טרוריזם יהודי

Sophalin

New member
אולי הגיע הזמן

שהמלחמה הזו תקבל תפנית כזו. טרור כנגד טרור זוכר את התאוריה שלי בנוגע לאלימות?

someboddy

New member
רק הערה עקרונית קטנה.

זה שרשום במפורש "בל תשחית", לא אומר שלא רשום ההפך במקום אחר...

להעשרת האינטילגנציה

לא כתוב ב'מפורש' בל תשחית. יש איסור כזה, אבל לשון כזאת לא מופיעה במפורש, בטח שלא בתורה.

deathcaster

New member
תגובה

מי דיבר על התורה? נאמר בהתחלה הלכה ולא תורה. בתורה כתוב "לא תשחית": "כִּי-תָצוּר אֶל-עִיר יָמִים רַבִּים לְהִלָּחֵם עָלֶיהָ לְתָפְשָׂהּ, לֹא-תַשְׁחִית אֶת-עֵצָהּ לִנְדֹּחַ עָלָיו גַּרְזֶן--כִּי מִמֶּנּוּ תֹאכֵל, וְאֹתוֹ לֹא תִכְרֹת" (דברים, כ', יט') לא ממש העשרת אינטיליגנציה כשמחליפים "בל" עם "לא". לעומת זאת בתלמוד הבבלי, מסכת שבת וכן ב"תוספות", כן מופיע "בל תשחית", המון פעמים.... במפורש. אז רצית להתנשא ולנסות לתקן... לא הלך לך אדון "עוצמת החשיבה".

מה היינו עושים בלי ויקיפדיה? אה...?

זה לא רק החלפת "לא" ב"בל", אלא פרשנות או ליתר דיוק קבלה ומסורת מחז"ל שמדובר לגבי כל השחתה שהיא ולא רק בעצי פרי. לא חלקתי על כך שמופיע צמד המילים בל תשחית בתלמוד, אלא שהוא לא מפורש בתורה. הייתי שואל אותך מה זה "תוספות", אבל בטח גם ערך כזה יש בויקפדיה...

someboddy

New member
לפני שנוכל להתייחס לטענה הזו

עליך להגדיר מהם ספרי הלכה. כי לפי ההגדרה המקובלת התלמוד בהחלט נחשב לספר הלכה, אז אני מניח שאתה משתמש בהגדרה שונה.

אין לי מושג מה רצית מסעיף 4.2

אבל את זה מצאתי שם - "הקבצים הבאים הם התלמוד הבבלי והתלמוד הירושלמי בהם יש לרוב פסיקה, הכרעה בדבר ההלכה. למרות זאת גם התלמודים אינם מוגדרים כספרות פסיקת הלכה שכן גם הם מביאים את כל המשא ומתן ההלכתי וכן אגדות ומעשים שהיו. מקובל שלא פוסקים הלכה לפי התלמוד לבד"

אולי ככה זה יהיה ברור

"הקבצים הבאים הם התלמוד הבבלי והתלמוד הירושלמי בהם יש לרוב פסיקה, הכרעה בדבר ההלכה. למרות זאת גם התלמודים אינם מוגדרים כספרות פסיקת הלכה שכן גם הם מביאים את כל המשא ומתן ההלכתי וכן אגדות ומעשים שהיו. מקובל שלא פוסקים הלכה לפי התלמוד לבד"

Sophalin

New member
זה לא אומר שהם לא ספרי הלכה

זה אומר רק שלא פוסקים הלכה לפיהם לבד. זה אומר שאם יש נניח איזושהי מחלוקת וספרי התלמוד מחזקים טענה מצד אחד הם בהחלט יכולים להיות גורם מכריע...

יתרה מכך

על הפסיקה נשענת על דברי התלמוד. אולם "למרות זאת גם התלמודים אינם מוגדרים כספרות פסיקת הלכה"

למעלה