טרום אלצהיימר

זהבי10

New member
טרום אלצהיימר

בעלי אובחן כטרום אלצהיימר לאחרונה נעלמים כספים והוא מכחיש אילו אמצעי זהירות אוכל לנקוט בלי לפגוע בו?

זהבי יקרה , ליבי איתך

אני לא מבינה את ההגדרה הזו של טרום אלצהיימר. כי אם הרופא מאבחן ירידה קוגניטיבית שמעידה על תחילת המחלה אז זה לא טרום , אלא זו המחלה וכך היא מתחילה. אצל בעלי זה התחיל בשינוי באישיות, בלבול, זכרון, ירידה במשקל, אי יכולת החלטה, איבוד עניין במה שקורה והסתגרות. בכל מקרה , עלייך להערך כך שלא יוכל להוציא כספחם גדולים. ז"א שלא יוכל חס וחלילה לחלק צ'קים או כרטיס אשראי. אם אין שיתוף פעולה מצידו או שלא מבין שהוא חולה, לא תהיה לך ברירה ותצטרכי לסלק ממנו את העזרים הנ"ל שבאמצעותם הוא יכול להוציא כסף. נכון, תצטרכי לשקר, אולי לגרום לו להאמין שזה הלך לאיבוד ואם ירצה להזמין חדש בבנק, עליך לפנות לבנק ולבקש שיתוף פעולה מצידם ולא להנפיק לו בכל מיני תואנות. למזלי בעלי הפסיק להתעניין במה שקורה בבנק ולא היתה לי בעייה כזו, אך מנסיון של אחרות בפורום אני יודעת שחייבים לשמור מאד מפני הוצאת כספים מסוכנת , במיוחד אם הוא עדיין עובד או עוסק עצמאי. מאחלת לך שתצליחי למצוא דרכים יצירתיות למנוע ממנו הוצאת כספים מיותרת ורק להפקיד בידיו סכומים לא גדולים שלא ירגיש לגמרי מנוטרל. בשורות טובות והחזיקי מעמד, אנו כאן בשבילך, טובה

dlia2004

New member
אנחנו גזרנו את כרטיס האשראי של אבא בנוכחותו

סיפרנו לו שיש חברות שמוציאות כסף מחשבונות של אנשים מבוגרים,כמובן שזו בדיה אבל הוא כבר לא יכול לקנות דברים מטורפים דרך הטלפון.לעידוד נתנו לו לשמור את כל החלקים של הכרטיס.חפשי איזה סיפור ונסי להוציא מידיו את כרטיסי האשראי והצקים. אם את רוצה לשמור על הכסף, תלמדי לספר סיפורים.

ronnyw

New member
שלום לך, זהבי10

חבל שאת הופכת להיות אחת מאיתנו... לגבי שאלתך: כל מה שטובה (ליאורלילי) רשמה אמת ויציב, אבל מתייחס לאפשרות שהוא מבזבז כספים. אני הבנתי את ההודעה שלך קצת אחרת, הבנתי שכספים (שטרות) נעלמים בתוך הבית. גם זו תופעה ידועה - החבאת כספים (או תכשיטים או אוכל או חפצים אחרים) בכל מיני מקומות מסתור, ואחר כך לא זוכרים איפה, או לא זוכרים בכלל את הארוע. לאיזו משתי האפשרויות התכוונת? ולעניין ה"טרום אלצהיימר" - גם לי זה נשמע משונה... יכול להיות שהרופא רצה "להרגיל" אותכם בהדרגה, או שזיהה בעיה קוגניטיבית, אבל לא ידע לקבוע בוודאות ממה היא נובעת (תתכן דימנסיה מסיבות אחרות מאשר אלצהיימר). בכל אופן קחי הרבה אויר, תקראי על המחלה ועל מה שצפוי, ואת מוזמנת לשאול, לברר...

zs1957

New member
שלום זהבי 10

לא ברור לי מזה זה טרום אלצהיימר? אם בעלך אובחן סימן שיש לו ירידה קוגנטיבית והוא בתחלית המחלה. בתחילת המחלה יש שינויי התנגות אצל החולה , הוא נוטה להחביא כסף, חפצים מחשש שיגנבו לו, יש ירידה בזיכרון לטווח קצר. החולה אדיש, יש דיכאון. עלייך להיות במעקב עם הגריאטר וגם בבית להשגיח בנושא הכסף.לכי אתו לבנק ,תעקבי אחר החשבונות, אחר השקים וכרטיסי האשראי. תזרמי אתו ותעקבי אחרי הפעילות שלו. אל תבקרי אותו על מעשיו. תנקטי צעדים כלומר קחי פיקוד על הענינים. אשמח לסייע לך בכל עת זהבה

למעלה