טראומה וגימגום

RobinhooDw

New member
כן

בגיל שנה וחצי עברנו לדרום אפריקה, שמו אותי בגן לא יהודי ולמדתי לדבר אנגלית כשפת אם, אך מה שקרה הוא שבבית הורי דיברו איתי עיברית כדי שאלמד. היתי קטן ומסתבר שאי אפשר ללמוד שני שפות בגיל צעיר. התחלתי לבלבל בין עיברית לאנגלית, הייתי אומר חצי מילה בעיברית וחצי באנגלית לדוגמה במקום עיפרון הייתי אומר פנס-רון וכדומה. אם זאת היו לי בעיות של נשימה, הייתי מפסיק לנשום למשך 30-40 שניות כמעט עד שהייתי נהפך כחול. כמו כן עברתי תאונת דרכים שבה הנהג נמלט. לשמחתי הרבה היסתיימה בטובה ובלי פגיעות גופיות . בכל מקרה לדעתי אין הקשר בין אלה לבין עצם היותי מגמגם [כבר לא]

שרוך

New member
יש לי השראה

בס"ד הי לכולם מה קורה? כיודע לכם אני מגמגם מגיל 0 !! וגם אני פוחד מטווסים מגיל 0 פה בחול יש גן חיות מדהים בסן דייגו אני לא מוכן לשמוע עליו !! לכן לפי דעתי יש קשר בין הגימגום לפחד מטווסים !! אולי גלגול קודם !! אני מת לדעת למה אני מפחד מטווסים !! אני לא יודע למה !! אבל אם אני יראה \ ישמע טווס אני יהיה בפניקה וירוץ מאותו עוזר !! ואם אומרים לי שהולכים לגן חיות אני לא מוכן לשמוע על זה !! שרוך

shuky63

New member
שרוך,קשה לי להאמין שיש קשר,אבל

מצד שני טיפול בפחד ספציפי כמו מטווסים ניתן ברוב המקרים לטיפול ואפילו די מהר.השיטה היא טיפול התנהגותי.בשיטה הזאת חושפים אותך לגרויים הולכים וגוברים שמתחילים בתמונה של טווס ועובדים כל פעם על הקטנת החרדה.לבסוף אחרי הרבה שלבים אתה מגיע למצב שאתה מלטף טווס בלי לפחד. שווה לך לדעתי לנסות טיפול כזה.מבצע אותו פסיכולוג התנהגותי.

dolphin m

New member
כן

אבל אני לא רוצה לספר עליה. מה שאני יכול להגיד זה שהיא יכלה להימנע בקלות, שזה היה משהו די טיפשי... ולחשוב איך החיים שלי היו נראים אם היא לא הייתה קוראת...

shuky63

New member
כן,לא סתם מתחילים לגמגם בגיל 12

השנה שלפני התחלת הגימגום היתה אחת השחורות בחיי מבחינה משפחתית ואישית. גם אני לא אפרט אבל לפעמים אני מתבדח עם עצמי שאם "רק" התחלתי לגמגם בעקבות השנה הזאת אז כנראה שמישהו אוהב אותי שם למעלה. כתבתי כאן בעבר שלדעתי ככל שגדלים ומערכת הפקת הדיבור בשלה ויציבה יותר צריך טראומה גדולה יותר כדי לזעזע אותה ולהוציא את הנטיה לגימגום החוצא.

למעלה