טקס יום הזיכרון

אתי77

New member
טקס יום הזיכרון

אצלמו בבית הספר, עושים טקס די מרשים, יחד כל הילדים מטרום חובה עד סוף התיכון. מגיעים גם הורים, שכנים... נוכחתי פעם בטקס, ולי היה חזק מאד. מעבר לשירים וכו', דיברו הורים ואחים על ילדיהם/אחיהם שנהרגו, וזה היה ממש קשה. כשהיה בגן, פשוט לא שלחתי אותו באותו יום. השנה אני מתלבטת. מצד אחד הוא מא רגיש, ואני שואלת את עצמי למה לחסוף אותו לכל הכאב הזה כבר בגיל 6. מצד שני, אם כולם מגיעים, אולי כנראה שגם הוא יכול... בקיצור, מתלבטת... מה קורה אצלכם? הייתם שולחים לכזה טקס?

שרונית28

New member
אנחנו יורדים לטקס בערב יום הזיכרון עם עומר

בעלי בא ממשפחה שכולה ועומר מכיר את הנושא מגיל מאוד קטן. תמיד בערב הזיכרון אנחנו מוציאים את התמונה של דוד של בעלי ומדליקים ליד את נר הזכרון. עומר שנה שעברה התחיל לשאול על הדוד שאלות וענינו בצורה שילד בן 5 יכול להבין. לכן לא מונעת ממנו ללכת לביה"ס ביום הזיכרון.

בטח לשלוח לטקס

במדינה שלנו הילדים חשופים לדברים עצובים מוקדם מאוד ואין מה לעשות... זה חלק מהישראליות בעיני
אי אפשר לעטוף אותם בצמר גפן עד הצבא... כמובן להסביר בגובה העיניים של הילד.

לא עד הצבא, אבל אולי עוד שנה שנתיים?

כמו שאת אומרת, במדינה שלנו יש כל כך הרבה דברים עצובים, אז אם אנחנו יכולים לחסוך מהם עוד קצת את מה שאפשר?

שאלה טובה...

אני מתלבטת במשהו דומה עם הבן. הוא בן 5 ורבע והוא בגן טרום חובה / חובה. לוקחים השנה את כל ילדי הגן לבית יד לבנים לחדר הזכרון, והאמת, אני לא כל כך מבינה למה צריכים לקחת לשם ילדי גן. אני פשוט חושבת ללכת איתם בתור הורה מלווה, כך הוא גם ישתתף בפעילות כמו כולם ואני גם אוכל לדעת על מה בדיוק דיברו ומה היה לו קשה... השאלה אם את יכולה להגיע לטכס גם? אולי זה יעזור לו? ובקשר לכך שכולם מגיעים, את אף פעם לא יודעת איזה פחדים זה מעורר אצל ילדים אחרים או אילו שאלות עולות אצלם אחרי זה - העובדה שכולם מגיעים, לא אומרת שכולם יכולים או צריכים להחשף לסיפורים האלה בגיל הזה.

mazy

New member
אי אפשר שלא לחשוף אותם..

אני לא מכירה טקס קל ביום הזה. כל הטקסים קשים ברמה כזו או אחרת. השנה, אצלנו, אני בין מכיני הטקס (עם כיתתי, כיתה ה ). השתדלנו מאד שהטקס ידבר אל הילדים בגובה העיניים, ולא יהיה מזעזע מדי, אבל טקס כזה הוא תמיד עצוב ולא קל גם למבוגרים שבינינו. בעניין כמה לחשוף, גם אני באה ממשפחה שכולה, אמנם לא מקרבה ראשונה. אח של אבי נפל במלחמת השחרור וגדלנו בצל הסיפורים האלה, נהגנו לנסוע לטקס בקרית שאול מדי שנה וכו'. הגדולים שלי מכירים את הסיפור כבר כמה שנים טובות. את הקטנצ'יק אני לא חושבת שרוצה לחשוף לזה כבר מעכשיו.

אתי77

New member
לא חושבת לא לחשוף

אלא לחשוף במידה... ילד בן 4 לא צריך להיחשף לאותם תכנים כמו ילד בן 17. וגם ילד בן 6 לא. אני בעד טקס בחטיבה, שמסביר בגובה העיניים, ולא איזה משהו ענק של שעה ויותר עם סיפורים אישיים וכו'... עכשיו דיברתי עם המחנכת והיא אמרה לי שגם היא חושבת שזה לא מתאים אבל זאת הנחיה בית ספרית. אז דיברתי עם יושב ראש הוועד הורים והוא ידבר עם מנהל בית הספר. נראה מה יהיה.

אתי77

New member
עידכון...

המנהל הבטיח שהטקס יערך פחות מחצי שעה, ושיקחו בחשבון את הקטנים. נראה לי שלא נשאר לי אלא לשלוח אותם. ושרון - אני לא יכולה להצטרף כי קשה לי להאמין שהלל יסכים לשבת במקום חצי שעה...

טוב שדיברת איתו...

אני מקווה שזה באמת יהיה בסדר. אני גם עם השוודית בבית משום שהשנה זו שנה ראשונה שהחליטו באיגוד הגנים הפרטיים שלוקחים יום חופש ביום הזכרון. תמיד היה גן חצי יום.

למעלה