טרום הזרעה דחוף !!!

טרום הזרעה דחוף !!!

הזרעה טבעית: ביום א' איתרו לי זקיק 16 רירית 4 ביום שלישי איתרו זקיק 20..רירית 5 קבעו לי הזרעה ליום ד'..שאלתי היא : האם זה לא מאוחר? מה קצב גדילת זקיק? מה קצב גדילת רירית? על פי הנתונים שרשמתי מתי מתרחש ביוץ? והאם גם רופא יכול להעריך לא נכון את המועד? תודה אשמח לתשובות עוד היום לפני ההזרעה

פּוֹנְג

New member
כשהכל על מחזור טבעי אז לא קל להעריך

בדיוק מתי יתרחש הביוץ. זקיק מבייץ בדרך כלל בגודל של 20 -22, כך שמחר הזרעה זה נראה לי בסדר. אני לא יודעת מה הקצב של גדילת הרירית, אני לא יודעת אם יש לה קצב, מה שבטוח זה שעד שהביצית (אחרי שהופרת, אם הופרת) תגיע להשתרשרות על רירית הרחם, יש לרירית עוד כמה ימים להתעבות. בהצלחה.

עוד קצת פונגית..

פונג יקרה..עוד מיני שאלות .. מבייץ בזקיק 20-22 זה אומר שמה-20 עד ה22 זה ביוץ? כמה ימים זה ביוץ? עכשיו שמתי לב לתוספת הפרשה צמיגית נדבקת.. האם במעקב אולטראסנד ובדיקות דם רואים אם הזקיק בקע ויש ביוץ או לא? אני רוצה לפתוח קופסת סיגריות של בעלי מהלחץ...

פּוֹנְג

New member
ב US יראו זקיק או שלא יראו אותו ואז

זה כנראה יצביע על ביוץ שהיה. הזקיק לא מבייץ בדיוק בגודל הזה, אלא בדרך כלל . הוא יכול לבייץ בגודל של 20, או בגודל של 22, או יותר גדול. אבל לא התכוונתי שבין 20 ל 22 (בשלב הגדילה) הוא מבייץ. סיגרייה אחת אני מרשה בעיקר משום שעוד שבועיים את בטח בהריון ואז את מפסיקה לגמרי.

בולה101

New member
מרגישה בטוחה לענות(ארוך)../images/Emo66.gif

אחרי 5 הזרעות כושלות ולאחר פגישה היום לפני תהליך I.V.F) שהיתה מוצלחת (הלואי וגם הטיפול) אז ככה: הביצית גדלה ומבשילה בתוך שק נוזל שנקרא זקיק. כאשר הזקיק גדול מספיק וזה יכול לנוע מגודל של 18 ומעלה חורגת ממנו הביצית וזה שלב הביוץ. אפשר להרגיש אותו לפעמים בהרגשת דקירה בבטן התחתונה. אורך החיים של הביצית מוגדר כעד 24 שעות. כל עוד ועדיין לא בייצת תראי את הזקיקים ב- U.S . לאחר הביוץ יעלמו הזקיקים וב- U.S יראה נוזל שיצביע על כך שהיה ביוץ. בדר"כ ניתנת זריקת הכוריגון על מנת להבשיל את הביצית ולגרום לשחרורה בזמן הרצוי. אם קיבלת זריקה זו טווח הביוץ וההזרעה הוא בין 24 - 36 שעות ממתן הזריקה. גם אם לא קיבלת זריקה וע"פ בדיקות הדם ומעקב הזקיקים את לפני ביוץ ניתן לבצע את ההזרעה . קחי בחשבון שלזרע יש אורך חיים של עד 48 שעות. אצלי היו מקרים שעשו לי 2 הזרעות בטיפול אחת לפני ביוץ ואחת אחרי. תסמכי על הרופא המטפלשלך ושיהיה בהצלחה. וואו אני קוראת את תוכן ההודעה ומרגישה חצי דוקטור

תיקון - הזקיק לא "נעלם" לאחר ביוץ

אלא הופך לגופיף צהוב, ועדיין רואים אותו בUS. המדדים היחידים שיכולים להעיד שאכן התרחש ביוץ הוא נוזל בדוגלס (שזה החלל הכי תחתון באגן ולשם מצטברים נוזלים) וכן בדיקת דם לפרוגסטרון שמתחילה לעלות. אני פעם שאלתי את הרופא שלי, אולי נעשה US לבדוק אם הדקיק עוד שם - הוא אמר שלא כדאי, קודם כל כי ניראה גופיפים צהובים ודבר שני שהג'ל של הUS לא כל כך ידידותי לזרע ולכן לא אוהבים לעשות US לפני או מיד אחרי הזרעה, אלא אם כן חייבים.

