טקס שינה

me210

New member
טקס שינה

יש לנו בן 4 ורבע ובן חצי שנה בן ה-4 רגיל עדיין שמישהו ישן לידו עד שהוא נרדם ובן החצי שנה יונק ורגיל להירדם על ציצי ובמיטה שלנו אני מאוד רוצה לשנות הרגלים כדי ששניהם ישנו לבדם ובעצמם איך לעשות זאת? איך לחנך את התינוק לישון במיטה לבד? האם להניח במיטה כשהוא עדיין ער ואם בוכה לגשת כל פעם? האם זה מוקדם מידי בשביל שיטה זו? אודה לכם לטיפים תודה

מינימי2

New member
הקטן עוד קטן לטעמי

לסדרות חינוך... בכל מקרה לא הייתי נותנת לו לבכות, גם לא בעוד שנה. כדי לשנות הרגלים צריך שינוי הדרגתי ומתחשב ולא 'בום וגמרנו' (ויש שיטות ארוכות אולי, אבל הומניות
) הגדול כבר גדווול. אפשר לדבר איתו ולהסביר לו שהוא גדול ויכול להרדם לבד. להסביר לו שתעזרו לו ללמוד לעשות את זה ושאתם תמיד תהיו באזור אם יצטרך משהו. ואז להתחיל בתהליך הדרגתי של 'ניתוק' - בהתחלה יושבים לידו, אבל לא כמו בדרך כלל אלא על כיסא קצת יותר רחוק. שניים שלושה לילות אחר כך מרחיקים את הכיסא עוד חצי מטר, וכך עד שאתם יושבים מחוץ לדלת. הוא כמובן יבדוק מדי פעם איפה אתם (אז תהיו איפה שאמרתם לו). אם הוא יוצר מגע כל הזמן (אני צמא, פיפי, מה השעה, נשיקה, וכו) מחליטים שאת כל הסידורים עושים לפני שנכנסים למיטה. יש ילדים שלא מפסיקים למצוא סיבות לקרוא להורים בתרוצים שונים... לגדולה שלי הודעתי בלי כעס שאמא בסלון והיא הולכת לישון,ושאם היא תקרא לי שוב אני לא אענה לה כי עכשיו לא מדברים יותר. זה עבד

למעלה