"טרום" עתודה

D a n n y b o y

New member
אם כך..

יש אפשרות לדחות את העתודה? אני רוצה להבחן גם לתלפיות, והמבחנים הם בספטמבר-אוקטובר. נניח שאני עובר את הבחינות ומתקבל לתלפיות- אני יכול פשוט לעבור מעתודה לתלפיות?

המבחנים לתלפיות הם לא...

בספטמבר-אוקטובר...לא בדיוק... זאת אומרת,אם אתה עובר את המבחנים הראשונים שהם בספטמבר אוקטובר (וגם זה לפי דבריך,כי אני לא בטוח שהם כה מוקדמים...) יש עוד מבדקי קצונה,מבחני מצב,סיווג ביטחוני וכנראה עוד משהו ששכחתי. ככה שזה די בעייתי. פייד!

eitan007

New member
במקומך לא הייתי בונה כל כך על תלפ´

זה כמעט בלתי אפשרי להתקבל. אם אתה רוצה לקבל מידע בקשר לתלפיות,ואין לך את מי לשאול, צור איתי קשר, אני מכיר כמה אנשים שעושים את זה. אחד מהם, מישהו בגיל שלנו, התגייס לפני שבועיים. ועוד אחד שהוא מתחיל שנה שלישית עכשיו.

D a n n y b o y

New member
"טרום" עתודה

אני בן 17 וחצי, וכנראה אני אתחיל ללמוד במסגרת העתודה באוקטובר- אני עוד לא אהיה בן 18. עד עכשיו לא אמרו לי שום דבר מהצבא לגבי זה, אבל נראה לי שההורים שלי יצטרכו לחתום על אישור גיוס מוקדם או משהו בסגנון- והם לא יחתמו. מה יקרה איתי? הם יתנו לי להתחיל ללמוד? אולי אני פשוט יעבור יום חיול כאשר אני אגיע ל18? במקרה האחרון, אני עדיין יקבל את המלגה והכל, או שאני אצטרך לממן לעצמי שכר לימוד ולא אחשב לעתודאי עד שאני יעבור יום חיול?

D a n n y b o y

New member
נכון...אבל

המבחנים הראשוניים הם בספטמר-אוקטובר, שאלתי את המתל"ם אז זה נכון... כל תהליך המיון לוקח כחצי שנה. ואם מתקבלים חייבים להצטרף לתכנית, והם אמרו לי שאם אני עתודאי אני אצטרך להפסיק ולעבור לפרוייקט תלפיות. אם אתה שם לב, מה שאני רוצה ללמוד במסגרת העתודה מתאים בדיוק לתוכנית תלפיות וזו הסיבה שאני רוצה תלפיות... אני לא ממציא שום דבר, הכל מהמקור... אני לא מבין למה, אבל עושה רושם שאתה מנסה להוריד לי את המוטיבציה שלי...

D a n n y b o y

New member
אני יודע את כל זה...

אני יודע שרק 0.8% מהמועמדים מתקבלים. ואני מכיר משהי בתוכנית ומתחילה ביום ראשון טירונות. לגבי מידע נוסף, אשמח לקבל...תודה. ולא, אני לא בונה על זה אבל אני גם לא שולל אפשרות שאני אתקבל. בכל זאת הסיכוי לא אפסי (יש תלפיונים, לא?).

מתאפסת.

New member
למה???

סליחה שאני נכנסת לכם באמצע סתם ככה...:) למה לעזאזל הסיכויים להתקבל הם כל כך אפסיים??? וחוצמזה יש לי שאלה קטנה.. יש אישזהו סיכוי שבעולם שיאפשרו לי לדחות גיוס כדי להגיע למיונים לעתודה רפואית של שנה הבאה?? לצערי התעוררתי יותר מידי מאוחר לגבי כל מה שנוגע לעתודה כי לא הייתי מוכנה אפילו לחשוב על זה, ובינתיים המיונים לשנה הזו כבר מזמן הסתיימו ככה ש..עכשיו אני די במרדף אחרי לשכת גיוס. נראה לכם שיש סיכוי הכי קטן שבעולם שיאשרו לי דבר כזה או שאני משלה את עצמי ???

D a n n y b o y

New member
כן, אם תצליחי לדחות את הגיוס.

