טרו בלאד

קרניjack

New member
טרו בלאד

מי התחיל לצפות מאז שזה יצא בארץ? מה הרושם שלכם מהסידרה?

ראיתי פרק ראשון...

והתרשתמי לרעה. זה סתם לא היה נראה מעניין מדי... חסר פואנטה. אבל אולי אני טועה.

קרניjack

New member
היום המשכתי לראות את פרק 7

אחריי שראיתי את פרק 6 כשעוד שידרו את הסידרה בקצב ארה"ב...ודעתי לא השתנתה עליה
יש סצנות מאוד מעניינות ו"אותניות" אבל כמכלול סידרה לא כך כך מעניינת
מישהו הבטח שם בחוזה על -לפחות- סצנת סקס סכל פרק, ואם הם רצו להראות בזה משהו זה איבד מהמשמעות. סוקי פשוט דמות מעצבנת "עלק שמרנית" והיחידה שהסיפור שלה עוד איכשהו מעניין זאת החברה שלה (השחורה,לא זוכרת את השם). איך הבטיחו לסידרה הזאת עוד עונה (אם אני לא טועה) ולמונלייט לא?!

בדנתמ

New member
ראיתי 4 פרקים...

אני דווקא נוטה טיפה לחלוק עלייך בנוגע לדמות של סוקי. סה"כ את צריכה להבין טיפה את התרבות שממנה באה סוקי, של עיירה קטנה ולבנה (ואז מה אם יש שם משפחה שחורה אחת) בלואיזיאנה... היא פחות שמרנית... יותר ביישנית כזאת ולא ממש החלטית. את לא חייבת לאהוב דמויות לא החלטיות, אבל זאת הדמות שלה ולדעתי זה יכול לספק מימד טוב לסדרה דווקא. גם אנה פאקווין משחקת את הדמות שלה טוב, למרות שאין לה בדיוק את המראה הטיפוסי לדמות כזאת. האמת שדווקא משני הפרקים הראשונים, הדמות של טארה (או שזה טיירה, לא קלטתי.. ראיתי בלי תרגום) עצבנה אותי קצת. היא היתה יותר מדי לוחמנית כזאת וזה. אבל לאט לאט חשפו עוד צדדים באישיות שלה ודווקא הפכו אותה למעניינת. מהפרק הרביעי, עושה רושם שגם הדמות של ג'ייסון, שבהתחלה היתה טיפה מעצבנת, עשויה להיות מעניינת מאוד. מצד שני, לא ראיתי עדיין את הפרק החמישי ואילך... וגם מהפרק הרביעי (בלי לחשוף מה גרם לי לחשוב ככה כדי לא להיות ספוילר) עושה רושם שייתכן שהדמות של סאם גם תקבל תפנית עמוקה ומעניינת יותר בהמשך. סה"כ די אהבתי גם את הדמות של ביל. הוא טיפוס יותר רציונאלי כזה, מה שמאוד עוזר לי כצופה להזדהות עם הדמות שלו (זה וזה שכמוני הוא חי בלילה
) מה שכן, הייתי שמח לקצת יותר רקע עליו שייתן עומק. אולי איזה פרק שיספר על העבר שלו או משהו כזה. משהו שיחשוף יותר את העולם הפנימי שלו ואת הדברים שהשפיעו עליו. אבל אני מניח שזה יבוא בהמשך הסדרה (בלי להרוס ולענות לי על זה כמובן
)... לגבי הפסקול - אני מאוד אהבתי. פסקול משובח יש לסדרה הזאת עם גוון בלוזי כזה. אגב, מישהו יכול להגיד לי של מי שיר הפתיחה ואיך קוראים לו? הסביבה של לואיזיאנה לדעתי מאוד מתאימה לסיפור כזה. אני מקווה שבקטעים של פלאשבקים לעבר או כאלה דברים, שהם יכניסו יותר סצינות שמתרחשות בניו אורלינס (וגם בקטעים בהווה). יש לעיר הזאת וייב מגניב ואפל כזה שממש מתבקש שיכניסו לסדרה. לגבי העלילה, היא לא מתקדמת מאוד מהר, אבל זה טוב. זה משאיר מקום לתיאור מפורט יותר של האווירה והצגה של הרקע בצורה יותר צבעונית. הפריע לי בהתחלה שבמקום לעשות להם ניבים חדים שם, הם חידדו את שתי החותכות החיצוניות במקום... אבל עכשיו זה טיפה פחות מפריע לי, למרות שפה ושם זה מוזר כזה עדיין... לגבי הסצינות הגראפיות למינהן: לדעתי זה דווקא מוסיף משהו לסדרה, שאי אפשר היה להוסיף בדרך יותר אסתטית ונקיה. חשוב לזכור שהסצינות משקפות את הדמויות ואת עולמן הפנימי. העולם הפנימי של רוב הדמויות מקדיש חלק לא מבוטל לכל מה שסובב סביב מין. אלה