טראומת הקלאץ' שלי

couger

New member
טראומת הקלאץ' שלי

אני בשיעור נהיגה 11 ולי לא הולך כ"כ טוב עם הקלאץ', זה לא שהאוטו באופן רגיל נכבה רק הזמן תגובה שלי עם הקלאץ' בהילוך ראשון איטי מדי ואני לא מרגיש שזה בא בטבעיות... אבל בשני שיעורים האחרונים קרתה לי בעיה חדשה: רגל שמאל כשאני ברמזור פשוט לפעמים מתחילה לרעוד לי בלי שליטה ומיותר לציין מה קורה כשמנסים להרים את הקלאץ' עם רגל רועדת... זה לא קורה כל הזמן רק ברמזורים, למישהו יש מושג למה זה ומה עושים עם זה? זאת לא בעיה רפואית... זה קורה לי רק באוטו...

pure_as_fire

New member
אני בשיעור 10

וגם אצלי הקלאץ' לא הולך הכי טוב אבל משתפר אני חושב שהרעידות ברגל שלך הן ביטוי ללחץ שעובר עלייך בנהיגה והמחשש שלא תרים קלאץ' כמו שצריך. אני פשוט מציע לך לבקש מהמורה להתאמן איתך בשטח סגור רגוע ולא מלחיץ על הקלאץ' בעיקרון חוץ מלהתאמן על זה אין עוד מה לעשות....

couger

New member
אבל...

אין לי שום בעיה בשטחים סגורים או בסימני עצור זה קורה רק ברמזורים... אם אני ילך לשטח סגור אני יתפעל את הקלאץ' בסדר גמור...

MasterD_iL

New member
גם לי זה קרה..

אני לקחתי את עצמי בידיים והכרחתי את עצמי לא לרעוד במקרים כאלה. היום יש לי רישיון כבר שנה, ונהגתי על 7 רכבים שונים, 2 מהם אוטומטיים, כשאני לא זוכר שרעדו לי הרגליים... פשוט, תנסה לא להלחץ...לי זה עזר. בהצלחה!

SDRules

New member
אולי הכיסא רחוק לך.... תנסה לשחק עם

הכיסא.. אולי בגלל זה קשה לך ללחוץ טוב על הקלאץ'!

couger

New member
לא קשה לי ללחוץ עליו...

קשה לי לעזוב אותו בהילוך ראשון מהר וכמו שצריך, כל תנועה אצלי מחושבת זה לא בא בטבעי וכמובן שהבעיה שקשורה להודעה היא נושא רעידת רגל שמאל

pure_as_fire

New member
תשמע

זה די ברור (לא בטוח) שזה קורה לך בגלל לחץ אתה איכשהו צריך למצוא דרך להרגע

SDRules

New member
אם הבעיה היא שזה לא בא לך

בטבעיות, ואתה צריך לחשוב על כל פעולה, זה כבר עניין של תרגול! אם קשה לך לשחק עם הקלאץ' (מבחינת הרגל) אז זה כנראה קשור לכיסא.. תנסה לכוון אותו!

eranmc

New member
גם לי יש בעיה בקלאץ

כלומר הייתה - פשוט תתרגל ותנסה ללבוש נעליים אחרות.

be_roo

New member
שתי סיבות אפשריות, אחת סבירה

השניה פחות. כנראה מה שאמרו לך כאן בנוגע ללחץ הוא אכן הסיבה. לא הולך לך ואתה מתקשה בזינוק, ולכן מהתרגשות, הרגל מתחילה לרעוד. לרוב זה קורה לאנשים בטסט או בטסט הפנימי. הפשרות השניה היא עייפות בגלל עמידה ממושכת עם הקלאץ' לחוץ. זה לא סביר, כי גם ברמזור ארוך, זו אינה נחשבת לעמידה ממושכת, לפעמים זה קורה לנהגים בפקקים הארוכים שבמדינה, אחרי שעה בפקק. לכן, עליך פשוט לבקש מהמורה יותר לתרגל את העניין, לא משנה במגרש סגור או לא, הוא כבר ידע, תאר לו את הבעיה והוא ימצא את הפתרון, בשביל זה הוא המורה. ולסיום, אין שום סיבה להתבאס מזה שלא הולך לך אם הקלאץ'. אולי את ה "כבר" בשיעור 11, אבל זה בסך הכל אומר שיש לך נסיון של פחות מ-10 שעות על הכביש. אל תחמיר עם עצמך.

למעלה