טראבמין

lulu no 1

New member
טראבמין

אני לוקחת חצי כדור לפני הפלגה, אבל אחרי איזה שעתיים אני תמיד נרדמת.(גם אם אני באמצע ההפלגה) אני לא מאמינה ברפואה אלטרנטיבית, כשמדובר בבחילות נוראיות, ולא בלהתרגל יש מישו שיכול להמליץ על תרופה לא מטשטשת?

lulu no 1

New member
חוץ מהטשטוש

הכדור מעולה, מונע לגמרי את הבחילות, שממש לא פסיכולוגיות במקרה שלי

ניסיון ../images/Emo101.gif

אם חצי כדור עוזר לחלוטין, נסי לעבור לרבע כדור,לפחות בימים שקטים. ולאחר זמן מה ובהדרגה נסי ללא כדור בכלל.

בת ים

New member
תנסי כדור בשם: BO9

בונין. לא נמכר בארץ, אבל שווה לבקש שיביאו. לא מרדים ומונע בחילות-בדוק. כמו כן-סטונרון (שהיום קצת אכזיב בפיצ'ינג..אבל לא מרדים לחלוטין וכבר הוכיח את עצמו!

בת ים

New member
דרממין-הגרסה הקלה של הטרבמין

שוב, לא ניתן להשיג בארץ.........אבל שווה לבקש שיביאו לך מארה"ב.

arik2000

New member
יש גם קוקולין

שהוא תחליף טבעי לטרבמין לא ניסיתי אבל למי שנתתי זה השפיע לא רע...

Alex33

New member
חלק מ"אורחי" ניסו קוקולין, אפילו..

שניים- שלושה, לרוב ללא שום השפעה..

zerez

New member
טרבמין וקוקלין

טרבמין היא תרופה שניתנת ע"פ מרשם רופא ובעלת סיכון ממנת יתר. לטרבמין יש השפעות עם תרופות אחרות שנלקחות, מי שסובל בהפלגות עדיף שילך לרופא ויקבל תרופה המתאימה לו. אם שואלים אז רופאי קופות החולים ממליצים גם על תרופות שאינן בסל הבריאות. קוקלין היא תרופה טיבעית אבל כדאי לזכור שגם ציאניד, טבק וארס נחשים הם חומרים טיבעיים, לא כל מה שטיבעי הוא לא מסוכן. בשבוע שעבר התפרסמה כתבה בהארץ (לצערי אין לי את הקישור) ובו מתריע אירגון הבריאות העולמי על התפשטות השימוש בתרופות טיבעיות ובעיקר עקב נזקים שניגרמים משימוש לא נכון או ללא התחשבות בהשפעות בין תרופתיות. בתחילת דרכי בים השתמשתי בקוקלין והוא עשה את העבודה לא רע, מצד שני אני מכיר אנשים שקוקלין לא השפיע עליהם בכלל. הרושם שלי הוא שהשפעת הקוקולין היא פסיכולוגית בלבד, בדיוק כמו כדור סוכרזית, וכן - אני מאמין שחלק עיקרי ממחלת ים הוא פסיכולגי. אני אישית לא הייתי נותן טרבמין, או כל תרופה אחרת, לאיש צוות מקיא. עדיף שיקיא קצת אבל לא יגרם לא נזק.

בת ים

New member
מי שלא סובל ממחלת ים

יכול לחשוב שעדיף "להקיא קצת"...מי שחולה מרגיש הוא הולך למות עוד רגע קט. לדעתי עדיף להמליץ לאדם להביא איתו כדור שמתאים לו...ואפילו להמליץ לשאול את הרופא.