דמויות יצריות, וכיוון שהן לא חיות בסביבה בה הן מקדישות את מירב זמנן לחיפוש אחר מזון, אלא חיות בסביבה מודרנית ובה מזון מכל עבר, הן מקדישות את מירב זמנן לצורך הבסיסי הנוסף של כל יצור חי - התרבות. ואם הדמויות היו מוצגות בצורה אחרת, זה ממש לא היה מסתדר לי עם זה שמדובר באנשים בשנות העשרים והשלושים לחייהם בעיירה קטנה בלואיזיאנה של המאה ה21. אני חושב שסדרה שרוצה לתאר דמות יצרית, ובכל פעם מדלגת ישר משניה לפני סצנת המין לאחריה, מפספסת הזדמנות לתת תיאור גראפי שיעזור לצייר את הדמות כפי שהיא באמת. וכמובן שזה משתנה בהתאם לדמות. אנחנו רואים שג'ייסון, שהוא די בור וייצרי, מוצג בהרבה סצנות כאלה, לעומת סוקי, שהיא תמימה וביישנית, ולא מוצגת בכאלה סצנות. גם בקטעים בהם סוקי כן חושבת על דברים כאלה, או חולמת חלומות, הם מדלגים על הסצנה עצמה, ובכך מדגישים את תמימותה היחסית של סוקי. אם היו מדלגים על הסצנות של ג'ייסון והנערה המתחלפת שלו, התיאור הכללי בסדרה היה יוצא פחות אמין. לגבי הסצנות הגרפיות האלימות - לדעתי הן גם היו טובות ובמקום. אולי היה מקום למעט יותר כאלה. אולי ליצור אווירה יותר ברוטאלית בזירות הרצח, או להצמיד סצנות יותר אלימות לדמויות אלימות. כי אם בסצנות המין הם מדגישים בצורה טובה ולדעתי לא מוגזמת, צד מסוים בחלק מהדמויות, אז בסצנות האלימות הם הדגישו טוב חלק מהדמויות, אבל היו יכולים לעשות עבודה יותר טובה עם חלק מהערפדים שביל מכיר (אני לא אהרוס ואגיד איזה...) בגדול, אני אוהב שסדרה לא נרתעת מהצגת סצנות גרפיות (אלא אם כן קהל היעד שלה הוא ילדים ואז זה לא מומלץ
) כי חשוב לזכור שהן משרתות מטרה חשוב המאוד בתיאור העלילה עצמה. לדעתי גם הסצנות הגרפיות בטרו בלאד, באות במידה לא מוגזמת. זה לא שכל הפרק מוקדש לסצנות של מין ואלימות ולא נשאר מקום לעלילה, אבל הם נותנים במה מסוימת לסצנות האלה, בצורה שמדגישה, כאמור, את הדמויות השונות ואת האווירה הכללית שהם רוצים לצייר. אהבתי גם את הסגנון של הסדרה. זאת לא סדרת אקשן סינתטית שמציגה עודף של סצנות אלימות ובצורה לא מספיק גראפית ויוצרת אווירה שטוחה כזאת. אם לשאול גורם מהסדרה עצמה: יש סדרות שהן כמו תחליף דם סינתטי. הן מספרות על ערפדים, ומציגות מאבקים לחים ולמוות, אבל נמנעות מתיאורים גראפיים (וזה מפריע בעיקר בתיאורים של סצינות אלימות) ולא נותנות עומק אפלולי לעלילה. לדעתי טרו בלאד עושה רושם של סדרה של דם חי
היא לא מנסה להיות סינתטית ואסתטית ולא מנסה להציג את החיים באופן תמים ומנותק. היא מציגה אווירה אפלה כזאת ומסתורית במקצת, ומתנהלת כמו סדרת מתח טובה. הייתי שמח עם זאת, אם יתנו לדמות של ביל רובד יותר מרושע. כי בגדול רוב הדמויות שם לא נחלקות באופן בוטה לטוב ורע (אם כי נוטות לכאן או לכאן בכל זאת, בניגוד למשל לסדרה "הסמויה" שתיארה את כל הדמויות בתחומי האפור השונים בצורה שטרם ראיתי אף סדרה אחרת עושה) אבל אסור לשכוח שביל הוא בכל זאת ערפד. בתור שכזה יש בו צד אפל, וזה גם הצד שמסקרן בו. אם יראו, ולו בפלאשבקים מן העבר, את ביל עושה מעשים רעים ושותה אנשים, זה יכול לתרום לסדרה. אגב, אם הוא גם ירגיש נקיפות מצפון על כך לאחר מעשה, זה רק יוסיף בעיניי. בגדול, מבחינת האווירה שבסדרה, היא מצוינת בינתיים לדעתי. מבחינת מתח בעלילה, היא מתקדמת לאיטה, ואני מקווה שהם ינצלו את זה כמו שצריך כדי להיכנס לעומק הדברים בפרקים הבאים.