אם תצליחי לדחות את הגיוס למספיק זמן, אני לא רואה סיבה שלא...

D a n n y b o y

New member
הסיכויים להתקבל הם אפסיים בגלל ש

יש בערך 7000 מועמדים, ומתוכם מקבלים 50-55 לתכנית. תעשי את החשבון ויצא לך שפחות מאחוז אחד מתקבל. :)

מתאפסת.

New member
7000??

פאקינג שיט! חצי מדינה מועמדת.. תודה על התשובה המהירה, נטעתם בי תקווה..

wiz

New member
את יכולה להתגייס

ממה שאני יודע ניתן לצאת לעתודה רפואית גם במהלך השירות (ואני גם חושב שזאת העתודה היחידה שמאשרים בזמן שירות...). תתקשרי למדור עתודה ותבררי. בהצלחה

שמש27

New member
ויז צודק - ולמה להתקשר ? יש ../images/Emo42.gif..

שלום למתלבטות. אם זה יעזור אז רק שתדעו - משהו שבאמת מישהו חידש לי בזמן האחרון (אינ מתעדכן בשבילכם...חחח...לי זה כבר לר יעזור...): - כל חייל או קצין בשנת השירות הראשונה שלו בצה"ל (אז איך קצין אתם שואלים ? על קצונה ייעודית שמעתם ? מתגייסים ישר לקק"צ...נשמע להיט - אבל לא כל כך...הסברים בפעם אחרת) יכול לפנות למפקדים שלו ולהגיש דרכם טפסים להתקבל לעתודה האקדמאית בכל מקצוע . - כל חייל או קצין בכל זמן שירותו, ואף בשנת הקבע הראשונה שלו (!!!) יכול להגיש בקשה להצטרף לעתודה הרפואית - עד כדי כך צריכים רופאים בצה"ל. זהו. בהצלחה !
שמש

ofirgaon

New member
בכל מקצוע??? יש סיכוי שיאשרו??

מה אם התקבלתי למסלול מסויים גם מבחינת העתודה וגם מבחינת האוניברסיטה, והתגייסתי למקום אחר ועפתי מהמקום האחר (לדוגמא, פסגות וטייס). האם אני יכול לבקש להתקבל לעתודה?

גם אני לא מבין למה...

זה הרושם שקיבלת... בכל מקרה בקשר ל-"אם מתקבלים חייבים להצתרף לתוכנית"-תרשה לי לפרט מעט: אתה יכול לעבור את כל המבחנים עד לסיווג הבטחוני שהוא ה"מבחן" האחרון ואז לחתום ויתור כמו שאני עשיתי.רישמית,אם אתה עובר את הסיווג,אתה לא רשאי לחתום וויתור-אבל ממה שאנשים שם סיפרו לי זה בול**ט ואם אתה לא רוצה אתה לא תצטרף! אני חושב שלפי מה שאמרת שאתה רוצה ללמוד-"תלפיות חיל אויר" זה בדיוק הפרוייקט בשבילך! אני מאחל לך שתתקבל. פייד!

D a n n y b o y

New member
תודה, וסליחה..

כנראה התבלבלתי בינך לבין משהו אחר. בגלל זה קיבלתי רושם מוטעה. אתה יכול לפרט/ לתת עצות לגבי המיונים לתלפיות? בבקשה.

כן...יש לי הרבה עצות...

רובן הן לא למבדקים הראשונים...(אלא אם אתה מחשיב שאלות שאני זוכר שהיו בתור "עצות"). לשאר המבדקים,במיוחד למחני מצב יש לי הרבה מה להגיד. כשתתקרב למיונים תגיד ואני אעזור לך. אני בטוח אהיה פה באותה תקופה. פייד!

avi21

New member
הייתי במצבך

אל דאגה אין שום הבדל אז יגייסו אותך ליפני שאתה בן18, ולא צריך לחתום על כלום.

יעליס

New member
למה, לכל הרוחות?

ההורים שלך לא יהיו מוכנים לחתום על גיוס מוקדם ????!!!!!??!??!?! לפני עתודה הייתי מציעה לך לשפר בדחיפות את היחסים עם הוריך.... בהצלחה, מקווה לשיפור מיידי, יעל.

למעלה