איריס39

New member
מחלת ים היא לא פסיכולוגית

כאשר קיימת גם התופעה ההפוכה לה עם הירידה מהספינה לקרקע. הגוף שהתרגל לתנודות שבים ממשיך לעשות זאת גם על הקרקע (מרגישים כמו בערסל בעת עצימת עיניים). כמובן שזה עובר לאחר הסתגלות הגוף שוב למצבו החדש/ישן. איריס

zerez

New member
לפני מספר שנים הייתי בשייט בתאילנד

וחטפתי את זה - רק חיקיתי שיבוא המלאך הגואל ויקח אותי, ההרגשה הכי מחורבנת שאני זוכר. עדיין לא סכנת חיים ! אני עדיין דבק בדעתי שעדיף "להקיא קצת ולחקות למלאך הגואל" מאשר להיות בסכנת חיים. ביטחון חייו של הצוות הוא בראש סדר העדיפויות של סקיפר ולדעתי אי נתינת תרופות ללא אישור רופא זאת אחת מחובותיו. בקורס עזרה ראשונה מלמדים אותנו שאפילו אקמול איננו מוסמכים לתת. לקיחת תרופה לא מתאימה, ואפילו בהסתברות קטנה מאוד, בהחלט יכולה להיות סכנת חיים, ראה דוגמת (ואלף אלפי הבדלות ...) הויאגרה. תרופה מקובלת שנמכרת במקומות שונים בעולם המערבי ללא מרשם רופא אבל יכולה להיות קטלנית לבעלי מחלות לב ויתר לחץ דם. נושא הויאגרה עלה לכותרות ביגלל הבעיה שהיא אמורה לפתור וביגלל שמחלות לב ויתר לחץ דם הן מאוד שכיחות בעולם המערבי. להביא להפלגות תרופה בהמלצת רופא - זאת הדרך הבטוחה וזה מה שאני ממליץ וסתם אנקדותה - זאת דרך לא רעה להוריד את המשקל המיותר

arik2000

New member
../images/Emo3.gifזהו עכשו אני יודע

מה יגרום לי למחלת ים הויאגרה.........

Alex33

New member
או...להוריד משקל..../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

מטש

New member
סקופולמין במדבקות

מדבקות סקופולמין (להדבקה מעל האוזן) היו מקובלות לפני 10-15 שנה. הן אמורות להיות לא מטשטשות , יעילות ל 24 או 48 שעות, אבל גורמות ליובש בפה ולפעמים לתופעות לוואי לא נעימות. אישית לקחתי פעם לשם הנסיון למשך 48 שעות (בנמל) ולא היו שום תופעות לוואי כמו דופק מואץ וכו' אבל אכן יובש נוראי בפה. כדאי לשאול חוות דעת רפואית לגבי השימוש בהן (יש איזה רופא בפורום ??? דומני שרופאי עיניים משתמשים בזה להרחבת אישונים.) הפולקלור טען שסקופולמין היה בשימוש כ"סם אמת" באירגונים חשאיים למיניהם כך שמומלץ להשתמש בזהירות ולהפעיל שיקול דעת לפני שנותנים לבן/בת הזוג.

אין צורך

מכיוון שכפי הידוע לי המדבקות המוצלחות יצאו מהתקן,אין להשיג בארץ יותר. אגב,אחת מתופעות הלוואי שלהן היתה -עיוורון זמני!!! ותופעת לוואי אחרת היתה הקאות
-לא להאמין.

גידיב

New member
לא בדיוק עיוורון

מה שהמדבקה גרמה זה הרחבת אישונים ( בדומה לבדיקות ראייה מסוימות) מה שכמובן בשמש מאד מאד לא נעים

איריס39

New member
../images/Emo45.gif טראבמין

גם אני משתמשת בטראבמין. ניסיתי כדור שלם שגרם לי לאפטיות, אבל חצי כדור עשה את העבודה מצויין ללא כל תופעות לוואי. לכן עם חצי כדור זה יותר מידי בשבילך גם אני ממליצה להוריד את המינון לרבע כדור. ולשם "גמילה" ממחלת ים אני ממליצה בהפלגות ארוכות לקחת את הכדור רק ביומיים הראשונים, אצלי זה עבד מצויין ( בסאפרי צלילות מיכטה בסיני). בהצלחה איריס

למעלה