותר אז קל אבל יש גלים לצריך לדעת גם לעבור את קו שבירת הגלים וגם לחזור לחוף.

שים לב שאני מתאמן פשוט כמוך ולא מאמן, אז קח את דברי בערבון מוגבל ותן כבוד לים. היו לי כמה אימונים שבהם הרגשתי שהים הולך לנצח. לא נעים...

eleli1

New member
איך נושמים כשיש גלים?

אין לי נסיון בשחיה בים - רק בבריכה. ניסיתי לא מזמן לשחות בים, ובכל פעם שרציתי לנשום הגיע גל. התייאשתי.
יש איזושהי שיטה לשחיה מול הגלים?

תודה,
אלי

arnond

New member
בזהירות

פשוט לומדים עם הזמן להרגיש את הגלים ולתאם את הנשימות איתם.

eleli1

New member
אלמד לשתות הרבה מי ים

למעלה