טרוול צ'ק

nitsansh

New member
מה זה לא מחזירים?

לא מחזירים כסף לאף אחד... האם התכוונת שלא מקבלים צ'קים חליפיים?

נורית30

New member
אני נוסעת עוד שבוע

כך שממש אין לי זמן לפגוש לפני כן מישהי/ו. אבל אני מקווה שאני אכיר בטיסה. או ששם אני כבר אכיר. בכל אופן, ממש תודה לכולם על התגובות, אתם חמודים..

nuki d

New member
הם לא מאמינים לישראלים

ולכן הם לא מסכימים לתת המחאות חלופיות- כלומר את לא מקבלת את הכסף בחזרה. אני שמעתי על אנשים שכבר כמה חודשים נמצאים איתם במאבקים משפטיים על הכסף.

נורית30

New member
טרוול צ'ק

אולי אתם יכולים להגיד לי מאיפה אני קונה טרוול צ'ק. בסניף הבנק שלי אמרו שאי אפשר בבנק. ואם כבר אני שואלת שאלות... אני טסה עוד שבוע וחצי לבד לתאילנד, יש כאן עוד מישהו שעשה את זה לבד? איך זה?

nitsansh

New member
זו מדיניות גורפת??

משהו כללי נגד ישראלים? זה נשמע מוזר שחברה שאמורה להיות מכובדת לא ממלאת את ההתחייבות שלה... אני תמיד קניתי צ'קים שלהם, ולמזלי לא קרה שאיבדתי אותם...

mzungu

New member
אמריקן אקספרס טרוולרס

זה נכון שאמריקן אקספרס עושים בעיות לישראלים במקרה של אובדן או גניבת ההמחאות כבר מזה שנים בעיקר בגלל מני התחכמויות והונאות של ישראלים אבל למרבה הפלא לפני כחודשיים היה כאן בזמביה מטייל ישראלי שנשדד ואיבד הרבה כסף בהמחאות א"א הלך הבחור ונכנס למשרדי א"א בלוסקה ולמחרת היום חזר וקיבל את כל הסכום שנשדד בהמחאות חדשות

bugoe

New member
תאילנד!!! אין כמוה|

אז ככה, נתחיל מהתחלה: חיסונים יש? יש. כרטיס טיסה יש? יש. המחאות נוסעים יש? אין????? לא נורא, הולכים לבית הדואר לקנות ואפילו ללא עמלה.קחי דולרים והחליפי אותם לטרבל צ'קס ( המחאות נוסעים). אל תחתמי עליהם, אלא רק כאשר את פודה אותם לכסף תאילנדי ( באט). הקפידי לצלם את כל הצ'קים, כולל את המספר הסידורי שלהם, וזאת על מנת שיהיה לך מעקב אחריהם במקרה של גניבה . כמו כן צלמי את הדרכון שלך ואת כרטיסי הטיסה, פנקס החיסונים ושאר מסמכים שאיתך. !!!חשוב מאוד!!! נכון להיום 1$ שווה בערך 41 באט, קצת יותר מארבעה שקלים. עדיף לך לקנות המחאות נוסעים של 20$-50$ כך יותר קל לפדות אותם ואת לא צריכה להסתובב עם סכומי כסף גדולים עלייך. דרך איפה את טסה ???, הזמנת בית מלון מראש? או לא??? אני טסתי דרך בולגריה בלי להזמין מראש, הכי טוב ככה אם את טיפה יודעת להסתדר לבד. אם את זקוקה לעוד פרטים ועצות, אז בכיף. בי נועם אבנטל [email protected]

נורית30

New member
תודה

אני טסה עם אלעל, היה מבצע למי שטס לשלושה שבועות בלבד (שזאת אני..). תודה על העצה של הצילומים, על זה באמת לא שמעתי. רק צריך לשמור את זה במקום אחר בתרמיל ולא יחד עם המקורי.. לא הזמנתי כלום. הכיוון הכללי הוא איזור בנגקוק (קנצ'נבורי, ואם אני אשמע על עוד משהו מעניין..) ואח"כ דרומה לאיים. בינתיים לא נראה לי שאני עולה צפונה, אבל בעיקרון הכל פתוח.. זה טיול השחרור שלי באיחור של 11 שנה.. (+ נישואים + גירושים + שתי בנות..)
החיים יפים
, ואני בדרך לתאילנד.....

bugoe

New member
המשך....

