טרור באוכל

טרור באוכל

היי,
יש לי שני גורים בני 9 חודשים שאספתי מהרחוב כשהיו קטנטנים..
הבעיה איתם שהם כל הזמן מחפשים אוכל בבית. יש להם קעריות מזון יבש מלאות ומים כמובן, ופעם ביום מקבלים משהו רטוב וטעים לקינוח, אבל עדיין הם כל הזמן מחפשים אוכל. את האוכל שלנו.
הקושי העיקרי הוא בזמן הארוחות, כשאנחנו מכינים אוכל הם מסתובבים על השיש ומנסים לאכול לנו. כשאנחנו יושבים לאכול הם קופצים על השולחן ומנסים לקחת אוכל. מורידים אותם ואומרים "לא" בתקיפות והם עדיין קופצים פעם אחר פעם. הם מנסים לגנוב אוכל מהצלחות שלנו ולהסתלק, לפעמים הם שורטים כשמנסים להוריד אותם. הרבה פעמים משאירים את הצלחת כדי לקום להביא משהו ואז חתול יבוא ויגנוב משהו ויברח, הם עושים את זה בעיקר לילדים כי להם הכי קל.
עוד לא קרה לי שאכלתי אצל משפחה שיש לה חתול ושהחתול כל הזמן קפץ על השולחן. מה קורה עם החתולים האלה.?!
תודה

גורדיאן

New member
יש כמה פתרונות:

קודם כל אולי האוכל היבש לא טעים להם, במה את משתמשת?
גם החתולה שלי באה להתעניין בכל ארוחה בה יש משהו שאינו צמחוני טהור, לפעמים אני אומר לה 'לא' והיא מורידה את הזנב והולכת שם בהבעה נזופה, שכן לאחר 8 שנים היא למדה שמילה שלי היא סופית, ולאחר שתי דקות היא חוזרת וממשיכה להציק כי היא חתולה ולא איכפת לה מהמילים שלי, סופיות או לא.
לכן מה שאני עושה בדרך כלל זה לתת לה (על הרצפה, לפעמים עם צלוחית או משהו אחר מתחת לזה) פירור קטן מהאוכל. ברגע שהיא אוכלת אותו הסקרנות שלה באה על סיפוקה וכנראה גם שהיא מפסיקה להיות רגישה לריח של אותו אוכל, כך או כך היא מפסיקה לנדנד.

dimitrygo

Active member
מנהל
היא חוזרת לא בגלל שלא איכפת לה מהמילים שלך, היא חוזרת בגלל

שהיא יודעת שהמילה שלך בדרך כלל אינה סופית ושאתה תתן לה משהו.
אם תפסיר לתת לה בכלל או שתתן לה רק אחרי שאתם מסיימים לאכול אז היא אולי תלמד לא להציק לכם במזן האוכל.

גורדיאן

New member
אז מה, דימיטרי, הצבא הפרוסי הפסיד רס"ר משמעת טוב?

תאמין לי, כשאני אומר 'לא' המילה שלי סופית, לא מפני שאיכפת לי לשתף את החתולה באוכל שלי (או ליתר דיוק במה שנמצא באוכל של זוגתי, אני בכלל צמחוני והיא לא מתעניינת באוכל שלי), אלא מפני שזה עלול להזיק לחתולה (עצמות דגים, עצמות דקות של עוף וכו'), היא יודעת שזה סופי אבל זה מעולם לא עצר אותה מלחזור ולהציק לי, ולמען האמת לא איכפת לי שהיא מציקה, היא עושה את זה נורא חמוד.
אבל אם אין באוכל שום נזק אני נותן לה קמצוץ ממנו (זה בלי להגיד לה 'לא' קודם לכן) והיא מניחה לנו, ולמען הדיוק זה יעיל ומהיר יותר מכל 'לא' כלשהו.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא, אני גם מוותר להם כי הם גם מבקשים בצורה מאוד מנומסת

אבל אני כן נותן להם רק אחרי שני מסיים לאכול.

המילה שלי היא מילה

אני לא נותנת כלום ומחכה שנסיים וגם אז משתדלת לא לתת מהאוכל שלנו. מה שכן, כשהם ממש מתעקשים הם מצליחים לגנוב אוכל מהילדים. ואז זה משתלם. אם אני מנסה לקחת את מה שגנבו אני חוטפת שריטות...