Curtained Life

New member
../images/Emo216.gif-נדחפת לפורום../images/Emo6.gif-

->אבל לא ממש.. האמת שסיימתי לראות את כל העונה(אין לי ממש זמן לטלויזיה..
) בכל אופן. לדעתי הסדרה מצוינת. נכון, גראפית, ולא כדאי שילדות בנות 14 יצפו בזה
אבל לדעתי זה לא כזה נורא, וחבל שזה הטריגר שגורם לרבים לסלוד מהסדרה. לדעתי הרעיון מצויין, יש כמה טוויסטים חזקים(הקטע שגם שני אדם תלווים בערפדים פשוט ענק! אהבתי שדם הערפדים כ"כ חזק שהוא בעצם סם ממכר..), וכמובן יש גם את המנהיג של כל ה"מושבה" שחזק פיזית והוא בעקרון הערפד הכי "זקן"..(מעל 900 שנים אם אני לא טועה).. ממליצה שאנשים כן יצפו בסדרה, עד סוף העונה, היא מפתיעה

לחברה קוראים טארה וטרו בלאד לדעתי

סידרה טובה קצת החצינו בסקס אבל אהבתי אותה

Silverfox™

New member
מסתובבת שמועה

שאומרת שבחוזה של איימי יש סעיף שאוסר עליה להיות לבושה ליותר מ15 דקות רצוף בכל פרק
ואני חייב להודות שהיא ממלאת אותו באופן מושלם חח

קרניjack

New member
אני חושבת שכבר הבנתי...../images/Emo3.gif

ועוד קיויתי בהתחלה שיש בה קצת צניעות...

Silverfox™

New member
מה כמובן שהייתה

ואז היא התחילה לדבר עם ג'יסון ובזה נגמרה הצניעות שלה

יצא לי לראות את הפרק הראשון ולא התלהבתי...

גם הסקס מעט מוגזם, אבל זה עניין של טעם (ושל חבר'ה שעברו את גיל 18
). נורא הפריע לי שהשיניים המחודדות הן לא הניבים, והדמות הראשית די מרגיזה. רציתי לראות את הפרקים הבאים אבל לא היה לי זמן, ככה שאני לא יכולה לשפוט.

למעלה