בולה101

New member
../images/Emo66.gifמקבלת את התיקון

והלוואי שבהמשך נראה דברים יותר מתוקים מהזקיקים- שדרך אגב מרגשים אותי כל פעם מחדש. לגבי הג'ל קרה לי כבר שלאחר ההזרעה והחדרת הזרע הרופא ביצע מעקב זקיקים והוא אכן הקפיד לא להשתמש בג'ל.

ריננית

New member
מאחלת לך בהצלחה!!!../images/Emo42.gif

זקיק גודל בדרך כלל כל יום ב2 מ"מ וזה לפעמים משתנה.... הרירית גם גודלת ב2-3 מ"מ כל יום ואני מכירה נשים שהרירית שלהן תפסה תאוצה של יותר במס' ימים מצומצם הביוץ לדעתי אמור להתחיל מחר! , תסמכי על הרופא, אבל לא בעיניים עצומות וחשוב שתשאלי אותו את כל השאלות.....כי מגיע לך גם להיות הרופאה של עצמך ולוודא ב 100 אחוזים שאת שולטת בחומר. מ ח ב ק ת א ו ת ך !!!! ותחשבי חיובי ותהיי אופטימית!!!

תמרלה

New member
סוף סוף אני יכולה לענות למישהי

בדר"כ אני לא יודעת כל כך את התושבות לשאלות כי אני בשלב מתחילים של הזרעה! והזרעה שניה היתה אתמול! אז לפי מה שכתבת הזקיק שלך גדל יפה וגם הרירית ! קצב גדילת הזקיק הוא משתנה גם תלוי איזה זריקות את מקבלת? בכל מקרה הוא גדל 2-3 ליום! ולגבי הרירת- שוב זה תלוי לפעמים בזריקות שאת מקבלת בממוצע הרירית גדלה כל יום 1-2 אצל כל אחת בקצב שונה. לפי מה שכתבת אז נראה שהביוץ יתקיים באמת ביום ד' והרופא יכול להעריך את המועד +- אבל מחמת הספק יתנו לכם שיעורי בית להמשיך טבעי יום אחרי!!! שיהייה בהצלחה!

חןחן

אני לא מקבלת זריקות אני בביוץ טבעי. אני מקווה שהזקיק לא יתמוטט עד מחר בצהריים, ושיחזיק מעמד עד להזרעה. הייתי אמורה לעשות הזרעה היום וזה התפקשש..בזקיק 20 אז מחר בטח הזקיק יהיה 22 או 23 ..שיחכה להורים שלו.. הם באים..בהצלחה גם לך מתוקה !!!

רננית יקרה

עשיתי יקירה.עשיתי.. במעקב יום א' עשיתיגם דם והיה מוקדם, ביום ג' (היום) שהוזמנתי גם עשיתי דם והוזמנתי למחר להזרעה.. רופא יכול להתאים דם לגודל זקיק ולאבחן ביוץ משוער? נראה לי שבגלל זה ההזרעה יכולה להתרחש גם מחר ,למרות שקבעו לי להיום ולא יכולתי לבוא. אני לא מפסיקה להתחרבש בזה.. עוד מעט בעל מגיע הביתה ..נלך לישון אני קצת תשושה מהמתח..

אמאשלהם

New member
אני במצב כזה עשיתי 2 הזרעות

יום אחרי יום וככה ניסיתי להשיג כיסוי מלא, גם לפני הביוץ, כדי שהזרע יחכה, וגם במהלך 24 השעות מהביוץ. בפועל קבענו ליום ו' ואז יום א' אחה"צ אבל ביום שבת בערב הרגשתי כאבים בשחלה, התקשרתי לרופא ומכיון ששנינו חשבנו שזה מעיד על ביוץ ( התרחבות הזקיקי לפני פליטת הביצית) החלטנו על הזרעה שניה ביום א' בבוקר, שלפי הרופא שלי הייתה בדיוק בזמן...הריון לא היה..אבל זו השיטה הבטוחה יותר לידיעתי. בהצלחה

למעלה