אני משתמשמ ב BRIT

אוכל CRAZY CARE של הגורים. אבל נראה לי שנמאס להם. אני רוצה לגוון עם עוד משהו, חשבתי על COCO של BRIT הבנתי שזה מותר לגילם (תשעה חודשים) אבל חוששת להחליף שלא יקבלו שילשולים. לדעתי גם אם אני אחליף הם עדיין ירצו את האוכל שלנו.

Yukita

Well-known member
מנהל
בדומה לילדים

החתולים (וגם כלבים) יעשו מה שיאפשרו להם ומה שמפתה אותם. לא להשאיר אוכל בחוץ!!! יש לי 5 חתולים לא מופרעים במיוחד, אבל כאן לא משאירים אוכל על השיש, ואם במסגרת אירוח יש אוכל על השולחן - מכסים או מפנים אם אין השגחה ישירה. אם אצלכם יש בשר על השולחן - אין מה לצפות מהם שילמדו לא לגעת בו, זה שקול ערך להשארת ילד בן שלוש לשולחן שעליו עוגת שוקולד עם הוראה לא לגעת.
&nbsp
לפני שמתחילים להכין, פשוט סגרי אותם בחדר אחר עד שתסיימו לאכול -וזהו. אתם משפחה עם ילדים, מן הסתם אינכם פנויים לחינוך חתולים בזמן האוכל ואולי הילדים עושים דברים שמעודדים אותם. החתולים כיום אנרגטיים מאוד, אך עם הקפדה על כללי בסיס, ומניעת התנגשויות מראש, בהמשך הדרך הם יהיו הרבה יותר רגועים. פשוט לא להכנס לפינות שבהן ברור שלא תמליחו לחנך - מכאן ההמלצה לסגור את הדלת, כי אם הייתם פנויים באמת למנוע מהם לעלות על שולחן האוכל בזמן הארוחה כבר היו מפסיקים. הם ממשיכים כי מצליח להם. אם מצליח להם, שני גישה וסגרי בחדר אחר בזמן האוכל.
&nbsp
&nbsp

be_roo

New member
"לא" תקיף לא יעשה עליהם רושם

זה לא ילד שנעלב כשנוזפים בו ולכן הם ממשיכים.
כדי לגרום לבע"ח להפסיק התנהגות לא רצויה צריך להסב לו אי נעימות מסויימת, כזו שתגבר על הרצון לבצע את אותה התנהגות.
&nbsp
הגור החדש שלי נוהג באותה צורה, ומקבל נשיפה לפנים כשהוא דוחף את האף לצלחת שלי. לאט לאט הוא לומד.
&nbsp
למנוע ממנו להסתובב על השיש זה קשה יותר כי הוא יכול לעשות זאת כשאני לא שם, והחוכמה היא כמובן להגיב מיידית. אז לפעמים אני משאירה בכוונה משהו מפתה, יושבת בצד ומחכה עם שפריצר מים. חשוב במקרה כזה לא לומר כלום, שלא יקשר את השפריצר אליך, אלא להתנהגות שהוא עשה וגרמה לו לתחושה לא נעימה.

אני מנסה את השפריצר בימים האחרונים

זה עובד סבבה, אבל לדעתי הם מקשרים את השפריצר אלי כי הם רואים שאני מגיעה ומשפריצה. לא הבנתי איך את עושה את זה בלי שיקשרו אליך.

גורדיאן

New member
אני נגד השימוש בשפריצר,

זה לא ימנע מהם לעשות כל דבר שהוא, ומצד שני זה יגרום להם לחוש מאויימים ולקלקל את האמון שהם נותנים, חתולים יכולים להשתלב בבית בצורה מושלמת רק בדרכי נועם, גם אם זה אומר לפעמים לוותר להם (כי הם לא 'מתעקשים', זה הטבע שלהם), ובסופו של דבר הם לומדים גם לוותר (לפעמים) על דברים שלא נוחים לבעלים, לא מפני שהם פוחדים אלא מפני שהם לומדים לחיות בהארמוניה (או בקיצור מתוך אהבה).

dimitrygo

Active member
מנהל
בנוסף לעצות שכבר קיבלת אפר להפחיד אותם כשהם נמצאים על

השולחן ע"י דפיקה חזקה ומרעישה מתחת לשולחן.
אבל הדרך הכי נכונה זו מניעה. אל תתנו להם להתקרב לשולחן בזמן שיש עליו אוכל. אם צריך אז לסגור אותם בחדר נפרד במזן שאתם אוכלים.

למעלה