קודם כל מזל טוב על הטיול, תאמיני לי, לא תצטערי. כאשר את מגיעה לבנגקוק, אם הסגנון שלך יותר "זרוק" קחי מונית לרחוב ה"קהוסאן",. אם לא שמעת עליו אז זהו הרחוב שבו מסתובבים הרבה תיירים, ישנןם הרבה אכסניות זולות. במידה ואת רוצה להיות בסביבה של ישראלים ( נגיד יותר בשביל להתאקלם בימים הראשונים) חפשי את בית הארחה ה-פלויי. חדרים זולים וכמובן - אם לא ידעת אז בתי ההארחה לא משופעים כל כך במים חמים, אבל בפלויי יש גם מים חמים למקלחה. הרחוב הנ"ל גם שופע בבארים, מסעדות ועוד כל מיני אטרקציות. ואפילו גם כמה מסעדות ישראליות, תשאלי שם, כולם מכירים. אם את צריכה עזרה כל שהיא, חירום לא עלינו וכד', פני ברחוב הקהוסאן לבית חב"ד. תאמיני לי , אני לא אדם דתי, אך עליהם אפשר לסמוך. אל תתפתי לכל מיני עיסקאות של עוברים ושבים , אפילו לא של ישראלים!!!! הייתי ממליץ לך על שייט על הנהר של בנגקוק, סוף הדרך, בימי ראשון( אם לא השתנה כלום) יש את השוק הצף.

bugoe

New member
בקשר לאיים.....

נמשיך הלאה...בבנגקוק היינו ואנו רוצים להגיע לאיים בדרום: ישנם כמה איים מרכזיים- קו סמואי- יותר מסודר לתיירים ניתן להשכיר קטנועים, אפילו אם אין לך רשיון .ובנסיעה איטית להקיף את האי-חוויה. בכל אי את יכולה למצוא את הפינה השקטה שמתאימה לך- חוף מסויים, פאב וכו. הייתי ממליץ לך על פאב-דיסקו רגאי( אפילו שזה לא הסגנון שלי מי יודע מה) ממולו, לפחות נכון לשנת 1998 הייתה מסעדה ישראלית בניהולה של ישראלית חמודה שמכינה מלאוואח משהו בן ז... . במרחק של כמה שעות הפלגה ( 1-2) ישנו האי קו-פאנגן. באי הזה חייתי חודש. כל ליל ירח מלא יש שם מסיבת "פול מון" שבטח כבר שמעת עליה. התרחקי מסמים !!!! כל האי מלא בבתי הארחה זולים. אחר הממומלצים הינו" ליילה ביץ".נמצא במפרץ סגור ומלא פרטיות. הקפידי לא להשאיר בחדר כסף ושאר רכוש יקר ערך, הכרתי בחורה ישראלית שפשוט השאירו אותה חסרת כל. אם את מעוניינת בצלילות- האי קו טאו. האיים קו פיפי ופוקט נמצאים בחלק המערבי של לשון היבשה של דרום תאילנד. לאיים את יכולה להגיע בטיסה מבנגקוק עד לקו- סמואי, או בנסיעה באוטובוס. כרטיסים קונים בסוכנויות קטנות בקהוסאן. אני ממליץ על נסיעת לילה (12 ש) אם את לא רוצה לסחוב איתך את כל התיקים/תרמיל את יכולה להשאיר אותם החדר משמורת בפלוי ( זוכרת?? ) ללא כל תשלום. אבל---- אין אחריות !!

bugoe

New member
צפון תאילנד....

נכון... לא כל כך בתכנון אבל בכל זאת: לצפון תאילנד הפרמציפ כמו לאיים: 12 שעות נסיעה, הרוב נוסעים לעיר הצפונים צ'נג-מאי. חובה לבקר את שוק הלילה. יש שם מגוון לא קטן של במי מלון המציעים גם מגוון של טיולים , רגלי, ג'יפים ועוד, שם כבר תדעי מה מתאים לך. אני לקחתי טיול רגלי של 3 ימים: יום ראשון - מסע רגלי קצר ולינה בכפר.......קמנו בבוקר ו...המשך המסע הרגלי, ביקור במערה ייחודית: נכנסים מצד אחר של ההר ויוצאים מצד שני. ביום השלישי רפטינג רגוע על רפסודות במבוק ולסיום רכיבה על פילים. לא לדאוג.. אמנם זה טיול של " אחרי הצבא" אך זה לא מסע כומתה 16 ק"מ . אה, כן נזכרתי גם שבנסיעה באוטובוס הנהגים (כולם) מפעילים את המזגן על פול, ולכן קור כלבים , אפילו שמחלקים שמיכות. אל תגידי שלא אמרתי. המוטו שלי הוא שאם הייתי יכול לטוס לתאילנד , אז כבר מחר הייתי מוצא את עצמי בבן גוריון , והדבר היחידי שהייתי לוקח איתי הוא פאוץ ולא יותר. נועם

מריושי

New member
אמורה להיות

לך הא]שרות להוציא בבנק (אני לפחות הוצאתי טרוולים בבנק)

נורית30

New member
אני צריכה לבדוק

בסניף אחר. נראה לי שאולי רק בסניף שלי אין אפשרות.

למעלה